Wat staat er op het verlangenlijstje van mijn bijna vier jarige?

Met een verjaardag in het vooruitzicht kan een verlangenlijstje natuurlijk niet ontbreken. Elk jaar bedenken we weer wat we hem zouden willen geven voor zijn verjaardag. Dit jaar vroeg ik hem voor het eerst wat hij zelf wilde hebben en die uitkomst is toch best verrassend voor een bijna vierjarige. 

verlangenlijstje sjors

Eind mei liepen we voor de zoveelste keer rond in de bouwmarkt voor bouwmaterialen en keken rond voor planten. Sjors is vrij makkelijk en kijkt vrijwel niet naar speelgoed in de winkels om. Hij loopt er voorbij en roept ; ”kijk mama, die heb ik ook!” of ”Oh die is leuk!”. Tot we bij de ligstoelen kwamen. Hij had ineens in zijn hoofd zitten dat hij graag een ligstoel wilde hebben om op te liggen in de zon. Ik wimpelde het af en zei hem dat hij dat maar voor zijn verjaardag moest vragen als hij die graag wilde hebben. Ergens had ik verwacht dat hij het wel zou vergeten. Toen ik hem van de week vroeg wat hij voor zijn verjaardag wilde hebben was het antwoord heel simpel ; ” Een ligstoel en een parasol.”.

Sjors zijn wensen :

 • Een ligstoel om op te liggen(Duh!) in de zon.
 • Een parasol voor bij een kindjestafel.
 • Een kindjestafel met stoeltjes. (Hij heeft al genoeg stoelen, dus alleen een tafel).

uit eten

Daarna vroeg ik hem of hij het leuk vond om op zijn verjaardag naar de Mac Donalds te gaan en lekker frietjes en een ijsje te eten. Nou hij keek me aan alsof ik gek was en wilde zeer zeker niet bij de Mac eten, maar bij het blauwe dak. Het blauwe dak word hier door de Nederlanders zo genoemd en is een restaurant aan een doorgaande weg. Hij staat erop om daar te gaan eten, appelsap te drinken en vissen te voeren. Dat vinden we helemaal niet erg, we komen er graag. Uit eten gaan is een groot voordeel in Hongarije omdat hij zo lekker goedkoop is. Drinken kost nog geen euro en voor €15-17,50,- kunnen wij prima uit eten gaan met ons vieren incl. drinken en toetjes.

IDEEËN

De volgende cadeautjes lijken mij erg leuk voor hem. Wat het uiteindelijk gaat worden weten we nog niet precies. Nu ik deze post schrijf twijfel ik om voor hem een ligstoel te kopen. Dat is immers wat hij zelf heel graag wil hebben en volgens mij is er nu een einde zomer sale bij de bouwmarkt. Anderzijds denk ik hem beter iets van lego of playmobil kan geven aangezien het straks kouder word.  Nog anderhalve week om iets te verzinnen voor hem.

Nog wat dingen waar wij over zitten te denken.
 • Playmobil – B.v. deze leuke brandweerkazerne of deze grote boerderij. Sjors is dol op dieren en speelt graag dat hij een brandweer is.
 •  Kapla  –  Houten plankjes om de mooiste dingen mee te bouwen.
 • Duplo – Aangezien hij er nog graag mee speelt en het veiliger is voor Isabella om mee te doen.
 • Rolschaatsen met berschermers – Hij heeft rolschaatsen gehad, maar helaas is de sluiting daar stuk van gegaan en heb ik ze weggedaan. Zijn huidige beschermers zijn te klein voor hem geworden dus als het rolschaatsen worden krijgt hij die er ook bij.
Kleine cadeautjes
 • Accessoires voor zijn fiets (bel, slot, kralen voor de wielen, fietstassen, fietsmandje of poppendrager)
 • Aanvulling voor LEGO duplo of Playmobil.
 • poppendrager (voor zijn knuffels)
 • verkleedkleren
 • springtouw
 •  Klei of andere knutselspullen
 • Een prentenboek
 • Spelletjes
 • Kindertijdschrift of puzzelboekje

Wat een luxe probleem zeg. Wat doen we nu en wat doen we met sinterklaas bijvoorbeeld? Skeelers zijn zo leuk en ik weet zeker dat hij dat geweldig vind, maar die playmobil set is ook geweldig. En wat nou als we hem een schommeltoestel cadeau geven of een leuk speelhuis voor in de tuin. Ik ga er zelf nog meer even rustig over denken en thuis nog maar even over hebben hoe of wat we willen geven.

Wat vinden jullie leuk?

Liefs Andrea

Ps. Dit artikel bevat affiliatie links dat betekend dat als je via de link iets koopt ik er een klein percentage van krijg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge