Zomerplannen: Hongarije en dagjes uit


Over een aantal weken is het alweer zover, de zomervakantie is in aantocht!

Ondanks dat wij ons normaal niet aan deze weken hoeven te houden met plannen moeten we dit jaar wel degelijk rekening te houden met de vakantie. Om te beginnen gaat mijn 16jarige broertje mee met ons naar ons huis in Hongarije. Gewoon om even heerlijk vakantie te houden en mogelijk nog wat te klussen. Verder hebben we nog een dagje uit te goed van mijn schoonouders omdat ze zoveel jaar getrouwd zijn en is er een bruiloft in het vooruitzicht. Het is even puzzelen en nog steeds verschuiven er zo nu en dan wat dagen.

Planning
De plannen nu zijn als volgt en onder voorbehoud. Zodra de schoolvakantie begint krijgen we groen licht om te vertrekken wanneer we willen. We zouden gelijk het eerste weekend weg kunnen gaan was het niet zo dat dan ons uitje met mijn schoonouders gepland staat, dus kunnen we een dag of 2/3 later weg gaan. Als alles gaat zoals het moet gaan vertrek ik dus met mijn broertje zo’n 3,5 week naar ons huis in Hongarije. Omdat we nu rekening moeten houden met Isabella hebben we besloten in zo’n 3 dagen te rijden. Zo kunnen we de rijtijden aanpassen op Isabella, Sjors en zo de ergste warmte en files te vermijden. Als alles gaat zoals we willen rijden we met een caravan en kunnen we dus stoppen wanneer we maar willen.
We zouden met de caravan achter de auto kunnen slapen waar we willen en op een warme dag lekker ergens kunnen gaan staan waar we verkoeling hebben van een rivier of meer waar we ook in kunnen zwemmen. Zo komen we hopelijk redelijk fit en de kinderen tevreden op onze eindbestemming ons huisje in Hongarije.

Vakantie houden en/of klussen
Bij ons huis gaan we heerlijk vakantie houden en toch als het niet te warm is ook proberen wat te gaan klussen. Het zou fijn zijn als we aan het einde van deze weken de wei helemaal omheind hebben en al wat schuttingen in elkaar kunnen schroeven. Al vrees ik wel dat het veel te warm is om wat te doen en we overdag beter binnen kunnen blijven. Hoewel ik zelf graag aan de badkamer aan de slag zou willen gaan is dat met Isabella nu wat te hoog gegrepen. Zodoende hebben we besloten om uiterlijk in oktober een aannemer te laten komen die daar aan de slag gaat. De keuken staat er als het goed is wel al in. Thijs is momenteel in Hongarije. Zo kan ik als ik er ben lekker de keuken uitsoppen en inrichten.
Verder zijn we van plan om wat thermaalbaden te bezoeken, de markt in Pécs en lekker uit eten te gaan. Mijn broertje is dol op de enorme pizza’s die ze bij het Orfu-meer verkopen. Deze zijn zo groot dat je onmogelijk in je eentje een hele pizza op kan. Zelfs met zijn 3tjes is het een moeilijke opgave.

Boedapest
Omdat we na een week of 3 toch Thijs van het vliegveld in Boedapest moeten halen dacht ik om er gelijk een mini stedentrip van te maken. Het is eigenlijk schandalig dat we nog nooit in de hoofdstad van Hongarije zijn geweest terwijl we wel een huis in Hongarije hebben haha. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik Amsterdam ook nog nooit heb bezocht, met uitzondering van de wegen erom en doorheen met de auto. Wel hoop ik dat het niet te warm is, want dan sla ik liever nog even over. Er schijnt wel een Nederlandse/Belgische friettent in Boedapest te zijn en daar zou ik graag heen willen. Friettenten zijn hier vrijwel niet, een kroket of frikandel is moeilijk te krijgen en ook niet bekend hier.

Esmo, Therese en German
Wat ben ik blij als ik ze straks weer zie! In maart ben ik voor het laatst geweest en nu met de geboorte van Isabella is het niet te doen om nu al heen en weer te gaan. Wel heb ik foto’s van de buurman gekregen en hebben we ze zelfs via de facebook-chat even gesproken. Jee wat heb ik zin om daar heen te gaan!

Aftellen
Nog precies 21 dagen voor we ongeveer willen vertrekken! Drie weken om een caravan te zoeken en te dromen van het heerlijke zomerse weer wat we daar hebben! Nog 2,5 weken school voor mijn lieve broertje waarvan hij de laatste week geloof ik veel vrij is. Nog even en dan kunnen we gaan vakantie vieren!

Wat zijn jullie zomer plannen? Gaan jullie nog weg of houden jullie het bij wat kleine uitstapjes?

Liefs Andrea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge