Grote veranderingen : de speling van het lot?

Ons leven is niet bepaald saai te noemen, zo zitten we in Hongarije en zo weten we nog niet waar we over drie maanden gaan wonen. Er komen namelijk grote veranderingen aan. Dit nieuws kwam voor ons even hard aan. Ongeloof, onrust en tenslotte de situatie accepteren zoals het is en vrolijk door gaan met ons leven, maar dan met een ander happy end dan gepland.  Wij zelf zijn inmiddels aan dit idee gewend (oké een beetje dan) en denken dat het zo zou moeten zijn. Waarom dit ons lot is en wat er voor ons voorbestemd is weet ik niet. Hopelijk gaan we daar gaandeweg achter komen. 

rondreizen

We gaan min of meer Hongarije verlaten. De exacte reden weet ik niet of het verstandig is om hier neer te zetten. Ook weet ik niet of ik daar op dit moment al klaar voor ben. Ik wil mij liever gewoon focussen op de goede dingen en dit vooral zien als een teken dat we niet op de juiste plek zitten. Volgens mij heb ik wel eens ergens verteld dat we graag wilden gaan reizen met een camper. Over een jaar of twee hadden we zo in gedachten. Maar het lot heeft voor ons bepaald dat we als alles verder goed gaat we eind januari richting het zonnige zuiden gaan.

hongarije

Ons huis blijven we voorlopig aanhouden en gaan we waarschijnlijk in de toekomst verhuren als we hem opgeknapt hebben. De katten, konijnen, geitjes en Esmo blijven voorlopig hier staan en worden goed verzorgd door vrienden van ons tot we een eigen plek hebben waar we wel mogen leven op de manier die wij willen. Aan de plaatselijke bevolking ligt het in elk geval niet dat we weg gaan. Als er iets is wat ik ga missen zijn het de mensen hier zowel onze Nederlandse/Belgische vrienden als de vriendelijk Hongaren.

Hoe verder?

We gaan in december in Nederland voor een camper kijken en als dat niks word kijken we in januari verder. We kiezen ervoor om in Nederland te kijken voor een camper omdat er daar veel meer keuze is in campers als in Hongarije. De weinige campers die hier te koop staan zijn erg duur of helemaal afgetrapt en wij willen wel een goede camper kopen waar we niet veel aan hoeven te doen.
De planning is om de camper in Nederland bij mijn vader in de garage een goede beurt te geven en goed na te kijken. Dan kunnen we hem ook goed poetsen en gereedmaken voor onze reis. Als het goed is zitten we dan in de winter lekker in de zon.

Verder gaan we kijken in welke landen we mogen wonen en leven op onze manier. We hebben nu een land op het oog en gaan daar binnenkort een kijkje nemen. We willen wel heel graag een plekje waar we iets op kunnen bouwen. In principe hadden/hebben we alles hier wat we nodig hebben, maar het lot beslist anders. Ons voordeel is dat we nu de ervaring hebben dat we weten waar we op kunnen en willen letten bij een volgende aankoop van een huis. Zo willen we een huis waar we op wat verfwerk na zo in kunnen en wat we langzamerhand kunnen moderniseren.

We zien wel waar het schip strand. We gaan nu eerst voor de camper en even genieten daarna zien we wel verder wat het leven ons brengt.

Liefs Andrea

 

 

7 gedachten over “Grote veranderingen : de speling van het lot?

  • admin schreef:

   Hey, sorry voor de late reactie. Bedankt voor je reactie. We hebben het de laatste tijd (en nog steeds) erg druk met van alles regelen en daar tussendoor ook de feestdagen nog gehad. Voor nu zitten we te denken aan Roemenië of Spanje. In Spanje schijnen er meerdere mensen te zitten die thuisonderwijs geven. Het schijnt per plaats te verschillen of thuisonderwijs er helemaal verboden is of dat het word getolereerd. We willen er graag rondkijken en met de mensen in contact komen die daar al thuisonderwijs geven. We willen dat graag omdat we niet aan schoolvakanties vast willen zitten en voor langere periodes rond willen reizen met de camper. Dat is niet handig met een schoolplicht. Bedankt voor je aanbod. Ik ga het onthouden en als we hier alles geregeld hebben of ik eerder vragen heb je een bericht sturen :).

 1. Emma Brands schreef:

  Hoi, leuk om je blogs te lezen! Wij zijn ons aan het oriënteren op emigreren. Hongarije lijkt ons zo mooi. Maar nu lees ik dar jullie weg willen en begin ik toch te twijfelen. Btw wij hebben ook een camper. Super leuk! Succes met de voorbereidingen!

  • admin schreef:

   Hoi Emma, Bedankt voor je berichtje!Sorry voor de late reactie. Hongarije is een heel mooi land en de mensen zijn erg vriendelijk en behulpzaam. Als je je hier gewoon aan hun regels houd is het hier heerlijk om te wonen. Wij willen o.a. thuisonderwijs gaan geven, iets wat in theorie mogelijk moet zijn alleen blijken wij het niet te hebben getroffen met de jeugdverpleegkundige hier. Er zijn hier meer gezinnen die dat doen, maar de jeugdverpleegkundige van ons is nogal van de oude stempel helaas. Twee jaar geleden vertelde ze nog dat kinderen vanaf 6jr pas verplicht naar school moesten en nu moet dat ineens vanaf 3 jaar. Waar ergens in Hongarije zouden jullie je willen vestigen? Hebben jullie al rondgekeken hier? Als ik je ergens mee kan helpen kan je me mailen of iets als je wil. Leuk dat jullie ook een camper hebben! Wij hebben er ondertussen één gevonden en zijn er erg blij mee. Jullie succes en veel plezier met oriënteren op emigreren. Groetjes Andrea

 2. corriebuijs schreef:

  Dat wordt n hele verandering weer.Zijn de varkens al weg?Jammer dat je niet tevreden bent.Gaat t op n andere plek wel.Hebben jullie dan aparte eisen?Waarschijnlijk zien we jullie niet meer.Veel succes.Corrie en Ton van nr 1 …eerste huis van t dorp

 3. corriebuijs schreef:

  Dat wordt n hele verandering weer. Zijn de varkens al weg? Jammer dat je niet tevreden bent.Gaat t op n andere plek wel?Hebben jullie dan aparte eisen?Waarschijnlijk zien we jullie niet meer.Succes Corrie en Ton van nr 1. eerste huis van t dorp

  • admin schreef:

   Hoi Corrie en Ton, Wij zijn zeer tevreden met Hongarije en vinden het juist erg fijn hier om hier te zijn en hebben ook al een leuke vriendenkring opgebouwd. Er zijn twee grote factoren in ons leven die wij belangrijk vinden en waarvan één hier sowieso mogelijk zou zijn(contact gehad met de Ambassade in Hongarije), maar wat schijnt nu ineens niet meer mogelijk te zijn. Toen wij het huis net hadden gekocht was de mogelijkheid om thuisonderwijs te geven mogelijk volgens verschillende bronnen en de ambassade. Wij kiezen voor deze vorm van onderwijs o.a. omdat wij vrij willen zijn om te reizen wanneer wij willen. We waren van plan om binnen 2 jaar een camper te kopen en voor onbepaalde tijd te gaan reizen en dan is het niet handig om vast te zitten aan school. Bovendien past het huidige onderwijs niet goed bij onze leefstijl(Natuurlijk ouderschap enz.) Het andere punt wil ik wel vertellen, maar liever niet openbaar het is nogal een gevoelig onderwerp. We houden ons huis hier voorlopig aan en zullen dan ook zeker terug komen hier. Onze dieren blijven hier voorlopig staan en worden hier verzorgd. De varkens zijn al weg. Wanneer komen jullie deze richting uit? Groetjes Andrea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge