De rotklusjes van het ouderschap tag

Eerlijk is eerlijk, het ouderschap gaat niet altijd over rozen. Bij het krijgen van een kind krijg je er buiten een enorme verantwoordelijkheid ook een hoop extra werk bij en dat is niet altijd even leuk. Dat is de reden dat Charlotte van Aukjes wereld deze tag heeft bedacht. Ik werd door Emmy van webkonijn getagt om deze leuke tag in te vullen. Benieuwd naar mijn antwoorden?

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?

De nagels van Isabella moeten regelmatig geknipt worden. Bij het slapen of voeden merk ik gelijk of het weer nodig is want die baby nageltjes zijn vlijmscherp en groeien enorm hard. Bij Sjors kijk ik regelmatig of het nodig is. Ik hou het niet precies bij hoe vaak het nodig is soms komt hij zelf met het schaartje aangelopen. Meestal is het dan niet nodig, maar hij vind het gefrummel heerlijk dus doe ik maar alsof ik wat bijknip.

 

En de teennagels?

Veel minder als de nagels aan zijn hand. Zijn teennagels groeien enorm langzaam tegenover zijn andere nagels.

 

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?

Dat verschild van één keer per anderhalve week of drie keer per nacht. Hij is zinnelijk maar soms vergeet hij dat nog wel eens. Dit gaat over Sjors zijn bed Isabella slaapt bij ons in bed en dat verschonen we om de week.

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?

Wanneer het nodig is en elke avond als hij nog een keer naar de wc gaat was ik zijn gezicht en dus pak ik zijn oren ook even mee.

 

Wie verschoont de luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?

Haha ik zelf. De luiers die Thijs van Isabella verschoont heeft zijn op twee handen te tellen. Hij heeft reuma en veel pijn en dat gepruts gaat niet zo goed bij hem. Sjors gaat sinds een paar maanden helemaal zelfstandig naar de wc en dat gaat ook goed als hij gepoept heeft. Momenteel ben ik dus de enige die de luiers doet, maar ik doe het met alle liefde en plezier.

 

Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt?

Ze slapen beide bij ons op de kamer en Isabella slaapt naast me. Als Sjors moet plassen komt hij zelf aangelopen met een flesje en meestal helpt Thijs hem dan. Als zijn bed nat is of zijn dekens liggen niet goed dan ben ik diegene die eruit mag. Als Isabella wil drinken leg ik die naast me aan en vallen we samen weer in slaap.

 

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?

Meestal gaan we samen naar het consultatie bureau toe om te wegen en te meten. Ik ben slechts één keer alleen geweest en Thijs vind het leuk om mee te gaan dus meestal gaan we samen. In Hongarije gaan we helemaal nergens heen. Het is niet verplicht om te gaan en ik zie zelf wel of mijn kind goed groeit en dat hoeft helemaal niet volgens een lijntje of een boekje te gaan.

 

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?

De keren dat we een oppas voor Sjors in zijn leven nodig hebben gehad is op één hand te tellen. De kinderen gaan overal mee naartoe en dat is bij ons in de kenniskring ook goed mogelijk. Isabella gaat voorlopig nergens heen die kan niet eens drie minuten bij haar vader zitten. Als we oppas nodig hebben regelen we samen één van onze ouders of een bekende uit de omgeving.

 

Ik ben erg benieuwd wat jullie het ergste klusje vinden bij het ouderschap. Ik moet eerlijk zeggen dat ik vrijwel al het bovenstaande met veel liefde en plezier doe, maar soms drie keer per nacht mijn bed uit moeten om een bed te verschonen en dan ook nog eens een baby hebben die nog een paar keer wil drinken is best pittig.

Ik tag Simone van papaisdeliefste en alle andere mamabloggers die deze tag leuk vinden om in te vullen.

Liefs Andrea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge