Hongarije update #10 – Een schildpad in het zwembad

De afgelopen weken hebben we niet veel uitgevoerd in verband met de warmte. Wel hebben we het één en ander meegemaakt. Zo hebben we o.a. een schildpad gered, een enorme pompoen vastgehouden en zijn we naar Boedapest gereden om Thijs op te halen. 

blote voeten

Zoals jullie waarschijnlijk al voorbij hebben zien komen lopen we vrijwel de hele dag op blote voeten rond. Ik ben zelfs lid geworden van een groep op Facebook van mensen die altijd op blote voeten lopen en sommige zelfs in de winter. We vinden het heerlijk en zolang het asfalt niet te heet is bleven we heerlijk zo rondlopen.

Pompoen

Wat doe je als je de buurman met zware pompoenen ziet sjouwen? Dan ga je natuurlijk een kijkje nemen en voelen of ze echt zo zwaar zijn als ze lijken haha. Melvin tilt de pompoen met groot gemak op en zegt erbij dat het wel mee valt haha. Deze avond was er slecht weer voorspeld in delen van Europa. Veel overstromingen in Oostenrijk en heftig weer in delen van Italië gelukkig viel het bij ons op wat bliksem na alles mee.schildpad zwembadDe vondst van de eeuw voor Sjors een krokodil. Ik was samen met Sjors en Isabella aan het wachten op de parkeerplaats bij de Lidl toen er plots iets langsliep op de parkeerplaats. Er rende een schildpad over de vrij drukke parkeer plaats rond. Veel tijd om na te denken had ik niet en ik rende op dit beestje af en zette hem op de plek waar Melvin ging zitten.  Die kwam uiteindelijk aan en alsof er dagelijks een schildpad op zijn stoel zit zei hij enkel ; ”Oh, een schildpad! Leuk.”. meer niet.

De schildpad hebben we in onze lekke zwembad gezet en Sjors ging regelmatig kijken of zijn krokodil er nog zat. Uiteindelijk hebben Melvin, Kristof en Sjors de schildpad naar de sloot gebracht waar volgens Kristof erg veel schildpadden waren.

dragen barcs manduca

De laatste vrijdag zonder Thijs zijn we naar Barcs gereden om daar de boel te verkennen. Er scheen volgens internet een mooi oud gebouw te staan. Helaas konden we daar met geen mogelijkheid in de buurt komen. Lees hier mijn review van Old gold kávéház és Fagyizo Barcs (Hongarije).

Toen we via een andere weg terug reden naar huis kwamen we een oud stationnetje tegen. Deze stond leeg en terwijl ik Isabella voedde nam Melvin een kijkje bij het huis. Hier zijn we later met Thijs naar terug geweest waar we heerlijke pruimenbomen ontdekten. Die waren heerlijk zoet waren Maribel pruimen. Sjors vond ze ook erg lekker en bleef maar plukken.

siofok manduca

Op een woensdag reden we naar Boedapest toe om Thijs op te halen. Ik had de afstand iets verkeerd ingeschat en we konden Thijs vrijwel gelijk meenemen. Ik had eigenlijk samen met Sjors willen kijken hoe het vliegtuig landde, maar daar waren we dus te laat mee. Thijs kreeg gelijk de hitte van Hongarije over zich heen, maar vond het heerlijk om in de warmte te zijn. Op de terugreis naar huis zijn we gestopt in Siofok. Ergens had ik gelezen dat er een snackbar zou zitten van Nederlanders/Belgen. Ik had wel zin in een frietje van de friettent en dacht dat het niet moeilijk zou zijn die te vinden.  Helaas hebben we deze snackbar nooit gevonden en weet ik nog steeds niet of die nou wel of niet (meer) bestaat.

In plaats van een frietje van de friettent zijn we bij één of andere toeristische eettent geweest. Ik moet zeggen dat ik de mensen in Siofok alles behalve vriendelijk vind. Het is er helemaal gemaakt voor toeristen en dat merk je aan alles. De mensen zijn minder vriendelijk en helemaal niet zo behulpzaam, het eten is duurder en de kwaliteit om te huilen. Geef mij maar de etterem/ restaurants bij ons in de buurt. Die mensen proberen tenminste om je echt te verstaan en de kwaliteit is heel stuk beter.

De laatste dagen met Thijs zijn we veel naar de speeltuin geweest en hebben we de caravan op de plek gezet waar we het allemaal mee eens waren. De caravan dient momenteel als houtopslag en straks als kippenverblijf. De planning was om hem op te knappen en er iets moois van te maken, maar door gebrek aan tijd en veel te heet weer hebben we besloten dat het voor nu prima is.

terugreis

Op dinsdag 23 augustus zijn we terug naar Nederland gereden. Voor Melvin was de vakantie al bijna afgelopen helaas en een week later was Sjors jarig en hadden we de bruiloft van mijn neef waar we de hele dag voor uitgenodigd waren met zijn allen. Dit was de eerste keer dat we s’nachts reden. Ik heb het grootste gedeelte gereden en moet zeggen het rijdt heerlijk s’nachts. Zo heb ik heel wat kilometers flink door kunnen rijden op de rechterbaan zonder last van ander verkeer of vrachtwagens te hebben.

Ik ben wel twee keer verkeerd gereden. Als eerste heb ik Melvin door de mooie binnenstad van Wenen heen geleid wat gelijk zorgde voor een hoop gelach. In Wenen reden we op een zwoele zomeravond door de stad met alle geuren van de restaurants die ons deden watertanden. Melvin heeft Sjors regelmatig geplaagd met gebakken lucht als Sjors iets te eten wilde hebben als hij op bed lag. Nu zeiden we tegen Melvin dat hij hier meer dan genoeg gebakken lucht kon krijgen.  Sjors lustte ook nog wel gebakken lucht en vroeg er telkens om. Kleine kinderen zijn zo makkelijk voor de gek te houden haha.

Als laatste reed ik het bordje Antwerpen voorbij in België. Toen we in november terug reden zag ik waar het mis was gegaan en ik had al zo’n vermoeden dat het bordje slecht te zien was door de beplanting langs de snelweg. Gelukkig viel het omrijden erg mee en kwamen we rond negen uur in de morgen aan in Nederland.

 

Lees ook:

Een gedachte over “Hongarije update #10 – Een schildpad in het zwembad

  1. Sylvia - alovelyadventure schreef:

    Wat goed dat jullie die schildpad hebben gered. Moest wel lachen dat Sjors dacht dat het een krokodil was. Echt fantasie van kinderen heerlijk. En wow hé, wat een pompoen. Gaan jullie er ook mee knutselen of is het puur voor eten. Ik wil altijd al eens een hoofd in een pompoen snijden. Lijkt me zo leuk. Balen maar heel herkenbaar dat de mensen in het toeristen gedeelte niet zo vriendelijk zijn. Hier in spanje net zo. Ohja mijn dochtertje en ik lopen ook het liefst op blote voeten. Heerlijk!
    Sylvia – alovelyadventure onlangs geplaatst…In de boekenhoek | timtimtom meertalige (voor)leesboekjesMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge