Alle ballen in de lucht houden – tag

Deze week had ik helaas minder tijd om te besteden aan het bloggen. Isabella sliep weer wat nachten slecht en het lijkt erop dat ze nu geteisterd word door de waterpokken. Ze is snachts gewoon kwaad op haar jeukende plekjes en laat dat dan ook regelmatig met een gil horen. Daarom maak ik het voor nu mij zelf maar even makkelijk met een tag :). 

Wat is bij jullie thuis de verdeling van taken als het gaat om kinderen en huishouden etc?

De kinderen zijn mijn terrein al zorgen we tegenwoordig veel samen voor ze. Mijn zoontje kleed zichzelf aan en uit en gaat zelf naar de wc toe. Isabella doe ik altijd zelf behalve als ik weg ben dan doet mijn man haar. Het huishouden komt veel op mij neer al mag ik niet klagen met een man die bijna elke dag voor ons kookt en ook veel de afwas doet. De wasmachine is echt mijn terrein. Hij let nergens op en propt alles bij elkaar en als ik wil voorkomen dat de kinderkleding krimpt of verkleurd kan hij beter uit de buurt blijven. Het ophangen ervan doet hij heel af en toe eens als ik het vraag. Ik ben best tevreden met deze verdeling.

Hoe zorg je dat werk en privé gescheiden blijven?

Ik werk niet dus dat is niet aan de orde.

Welke klusjes in het huishouden heb je opgegeven of laat je als eerste vallen?

Opruimen.. Er is niks vervelender dan een dreumes die alle boeken uit de kast trekt als ik ze er net in heb gezet. Elke dag kan ik wel 100 keer de kast weer inruimen omdat ze weer zo nodig erin wil klimmen. Ook stopt ze speelgoed in de kachel en haalt ze de as eruit. De kachel staat nu nog niet aan dus kan het nog geen kwaad.

Wanneer was de laatste keer me-time en wat heb je toen gedaan?

Gisterenochtend. Ik heb heerlijk paardgereden en ga dat nu weer doen. Even lekker ontspannen in de natuur en even nergens aandenken.

Heb je wel eens een date night en wat doen jullie dan?

Zelden. De kinderen zijn er altijd en als ze eens een avond vroeg op bed liggen en blijven slapen is dat mooi voor ons. Praten of een spelletje spelen. Even praten zonder kinderen is echt een luxe. We praten dan over nu en wat we verwachten en wat we graag willen

Hoe vaak zie je je vriend(inn)en en wat doen jullie dan?

Hier in Hongarije zijn we nog bezig om een nieuwe vriendenkring op te bouwen. Verder spreek ik mijn vrienden regelmatig online.

Heb je veel contact met je familie?

Minder dan toen we in Nederland waren. Toen gingen we wekelijks naar familie toe en nu is het zo af en toe met elkaar bellen en voor de rest regelmatig appen of via messenger.

Waaraan kan je als eerste zien dat er eigenlijk veel meer uren in een dag moeten zitten? Oftewel hoe zien jouw prioriteiten er uit?

Het huishouden. Als we s’morgens na het ontbijt de afwas doen en wat in huis gaan doen is het zowat alweer etenstijd en begint het weer van voor af aan. Elke avond vraag ik me af hoe het komt dat we niet meer hebben kunnen doen op die dag. Onbewust zit er veel tijd in de dieren, het huishouden en klussen. En dan willen we ook tijd hebben om aan de kinderen te besteden.

Doe jij je soms wel eens beter voor dan in werkelijkheid?

Waarschijnlijk wel. Ik denk dat  iedereen zo zijn of haar momenten heeft .

Welke tips heb je voor andere moeders?

Doe dat genen waar je je goed bij voelt en wat bij je past. Elke moeder heeft het beste met zijn of haar kind voor. Respecteer het als een andere moeder het anders doet of een andere mening heeft. Laat het huishouden ook eens links liggen en neem lekker tijd voor jezelf of ga spelen met je kinderen.

Wat vraag jij je wel eens af hoe anderen moeders dat aanpakken?

Hoe krijgen moeders het voor elkaar om te werken? Waar halen ze hun tijd vandaan om te werken, eten te koken, het huishouden bij te houden en de kinderen genoeg aandacht te geven? Het scheelt misschien dat ze minder thuis zijn en dus ook minder rommel op hoeven te ruimen. Ik weet het niet.

Liefs Andrea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge