Dagritme met een dreumes en kleuter

Sinds wij in Hongarije zijn gaat er zelden een wekker af en volgen we gewoon ons gevoel. Toch hebben wij ongeveer wel een soort van ritme wat we volgen. Hieronder beschrijf ik zo een beetje hoe onze dag verloopt.

07.00/08.00 Tussen 7 en 8 uur in de ochtend worden de kinderen langzaamaan wakker. Isabella is meestal als eerste wakker om haar ‘ontbijt’ op te eisen. Ze krijgt nog steeds borstvoeding en zoekt elke ochtend als eerste mij op voor wat te drinken. Lang duurt het meestal niet voor ook grote broer Sjors wakker word. Hij roept altijd heel lief; ”Mama/papa? Mag ik bij jou/jullie?”. Dan komt hij lekker kroelen bij ons tot hij het zat is en eruit springt.

08.00/09.00 Ergens tussen deze tijd dekken we de tafel en gaan we gezamenlijk ontbijten. We eten we warme pap, een gevulde omelet, zachtgekookte eitjes of gewoon lekker op zijn Nederlands een boterham. We houden van een goed ontbijt en er is dan genoeg keuze wat we willen. Sjors eet graag veel boterhammen terwijl Isabella liever warme pap eet.

09.00/10.30 Na het eten gaan we naar buiten om de dieren te verzorgen of als het koud is maak ik de kachel aan en gooi ik knutselspullen op tafel voor de kinderen.

10.30/11.00 Soms eten we even gauw een koekje of iets tussen door, maar we nemen ook regelmatig de tijd om lekker uitgebreid thee te drinken met wat lekkers.

12.00/12.30 Komt de eerste vraag van Sjors dat hij honger heeft. We dekken de tafel en eten net iets minder uitgebreid als in de ochtend. Soms eten we een restje van de vorige avond of maken we een ovenschotel waar we twee keer van kunnen eten. Soep vinden de kinderen erg lekker en zoals ik eerder al zei vind Isabella brood helemaal niet zo lekker.

13.00 Rond 13.00 is het tijd om Isabella op bed te leggen. Meestal blijf ik zelf ook even liggen en kijk ik een filmpje op mijn telefoon. Soms doe ik iets voor mezelf, maar vaak doe ik snel wat klusjes die niet kunnen met Isabella erbij. Sjors speelt meestal buiten of gaat ook slapen als hij erg moe is.

14.30 Als Isabella wakker is krijgt ze wat fruit en wat te drinken. Zolang het lekker weer is zijn we buiten en anders scharrelt ze in en rondom huis terwijl ik wat huishoudelijke taken doe. Soms gaan we naar de speeltuin of gaan we met de auto weg. Een blokje om doen we eigenlijk niet zo gauw. We hebben zowat een eigen boerderij met alle dieren die we hebben en bewegen doen we de hele dag door.

17.00 Rond 17.00 gaan we meestal eten. Na het eten gaan we buiten de dieren klaar maken voor de nacht. De konijnen en kippen moeten naar binnen en alle dieren krijgen hun voer. Daarna kan ik twee kinderen wassen en klaar maken voor de nacht.

19.00 Rond 19.00 zorg ik dat de kinderen lekker kunnen gaan slapen. We lezen ze een boekje voor en praten nog wat. Hier kan je ons Slaapritueel lezen.

Meestal slaapt Isabella tegenwoordig lekker door en heb ik de avond voor mijzelf, maar de laatste dagen slaapt ze weer slecht helaas.

Liefs Andrea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge