Shoplog: shoppen in Kaposvár (Hongarije)

Hoi hoi,

Afgelopen week ben ik samen met mijn zoontje wezen shoppen in Kaposvár een leuke winkelstad hier in Hongarije. We zijn s’morgens op tijd vertrokken en wisten nog helemaal niet waar we uit zouden komen en of het leuke winkels zijn. Ik moet zeggen het is een geslaagde dag geworden.

Zodra we vanuit de parkeergarage met lift boven kwamen bevonden we ons gelijk in een waar shopping center. Weliswaar niet overdekt maar wel een leuk pleintje met winkels eromheen sommige twee etages hoog. Er was o.a. een C&A, Kik, Pepco, NewYorker en een H&M. Meer dan genoeg keuze dus ook voor de koopjesjagers! De winkels; Kik en Pepco hadden echt hele leuke koopjes.
Ik heb voor mij en Sjors een tas vol kleding/spullen geshopt voor minder dan €40 euro hadden we ; 3 broekjes, 2 truien, 1 vest, 2 paar sloffen een muts en lieve handschoentjes en nog wat huishoudelijk spul.

20161003_1637521_resized

trui en een vestje van de Pepco

20161003_163707_resized

Truitje van de Pepco

20161003_163601_resized

Slofjes ook van de Pepco

20161003_163532_resized

Mijn warme slofjes <3

20161003_163515_resized

Mutsje en handschoenen

Een leuke bijkomstigheid van het prijskaartje in waar ook het bedrag in euro’s op staat vind ik het te betalen bedrag in Forinten. Die vallen lager uit dan wat er op het prijskaartje staat. Voorbeeld: Er staat op €4,99 en 1490Ft als ik de 1490Ft omreken moet ik een bedrag van €4,84 betalen. Dat scheelt me toch weer mooi €0,16 op op dit kledingstuk.

De andere broekjes voor Sjors moest ik noodgedwongen gebruiken omdat meneer veel te druk bezig was met rondkijken dan wanneer hij naar de wc moest. Gelukkig had ik de broekjes toen al gekocht.

Er was ook een winkel een soort van boekhandel met speelgoed maar ook met drogisterij artikelen. Ik vond er mijn eerste echte potje mod-podge! Ik had zelf al met action spul iets gemaakt en dat lukte ook goed, maar nu heb ik officieel het spul waar ik al langere tijd naar op zoek was en het stond gewoon in het Nederlands erop. Ik vond het personeel in die winkel alleen wat minder vriendelijk. Na vijf minuten wachten bij de kassa ging ik de medewerkster zelf maar halen. De taal was natuurlijk een probleem en ze wees naar de kassa. Leg dan maar eens uit dat je al een tijdje staat te wachten als je de taal nog niet goed spreekt. Gelukkig snapte ze het en liep ze mee, maar ze zei niet echt meer wat er kon nog geen bedankt vanaf. Dat was ook het enige minpunt aan deze winkelbeleving.

Ik ben lang niet overal geweest er waren nog meer straten waar misschien wel leuke winkeltjes zitten, maar die zijn voor de volgende keer. In ieder geval kan je vanuit dit winkelcentrum zo een drukke straat oversteken waar je uitkomt in Kaposvár Plaza. Daar zit de H&M, Spar, een bioscoop en nog een hoop winkeltjes die ook leuk zijn voor echte koopjesjagers. Ik was te moe had geen zin meer maar als ik goed gezocht had kon ik vast een leuk shirtje vinden voor €3-5 euro in één van de winkels. Wij zijn de Mac geen spekken  en daarna richting de Tesco  gegaan om eten te kopen en naar huis te gaan.

Liefs Andrea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge