Mijn doelen voor 2018

Het is oudejaarsavond als ik dit type, de kinderen liggen heerlijk te slapen en mijn man lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen(Ik denk dat hij bij de buren vuurwerk aan het kijken is). Terwijl de tijd langzaam vooruit kruipt(Altijd als je ergens op wacht) bedenk ik me wat ik volgend jaar wil bereiken. Zowel op bloggebied als persoonlijk zijn er een aantal doelen om te halen. Lees je mee?

blogdoelen

Mijn plannen voor 2018 zijn om twee keer per week een post online te zetten zoals jullie nu al een tijdje gemerkt zullen hebben. Mijn doel in juli was om elke woensdag een blogpost online te hebben, maar vanaf augustus of september (ik weet het even niet uit mijn hoofd) kwam er ook op zaterdag een post online. Ik ga daar dus definitief mee door, verder komt er elke dinsdag een blog online met mijn week in foto’s. Vrijwel elke dinsdag kan je mee genieten met al onze belevenissen die we die week hebben meegemaakt. Vorige week dinsdag is er geen post online gekomen omdat ik eigenlijk gewoon een enorm saaie week had.

zondag

Ook hebben jullie nog wat updates wat Hongarije betreft te goed. Ik ga mijn best doen om de schade in te halen. Vanaf de zomer heb ik jullie en ook meelezende familie/kennissen en vrienden geen updates meer gegeven. Dit terwijl er toch behoorlijk wat dingen gebeurd zijn en ik nog een enorme berg met foto’s heb die ik kan laten zien. Ik ga geen datum beloven voor de eerste post, maar ga er wel voor zorgen dat als ik eenmaal begin met de updates jullie een aantal weken op zondag voorzien zullen zijn van een update.

blogkalender

  • Maandag : / 
  • Dinsdag : Mijn week in foto’s
  • Woensdag: Blog
  • Donderdag: / 
  • Vrijdag: /
  • Zaterdag: blog
  • Zondag: /

social media

Misschien hebben jullie het al gemerkt dat ik de laatste tijd minimaal twee keer in de week een foto post op Instagram en ook op Facebook probeer dit bij te houden, maar daar ga ik zeker te weten mee door!

 

persoonlijk

Ook op persoonlijk gebied heb ik nog wat doelen of verbeterpunten. Voor mij geen kilo’s die eraf moeten, maar ik zou nog net wat meer zelfvertrouwen willen krijgen en nog vaker ‘NEE’ willen zeggen. Ik ben iemand die het anderen graag naar hun zin maakt en door iedereen aardig gevonden wil worden en dat kan en hoeft nu eenmaal niet. Mijn man is helaas ook zo’n type en we zouden best wel eens wat vaker op onze strepen mogen staan.

We kunnen het nu eenmaal niet iedereen naar ons zin maken. Vooral tegenover familie en vrienden die dicht bij ons staan is het lastig om onze eigen keuze te maken, omdat het nu eenmaal op één of andere manier belangrijk blijft wat hun ervan vinden of denken. Ook al roepen we om het hardst dat het ons niks kan schelen toch steekt het wel als een ander bewust of onbewust laat merken niet achter onze keuze te staan.

tijd voor elkaar

Dit jaar wil ik ook gaan benutten door meer persoonlijke tijd met elkaar door te brengen. Ik bedoel we eten elke maaltijd gezamenlijk aan tafel zonder telefoons of boeken en slapen elke nacht in het zelfde bed. Toch moeten we meer quality time samen doorbrengen, even een goed gesprek of een spelletje doen ook al hebben we geen zin en kijken we liever filmpjes via YouTube.

zondag offline dag

Op zondag hebben we een offline dag, dat houdt in dat we op die dag geen telefoon of laptop gebruiken zodat we die dag met 100% aandacht voor elkaar kunnen besteden. Alleen in geval van een uitzondering pakken we even onze telefoon erbij, maar anders liggen die mooi uit onze buurt. Ik zou graag deze dag willen uitbreiden door op bepaalde dagen alleen maar in de avond als de kinderen slapen de laptop erbij te pakken en anders niet. Uiteindelijk zou het heel fijn zijn als we dat zouden kunnen bereiken.

De tijd om oprecht met aandacht te koken en er voor elkaar te zijn is zo belangrijk en de tijd vliegt zo gigantisch snel voorbij. Ik wil geen moeder zijn die de hele tijd voor de telefoon/laptop of tv hangt. In ons huis in Hongarije willen we eigenlijk de tv er niet in hebben. Toch zijn we aan het brainstormen hoe en waar we die zouden kunnen wegwerken zodat wij en de kinderen af en toe gezamenlijk een leuke film zouden kunnen kijken. Ik weet dat het in deze tijd haast onmogelijk lijkt om helemaal geen beeldscherm in huis te hebben, maar toch denk ik dat het een hoop rust geeft.

Hongarije

Zou 2018 eindelijk het jaar zijn waarop we definitief in Hongarije gaan wonen? Ik hoop het wel en hoe het er nu uitziet kan dat haast niet anders. In Januari gaan we voor een CV kijken met alle poespas die erbij hoort. We hebben besloten dat we gelukkiger worden van een leven met minder luxe en met elkaar dan te moeten wachten tot alles klaar is. Het voelt een beetje aan als een gescheurde familie als jullie begrijpen wat ik bedoel. Bijna al onze spullen staan hier en alle dieren (onze familie dus) op Bengel en Kwiebus na zijn in Hongarije. Ik ben het beu om mezelf telkens in te moeten houden en we zijn allemaal meer dan toe aan een plek voor onszelf.

dieren

Als ik de afwas laat staan in ons eigen huis kraait niemand er naar en bij een ander is het anders dan thuis en wil je het netjes houden wat soms zo goed als onmogelijk lijkt. Verder droom ik van een gezellige beestenboel lees : een berg konijnen (ik ben dol op ze!), paardjes voor mezelf, kipjes (eitjes en gezellig), melkgeiten, Hongaarse schapen, varkentjes, een hondje en niet te vergeten onze gezellige katten.

Keuken

Het eerste project wat ik af wil hebben is de keuken. En dan doel ik op de basis, want de kleuren en accessoires ben ik nog niet helemaal over uit. Ik heb voor mezelf een lijst gemaakt met de dingen die ik deze weken nog wil afhebben. Ik ben ondertussen begonnen met de muur vlak te maken. Verder moeten alle tegels erin in wil ik de boel gevoegd hebben voor we weg gaan.

 

Wat zijn jou doelen voor het nieuwe jaar?

Liefs Andrea

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge