Naar bed naar bed zei duimelot – Ons slaapritueel

Naar bed, naar bed zei Duimelot                                                                                                                                    Eerst nog wat eten, zie Likkepot                                                                                                                                  Waar zal ik het halen?, zei Langejan                                                                                                                             In grootvaderskastje zei Ringeling                                                                                                                          Dat zal ik verklappen, zei het Kleine Ding

Bedtijd

Elke avond na het eten start het zelfde ritueel, tandjes poetsen, wassen, uitgebreid knuffelen en natuurlijk niet te vergeten samen een boekje lezen. Ik vind het heerlijk om zo met de kinderen bezig te zijn en geniet er enorm van.

Meestal zorg ik ervoor dat de kinderen rond 19.00 lekker in hun bedje liggen. Het verschilt van dag tot dag rond welke tijd ik met ze begin aan ons ritueel. Als Sjors erg moe is gaat hij vanzelfsprekend eerder slapen. Isabella haar bedtijd pas ik aan Sjors aan. Tussen half zeven en kwart voor zeven vertel ik Sjors dat hij tijd is om te gaan slapen. Hij rent dan automatisch naar de wc toe en begint zijn kleren uit te trekken. Ik laat hem eerst naar de wc gaan en vervolgens was ik hem met een washandje of gaat hij in bad.

Na het kattenwasje poetst hij zijn tanden en loop ik het daarna even na. Vervolgens rent hij naar boven om een leuk boek uit te zoeken en doet een poging om zijn pyjama aan te trekken. Ondertussen maak ik Isabella klaar om naar bed te gaan, ik neem een schaal warm water mee naar boven om haar een beetje te wassen en doe haar pyjama aan.

Lezen

Als beide kinderen hun pyjama aan hebben kom ik bij Sjors op bed zitten en geeft hij een baby boekje aan Isabella en geeft mij het boek aan wat hij wil lezen. Meestal is dat Jip en Janneke, een Nijntje boekje of het boek ‘ik vind je lief papa’ .

We knuffelen samen en lezen soms een boek wel twee of drie keer uit. Soms drinkt Isabella onder het lezen en anders ‘leest’ ze zelf mee. Die grijpgrage vingers zijn erg lief, ze pakt alles vast wat ze pakken kan en ik moet uitkijken dat ze niet per ongelijk een boek sloopt.

Slaap kindje slaap

Na het lezen zingen we samen een liedje welke Sjors wil. Meestal is dat ‘Schaapje schaapje heb je witte wol’ of ‘op een grote paddenstoel’ . Deze liedjes vind hij fantastisch! Nadat we samen hebben gezongen dek ik hem onder en geef hem een knuffel, een kus en zing nog wat voor hem. Ondertussen leg ik Isabella op ons bed, dek haar onder en laat haar nog wat drinken als ze dat wil. Afhankelijk van wat ze wil sluip ik naar de bank of ga ik naast haar liggen. Soms valt ze snel in slaap en heb ik rond 19.30 tijd voor mezelf en soms is het pas na 20.30 dat ik kan gaan bloggen/lezen of douchen.

Ik vind het heerlijk om lekker met ze te tutten in de avond en kan het niet laten om ze te aaien of een kusje te geven als ze ‘eindelijk’ liggen te slapen. Slapende kindjes zijn zo schattig om te zien.

Hoe gaat jullie slaapritueel? Lezen jullie voor en zo ja welke boeken zijn favoriet?

Liefs Andrea

 

3 gedachten over “Naar bed naar bed zei duimelot – Ons slaapritueel

  1. Rose schreef:

    Ons avondritueel lijkt heel sterk op dat van jullie. Enkel gebeurt het verhaaltjeslezen vanop het potje, wat er waarschijnlijk heel vreemd uitziet 😉 En verder proberen wij zo snel mogelijk de slaapkamer uit te zijn zodra de kleintjes in bed liggen, anders komt er van slapen niet veel in huis. Elk excuus is goed om ons op de slaapkamer te houden, Haha.

  2. Alice schreef:

    Ik las vroeger ook verhaaltjes voor in bed, maar sinds de bubbel in een stapelbed slaapt pas ik daar toch voor, haha. Verheug me wel wanneer de kleinste spruit interesse gaat krijgen in verhaaltjes en in het onderste bed gaat slapen, dan kruipen we daar allemaal gezellig in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge