Fotodagboek week 43

We hebben weer een redelijk drukke week achter de boeg. Nadat we de week ervoor enorm veel bezig waren geweest met het huis hebben we het deze keer iets rustiger aangedaan. We hebben een beetje rondgereden om te kijken waar we een eventueel tweede huisje zouden willen kopen. Op maandag kwamen we aan in Kaposvár en bleek dat alle winkels dicht waren, ik probeerde de muur wat te stuken en Thijs heeft heerlijk voor me gekookt inclusief een heerlijk toetje.

Maandag

We namen afscheid van mijn schoonouders die de volgende dag zouden vertrekken naar Oostenrijk. Vervolgens gingen we richting Kaposvár om een wasrek, maar de winkels bleken gesloten te zijn i.v.m. de dag van de republiek. Hier in Hongarije zijn er een aantal feestdagen en alles is dan gewoon echt helemaal dicht. De grote gele M was wel open dus bestelden we beide een glutenvrije burger (ze hebben glutevrije burgers ja :)).  En omdat er toch niks open was besloten we wat rond te rijden in Kaposvár en de volgende dag terug te gaan.

Dinsdag

Poging twee om naar Kaposvár te gaan. Deze keer waren de winkels wel open en kochten we ook wat knutselspullen in de winkel. Sjors was moe en had bijna sokken meegenomen uit de winkel. Ik heb hem terug naar binnen gehaald en hem tegen de kassamedewerker sorry laten zeggen. Hij was erg moe en ik was dan ook blij dat hij lekker in slaap viel in de auto. Onderweg kon mijn man het niet laten toch weer een weg in te slaan en wat mooie wijnhuisjes te bekijken. We kwamen aan bij een wijk waar enorme armoede heerste en daar werden we wel even stil van. Dat verschil is zo enorm groot tussen arm en rijk. De rijke die hadden vrijwel allemaal minimaal één auto voor hun grote nette huis staan en de arme hadden soms niet eens wat op de vloer liggen zag ik.. Ik schrok er best wel van eigenlijk.

woensdag

Ik speelde samen met Sjors spelletjes van Nijntje. Mijn moeder had ze aan mij gegeven en nu vond ik Sjors er oud genoeg voor om ze te doen en hij vond het erg leuk om te doen. Sjors is sinds kort ook dol op zijn loopfiets en is daar regelmatig aardig wat tijd mee zoet. Bij de winkel kwamen we deze te leuke pompoenen tegen. Ook werd ik verrast door de kookkunsten van mijn man die hij zo nu en dan eens laat zien.

Donderdag

We kwamen een leuk stukje grond tegen op een prachtige locatie en besloten daar een kijkje te gaan nemen. Toen kwamen we nog meer stukjes grond tegen en ook een prachtig huisje wat te koop stond. De plek is te bereiken door hobbel de bobbel weggetjes en niet geschikt voor elke chauffeur of auto. Het is een hele stille plek waar je nauwelijks mensen tegen zal komen. Een heerlijke plek voor mij rust wil en houd van een mooie plek. Er stond ook een vijgenboom en voor het eerst heb ik verse vijgen gegeten en die zijn heerlijk zoet ben ik achter gekomen.

 

Vrijdag

Hebben we niet zoveel gedaan. Thijs heeft het gashok gemaakt en ik speelde wat met Sjors en hield rust met Isabella. Het was weer een pittige avond/nacht en ze was vroeg wakker. Met Sjors heb ik heerlijk gevoetbald en verstoppertje gespeeld. Heerlijk hoe zo’n kind toch kan genieten van die simpele dingen in het leven.

Zaterdag

We hebben weer rustig aan gedaan alleen wat was gedraaid en verder proberen op te ruimen. Ik had een reep chocola gehad van Thijs alleen het probleem met hem is dat hij die eigenlijk aan mij geeft omdat hij die zelf wil hebben. Ik krijg een reep en hij eet hem op. Ik word boos en krijg dus een nieuwe die ik natuurlijk gelijk verstop en toch is die daarna gehalveerd. Elke keer zegt hij sorry schatje dat ging per ongeluk. Ja zo een man heb ik dus haha. Vandaag speelde hij met Sjors wat spelletjes.

Zondag

Zondag gingen we naar de markt in Pécs. We struinden wat langs de rommel die er lag en kochten een handveger die Sjors even later weer verloor. Weg 500FT… Verder kochten we een broccoli (stukjes broccoli uit eigen tuin) , wat kaas om zo te eten en voor thuis en een komkommer die Sjors gelijk inpikte.  In Pécs plaza aten we wat frietjes van de MAC en nam ik een heerlijke warme chocomel die erg romig was.

 

Dit was mijn week. Hoe was jouw week?

Liefs Andrea 

 

 

2 gedachten over “Fotodagboek week 43

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge