Vijf landen waar ik ooit nog eens zou willen paardrijden

Terwijl mijn man achter het stuur zit van ons meer dan 1pktje en de kinderen lekker lagen te slapen keek ik wat naar buiten. Starend naar die mooie bergweide zag ik ze ineens, een meisje met haar mooie paard reed langs de heuvel. Ik droomde hoe het zou zijn om daar te rijden en bedacht me dat er nog wel wat landen op mijn lijstje stonden waar ik ooit eens zou willen paardrijden.

IJsland

Ik denk dat rijden op IJslander in IJsland wel iets is waar veel paardenmeisjes (of vrouwen) van dromen. De kleine stevige en sterke paardjes met vijf gangen lijken me een heel mooie ervaring om eens mee te maken. En zeg nou eerlijk IJsland is nu eenmaal een prachtig land om eens naartoe te mogen gaan en op de rug van een paard ontdek je zoveel meer dan vanuit de auto.

 

Hongarije

*schaam schaam* Mijn lieve paard heb ik bijna anderhalf jaar terug verkocht anders zou dit allang werkelijkheid zijn geworden. Ik heb met Esmo natuurlijk wel een klein stukje gezien, maar eerlijk is eerlijk ik ben te groot en hij is te klein voor mij… Toch blijft het kriebelen om een paard te pakken en de heuvels te verkennen. Ik hoop stiekem dat er deze *vakantie een plekje vrij is in het budget en in de tijd om eventjes een paard te huren en de omgeving te verkennen en gewoon even te ontspannen. In Ibafa een dorpje hier verderop zijn er Nederlanders die paarden verhuren en buitenritten begeleiden dus ik hoop echt dat ik er tijd en energie voor heb. Ik moet gewoon even de wind door mijn haren voelen, de krachtige passen in draf en de rust eromheen. Word vervolgd…

 

Frankrijk

Als klein meisje ging ik met een vriendin naar ponykamp in de Belgische Ardenne. Ik heb er twee heerlijke weken beleeft in twee jaar tijd en zou er graag nog eens heen gaan. Deze mensen zijn verhuisd naar het mooie zuiden van Frankrijk. Als ik de foto’s voorbij zie komen en me herinner hoe de dagen toen waren kan ik alleen nog maar denken dat ik daar ooit een rit ga maken. De bergen zijn stukken hoger, de paden nog pittiger en omgeving is gewoonweg schitterend! Ooit als ons huis af is ga ik daar heen om te rijden en kan mijn man daar met de kinderen een dagje blijven.

 

Amerika

Het land van de ongekende mogelijkheden, de ongerepte diversiteit van de natuur en dromen om na te jagen! Dit land lijkt me geweldig om eens te verkennen. Gewoon om te ervaren wat leegte is of juist het western gedeelte mee te mogen maken. Voor even ervaren hoe het is om als cowboy te leven en buiten onder de sterrenhemel te slapen. Kuddes met wilde Mustangs te zien en verder even helemaal niks. Helaas ga ik mijn man nooit zover krijgen om met paard en wagen te gaan reizen met de kinderen, maar een camper zou hij wel doen. Misschien word het ooit waarheid en gaan we als de kinderen ouder zijn eens een week op een ranch helpen of iets.

 

Mongolië

Een echt paardenland waar je weken kan rijden zonder ooit iemand tegen te komen. Met de auto is dat al een hele uitdaging laat staat te paard. Het lijkt me gaaf maar ook beangstend om zoveel leegte en stilte om je heen te hebben voor weken achterelkaar. Met de auto is het al een hele uitdaging om dit land te bezoeken als je er al kan komen met de gewone auto laat staan te paard. In Mongolië word elk jaar de Mongool Derby gehouden. Elk jaar krijgen deelnemers de kans om in 10 dagen tijd 1000km te rijden op Mongoolse paarden.  Om te mogen deelnemen aan de race moeten ze een bepaald bedrag verzamelen.  Buiten dat moeten ze lichamelijk en geestelijk goed worden voorbereid op de slopende wedstrijd.

Dit zijn de landen waar ik ooit nog eens zou willen paardrijden.

Liefs Andrea

 

Een gedachte over “Vijf landen waar ik ooit nog eens zou willen paardrijden

  1. Evelyne schreef:

    Dit moet heerlijk zijn! Ik kan zelf niet paardrijden, maar het moet ook heerlijk zijn om gewoon die streek eens te gaan bezoeken. Ik hoop dat het je lukt om er eens paard te rijden 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge