10 leuke uitspraken van een peuter!

uitspraken peuterVandaag deel ik de leukste uitspraken die mijn zoontje Sjors ooit heeft gezegd. Zodra hij begon met praten kwamen ook de eerste grappige woordjes en later zinnen. Omdat hij vrijwel alles letterlijk neemt wat er gezegd word was het niet heel moeilijk om deze uitspraken te verzamelen.  Ik ben erg benieuwd wat Isabella allemaal gaat zeggen als ze straks haar eerste woordjes zegt en later zinnetjes.

Uitspraken:

  1. ‘Goeiemorgen, Kijk mama door kunnen treinen lopen!” Verkondigde Sjors om half drie in de middag onderweg naar mijn tante tijdens kerst.

2. Ik tegen Sjors ;”Sjors, mama heeft besloten dat ik jou morgen later op bed ga leggen. ” Sjors: ”Oh das fijn.” Zowel Thijs als ik lagen helemaal in een deuk.

3.  ”Mama ik wil dri, ee, een mandarijn.”  Hij wist even niet meer wat hij wilde hebben; drinken, eten of een mandarijn.

4. ”Als je niet luistert zet ik jou op het dak en dan komt tuttenfee jou halen en die brengt je dan naar Hongarije.” Tja dat krijg je als je je kind wijs maakt dat tuttenfee de tutten en luiers van het dak af gehaald heeft en er een cadeautje op lag in plaats van de tut. Dat van Hongarije heeft hij er zelf bij verzonnen en alles wat je zegt krijg je terug van je kind haha. Hij hoeft maar één keer iets te horen.

5. ”Ow das fijn.” Is sowieso al één van zijn favoriete zinnetjes.

6. Een aantal weken geleden was hij samen met Thijs naar de bootjes wezen kijken. Terwijl ze de grote boten bekeken was er één enorm grote boot bij en Sjors zei uit het niets ;” Oh my goodnes.” Dat zijn woorden die wij nooit gebruiken en hij zei het zo grappig dat Thijs helemaal in een deuk lag van het lachen. Ik werd gelijk gebeld door hem, want dat moest ik natuurlijk ook horen.
7.  Wat ook grappig is is dat hij heel serieus tegen iedereen die mee loopt verteld dat hij aan de kant van de huizen moet lopen/fietsen. ” Mama zegt dat ik hier moet fietsen anders word ik een vloerkleedje en dat is niet leuk, dan kan ik niet meer fietsen. ” Ik heb dat tegen hem gezegd omdat de auto’s op de dijk soms nogal hard voorbij scheuren en ik nog langer van hem wil genieten.

8. ‘Dat is jouw keuken en dit is mijn keuken.” Zei hij toen we na het bezoek van de wc onze handen gingen wassen. Hij had zijn eigen ‘keuken’ en ik ook volgens hem.

9. ”Kroellll” en ”appetjie appetjie, oke, doei!!” Schattige herinneringen aan hem toen hij iets jonger was. Kroelen doet hij nog steeds met bijbehorende geluiden, maar het appettie doet hij een stuk minder.

10. ”haarkammen”, ”springwiel”(pinguïn) en ”peutergymkindjes” een greep uit zijn unieke collectie met woorden. Zo leuk dat ze op deze leeftijd iets zien en er dan een woord bij verzinnen wat ze denken dat het is. Hij heeft nog meer van dat soort woorden, maar daar kan ik nu even niet opkomen helaas.

Dit was een greep uit de leuke uitspraken die Sjors ooit zei of nog steeds gebruikt. Ik ben dol op de taal van de kleine kinderen die gewoon zeggen wat ze denken. Als ik hem vraag hoe zijn vader heet zegt hij bijvoorbeeld; ”Thijs de koe” en mij noemt hij dan gewoon ”mama”. Ik ben benieuwd wat hij nog meer in petto heeft en geniet volop van hem en zijn zusje.

Hebben jullie kinderen ook van die leuke uitspraken?

Liefs Andrea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge