Hoera we hebben een dochter!

Op 1 mei 2017 is onze mooie dochter en zusje Isabella geboren. 🙂

Zoals jullie weten was ik zwanger en wilden we niet weten wat het werd.
In zowel Hongarije als Nederland ben ik bij de verloskundige geweest. In Hongarije heb ik een termijn echo gehad en zou ik zijn uitgerekend op 11 mei. In Nederland hebben ze op basis van de Hongaarse metingen mij geschat op 14 mei, op moederdag. Voor ons was het dus spannend welke dag we voor de 2e keer ouders zouden worden.

Raden
Vorige keer was ik precies op de uitgerekende datum bevallen namelijk op maandag de 1e van september. Op die dag waren we precies 5.5jr samen en het was dan ook een hele verrassing voor ons dat Sjors op die dag wilde komen. En laat nu net rond deze uitgerekende datum ook wat mooie dagen liggen. 29 april is de dag waarop wij vier jaar geleden zijn getrouwd, 9 mei is mijn man jarig en 14 mei is op moederdag. We verzonnen de gekste dagen waarop onze 2e dochter zou komen behalve 1 mei. Totdat we op 30 april naar de kinderboerderij waren geweest en ik voor de grap zei tegen mijn man ; hij/zij komt morgen ik weet het zeker aangezien Sjors op ook maandag de 1e is geboren.’ Mijn man lachte er samen met mij om en ik zei hem nog dat we nog gek zouden staan op te kijken als het waar zou zijn. Ik had niet echt het idee dat ons kleine meisje al wilde komen.

1 mei
We gingen slapen en hebben verder ook nergens meer over nagedacht tot dat ik om 01.45 wakker werd om naar de wc te gaan dacht ik. Ik voelde heel licht de weeën en dacht dat duurt nog wel even. Eenmaal op de wc verloor ik vruchtwater en dacht ik nog van ja het zal wel weer op de 1e zijn haha. Gek genoeg was mijn man ook wakker terwijl hij normaal doorslaapt als ik naar de wc ga. Toen hij hoorde dat ik last had van weeën sprong hij gelijk zijn bed uit om op te ruimen. Ik probeerde wat te slapen, maar dat lukte niet omdat de weeën een stuk erger werden. Nadat ik de geboorte-tens had gepakt viel de pijn weer meer mee en belden we om 4 uur de verloskundige wakker. Rond 5 uur was ze nog onderweg en kreeg ik wat meer moeite met opvangen van de weeën. Toen de verloskundige er was hebben we Sjors naar opa en oma gestuurd en kon ik gaan liggen om te kijken hoever ik was. Zodra ik lag kon ik het amper volhouden en ze zei ga maar en nog geen 10min later lag ons mooie meisje bij mij op mijn buik! Om 05.44 is ze geboren na een hele snelle bevalling van nog geen 4 uur.

We hebben een heerlijke kraamweek gehad en zijn nu nog volop aan het genieten van onze nieuwe gezinslid. Sjors is ook dol op zijn zusje en verteld iedereen dat ze haar niet mee mogen nemen, hoe lief is dat!

Liefs Andrea

2 gedachten over “Hoera we hebben een dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge