wildplukwijzer

Vorig jaar heb ik deze leuke site ontdekt!
Als kind plukte ik met vriendinnen al bramen langs de kant van de weg of we plukten stiekem een appel uit de boomgaard. Sorry boer! Maar wat waren die appels toch lekker.

Vorig jaar was ik op zoek naar plaatsen waar je bramen kunt vinden openbare plekken. Denk aan parkjes of een polderweg waar je ze zou kunnen vinden. Ik zocht op internet en kwam uit op de site www.wildplukwijzer.nl

site
Op de site staan alle plekken bij jou in de buurt vermeld. Dit kunnen groentes, fruit of noten zijn.
Alles wat je kan plukken, rapen of oogsten kan je op de site vinden. En weet je zelf nog een plekje waar je iets kan rapen dan kan je die zelf toevoegen en zo kan je ook plek verwijderen als die niet meer bestaat.
Tot mijn verbazing kan je er werkelijk alles vinden. Zo zag ik dat er bij ons in de buurt ook mosselen of oesters te rapen zijn.

Helaas staat niet alles goed aangegeven, want ik weet in de buurt waar ik nu zit meerdere vlierbessen, bramenstruiken te vinden die nog niet geregistreerd staan. Daarom roep ik iedereen op om de plaatsten die je kent toe te voegen. Zo kan iedereen er van genieten.
Wat ook erg handig is aan de site is dat er per soort word aangegeven wanneer deze te vinden zijn.
Wat ik persoonlijk nog mis op deze site is informatie over wilde kruiden die je kan eten. Deze zijn nog niet zo bekend,maar zijn schijnbaar best lekker en gezond. Denk hierbij aan brandnetel, wilde bieslook, kleefkruid en nog veel meer soorten kruiden die nog niet zo bekend zijn.

Ik ga als ik binnenkort tijd heb de plekken in deze buurt die ik weet toevoegen en ik hoop dat de site wat meer bekendheid krijgt zodat meerdere mensen er wat opzetten net zolang tot we alle informatie in beeld hebben. Het lijkt me namelijk makkelijk dat alle plekjes in beeld zijn en waar je ook bent in Nederland je al snel weet wat er in je buurt te vinden is en dat is meer dan je denkt!

Kende je deze site al? Pluk/raap jij wel eens wat op uit de buurt?

Liefs Andrea


5 gedachten over “wildplukwijzer

  1. Emmy schreef:

    Ik ken de site inderdaad. Ik heb er vorig jaar veel uit gehaald in mijn kleine experimentjes met het maken van verzorgingsproducten, hoestdrankjes en recepten. Ik ga er in augustus weer lekker mee aan de slag. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge