Wereld pasta dag 25 oktober 2016

Hoera het is vandaag wereld pasta dag, de dag om pasta in al zijn vormen eens lekker in het zonnetje te zetten.  Pasta word dagelijks door miljoenen mensen gegeten, ergens ook wel heel logisch want buiten dat het lekker en gezond is is het ook nog eens heel simpel klaar te maken in verschillende varianten.

 De ene week smullen we van een overheerlijke lasagna en de  andere keer maken we we heerlijke spaghetti bolognese of een koude zomersalade( met gekleurde spirelli pasta) klaar. Het is tijd om wat lekkere recepten in het zonnetje te zetten. Ik heb een paar heerlijke gevonden die ik ook zelf heb klaargemaakt en geproefd en ze zijn stuk voor stuk lekker.

http://kokenmetgerrit.blogspot.hu/2012/05/zomerse-eenvoudige-pastasalade.html

http://kokenmetgerrit.blogspot.hu/2012/05/zomerse-eenvoudige-pastasalade.html

Gekleurde spirelli
Gekleurde spirelli zijn leuk om te zien en maken een salade gelijk een stukje mooier. Wat er in mijn salade echt niet mag ontbreken is feta, dat vind ik heerlijk in een salade. Verder bestaat mijn salade meestal uit komkommer, fijne gehakte sla(die zachte), mini tomaatjes, feta, hamblokjes of kip en natuurlijk een heerlijke dressing of een beetje mayonaise om het romig te maken.

http://uitpaulineskeuken.nl/2011/01/lasagne-bolognese.html

http://uitpaulineskeuken.nl/2011/01/lasagne-bolognese.html

Lasagna 
Haalden we eerst onze lasagna bij de Lidl of aten we het bij de Hema, dat is nu wel het laatste waar ik aan denk nadat ik een heerlijke lasagna recept had gevonden en heb klaargemaakt. Er is niks lekkerder dan een zelfgemaakte lasagna eindelijk uit de oven te kunnen halen en op te gaan eten. Ik heb voor mijn recept het één en ander weggelaten bij gebrek aan dat ingredient, maar de bechamelsaus maakte het helemaal af! Ik heb tot twee keer in één week tijd deze lasagna gemaakt en hij is heerlijk. Echt een aanrader en de tijd dat je bezig bent valt best mee, alleen het wachten op de oven duurt wel even.

http://www.knorr.nl/recepten/detail/12681/1/romige-tagliatelle-met-broccoli-en-kip

http://www.knorr.nl/recepten/detail/12681/1/romige-tagliatelle-met-broccoli-en-kip

Tagliatelle 
Oké dit vind ik wel tegenvallen van mezelf, maar ik heb hem nog nooit anders klaargemaakt dan met een zakje. Een jaar of twee geleden kwam mijn moeder aan met dit heerlijke recept. Ze had alles gekocht en we konden zo aanschuiven om het te proberen. Sindsdien is dat zakje met enige regelmaat tussen de boodschappen te vinden. Er zit ook een heel lichte champignon smaak aan. Dat zijn nou niet echt bepaald mijn lievelingen ik vind ze gewoon smerig, maar het zit nu eenmaal in het zakje en de smaak is bijna niet aanwezig.

Dit waren mijn favoriete recepten, natuurlijk vind ik nog veel meer recepten met pasta lekker. Zo hou ik ook van de simpele spaghetti met saus, gehakt en groente makkelijk om te maken en gewoon lekker.

Wat is jouw favoriete pasta gerecht? En maak je het allemaal zelf of maak je ook wel eens gebruik van een handig zakje?

Geniet van een lekkere pasta vandaag!
Liefs Andrea

Een gedachte over “Wereld pasta dag 25 oktober 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge