Wat te doen met de overige spullen uit je kraampakket?

Als je zwanger bent krijg je van je zorgverzekering een kraampakket. Dit pakket heb je nodig als je thuis wilt bevallen en bevat alles wat je nodig kan hebben zoals; kraamverband, matrasbeschermers, alcohol enzovoort. Soms krijg je van de zorgverzekering nog een leuk kleinigheidje erbij. Bij de mijne kreeg ik dit keer een thermometer, badthermometer en een informatie boekje erbij. Allemaal leuk en aardig maar wat als je veel over hebt of toch ineens naar huis ziekenhuis gaat? 

Over

Als je wat spullen over hebt kan je kiezen om ze ergens in een hoekje weg te stoppen, weg te gooien of om ze in te leveren bij een inzamelpunt zoals stichting baby hope. Bij de eerste bevalling stond ik er niet zo bij stil en zijn de spullen die ongebruikt waren eerst in een kast terecht gekomen om jaren later weggegooid te worden. Na de geboorte van Isabella ben ik op zoek gegaan naar mogelijkheden om de spullen in te leveren zodat ze mogelijk nog mensen zouden kunnen helpen. Zo kwam ik uit op de website van stichting baby hope.

Stichting baby hope

Stichting baby hope is 2003 opgericht door een moeder die haar kraampakket niet weg wilde gooien.  Inmiddels is de stichting uitgegroeid tot een netwerk van maar liefst 230 inzamelpunten in Nederland en ondersteunen ze 15 kraamprojecten in 12 verschillende landen.  De stichting heeft als doel om meer hygiëne te creëren tijdens bevallingen en op die manier  kindersterfte te voorkomen. De projecten bevinden zich o.a. in Afrika, India, Zuid Amerika en Oost Europa.

Materialen

Op hun website staat dat ze o.a. de onderstaande artikelen inzamelen.

  • Navelklemmetjes in onaangebroken verpakking
  • Verbandwatten (mag aangebroken verpakking zijn)
  • Desinfecterende zeep, latex handschoentjes en plastic schorten
  • Gaasjes in onaangebroken verpakking
  • Kraam-, maand- en inlegverbanden (mogen aangebroken verpakkingen zijn)
  • Celstof matjes, onderleggers en matrasbeschermers
  • Flesjes alcohol (mag aangebroken verpakking zijn)
  • Rolletjes luiertape
  • Stretch gaasbroekjes

Op de site vind je een overzicht met alle inzamelpunten in heel Nederland per provincie gesorteerd. Ook kan je ervoor kiezen om de overige spullen op te sturen naar hun adres. Kijk voor meer informatie op hun website. http://www.stichtingbabyhope.org/

doneren

Wat ook iets is om te onthouden vind ik het doneren van geld bijvoorbeeld bij de geboorte van je baby. Ik vind het wel iets moois om de mensen te vragen te doneren voor een goed doel als deze in plaats van iets kopen voor de baby. Met twee kinderen in huis zou ik zo gauw niet weten wat ik nog nodig zou kunnen hebben. Kleren hebben we genoeg en kleding is vaak ook iets persoonlijks en je hebt toch je eigen voorkeur voor merk of iets. Of ik zou gaan voor iets wat duurder is zoals een drager/draagdoek of nieuwe wasbare luiers en dan aan iedereen een bijdrage vragen. Dat is weer wat anders, ik dwaal af haha.

Ik ga er volgende maand eens achteraan om de spullen die ik over heb op de juiste plek te bezorgen. Ik stel het elke keer uit, maar zal er nu toch eens achteraan gaan. Ik vind het echt heel goed wat ze doen en hoop dat ze veel mensen mogen helpen.

Liefs Andrea

 

Een gedachte over “Wat te doen met de overige spullen uit je kraampakket?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge