lang="nl-NL"> Grote veranderingen : de speling van het lot? - Happymamalife
Site pictogram Happymamalife

Grote veranderingen : de speling van het lot?

Ons leven is niet bepaald saai te noemen, zo zitten we in Hongarije en zo weten we nog niet waar we over drie maanden gaan wonen. Er komen namelijk grote veranderingen aan. Dit nieuws kwam voor ons even hard aan. Ongeloof, onrust en tenslotte de situatie accepteren zoals het is en vrolijk door gaan met ons leven, maar dan met een ander happy end dan gepland.  Wij zelf zijn inmiddels aan dit idee gewend (oké een beetje dan) en denken dat het zo zou moeten zijn. Waarom dit ons lot is en wat er voor ons voorbestemd is weet ik niet. Hopelijk gaan we daar gaandeweg achter komen. 

rondreizen

We gaan min of meer Hongarije verlaten. De exacte reden weet ik niet of het verstandig is om hier neer te zetten. Ook weet ik niet of ik daar op dit moment al klaar voor ben. Ik wil mij liever gewoon focussen op de goede dingen en dit vooral zien als een teken dat we niet op de juiste plek zitten. Volgens mij heb ik wel eens ergens verteld dat we graag wilden gaan reizen met een camper. Over een jaar of twee hadden we zo in gedachten. Maar het lot heeft voor ons bepaald dat we als alles verder goed gaat we eind januari richting het zonnige zuiden gaan.

hongarije

Ons huis blijven we voorlopig aanhouden en gaan we waarschijnlijk in de toekomst verhuren als we hem opgeknapt hebben. De katten, konijnen, geitjes en Esmo blijven voorlopig hier staan en worden goed verzorgd door vrienden van ons tot we een eigen plek hebben waar we wel mogen leven op de manier die wij willen. Aan de plaatselijke bevolking ligt het in elk geval niet dat we weg gaan. Als er iets is wat ik ga missen zijn het de mensen hier zowel onze Nederlandse/Belgische vrienden als de vriendelijk Hongaren.

Hoe verder?

We gaan in december in Nederland voor een camper kijken en als dat niks word kijken we in januari verder. We kiezen ervoor om in Nederland te kijken voor een camper omdat er daar veel meer keuze is in campers als in Hongarije. De weinige campers die hier te koop staan zijn erg duur of helemaal afgetrapt en wij willen wel een goede camper kopen waar we niet veel aan hoeven te doen.
De planning is om de camper in Nederland bij mijn vader in de garage een goede beurt te geven en goed na te kijken. Dan kunnen we hem ook goed poetsen en gereedmaken voor onze reis. Als het goed is zitten we dan in de winter lekker in de zon.

Verder gaan we kijken in welke landen we mogen wonen en leven op onze manier. We hebben nu een land op het oog en gaan daar binnenkort een kijkje nemen. We willen wel heel graag een plekje waar we iets op kunnen bouwen. In principe hadden/hebben we alles hier wat we nodig hebben, maar het lot beslist anders. Ons voordeel is dat we nu de ervaring hebben dat we weten waar we op kunnen en willen letten bij een volgende aankoop van een huis. Zo willen we een huis waar we op wat verfwerk na zo in kunnen en wat we langzamerhand kunnen moderniseren.

We zien wel waar het schip strand. We gaan nu eerst voor de camper en even genieten daarna zien we wel verder wat het leven ons brengt.

Liefs Andrea

 

 

Mobiele versie afsluiten