Persoonlijke update – roadtrip, huis en babynieuws?

Ja je ziet het goed! We krijgen er nog een kindje bij.
In april 2020 krijgen Sjors en Isabella een lief broertje of zusje erbij!

Tijdelijk in Nederland

Ons 3e kindje zal in Nederland geboren worden en daarom hadden wij ons ingeschreven bij de woningstichting. Terwijl wij in Zuid- Frankrijk van de zon aan het genieten waren kregen wij via loting al vrij snel een huis toegewezen. We moesten toen zo snel mogelijk in Nederland zien te komen en met een camper die niet zo hard rijdt is dat een vrij lange reis geweest.

Afgelopen tijd

Ergens begin augustus had ik in Duitsland een positieve zwangerschapstest in mijn handen. Nog geen week later begon ik last te krijgen van een vervelende misselijkheid die gewoon de hele dag en nacht aanwezig was. Dat heeft tot in Zuid-Frankrijk geduurd.
Vlak na Sjors zijn verjaardag toen we in Nederland in een soort van dipje terecht kwamen besloten we om in plaats van de regen af te wachten om naar het zuiden te reizen.

Roadtrip in het kort

We reden via de Belgische Ardennen over binnendoor wegen richting de Cote D’Azur. Onderweg kwamen we vlak langs de Gorges du Verdon en aangezien die hoog op mijn een te bezoeken plekken stond reden we er naartoe. Uiteindelijk zijn we een paar weken in Fréjus blijven hangen en bestonden onze dagen uit dagelijks stokbrood, croissants en zwemmen in de zee. De zee was heerlijk warm en de temperatuur was boven de 27 graden.

Nadat wij een bericht kregen dat wij uitgeloot waren, moesten we weer richting Nederland. Daar hebben we ruim een week in de regen in de camper doorgebracht voordat we de sleutel van het huis kregen. Ik kreeg in die periode ook last van een hardnekkige blaasontsteking en heb daar een week lang antibiotica voor moeten slikken. Het ging niet over met D-mannose en ook cranberry leek niet te werken. Nu slik ik preventief cranberry capsules in de hoop er verder geen last meer van te krijgen.

Hoe gaat het verder?

Onze planning is om van deze periode in Nederland gebruik te maken om een thuisbasis te hebben voor de naderende winter en voor de baby. In deze periode maken we gebruik van om vanuit een warm huis te sparen en te zoeken naar een lap grond/huis of iets in die richting.
Voor nu kiezen wij ervoor om iets te gaan zoeken in Roemenië. Vorig jaar zijn wij er geweest en ik heb gewoon een soort van heimwee naar de rust en de appels. Je hebt daar de vrijheid en de natuur is er nog ongerept. Ik ben onderweg reizende families tegengekomen die in Roemenië wilde beren hebben gezien.

We hadden ook Frankrijk in gedachten, maar we hebben het erover gehad en ondanks dat het weer er zo lekker is in het zuiden is het ook duurder. En het belangrijkste dat het op de plek waar wij wel wilden wonen er door de droogte niet zoveel groeit. We hebben ook rekening te houden met de dieren. In Roemenië kan ik Esmo een berg vol sappig gras geven in Zuid- Frankrijk een klein stukje keiharde grond. Voordeel is wel dat het er niet snel modderig word.

Als het goed is gaan jullie mij de komende tijd vaker horen :). Al blijven we het soort mensen die morgen ineens de camper pakken en voor onbepaalde tijd weg gaan. De kinderen krijgen thuisonderwijs dus aan school zitten wij niet vast. Wel gaan we Sjors op zwemles zetten en gaat hij elke woensdag naar een kinderclub in de buurt toe. Voor Isabella wil ik kijken voor peuter gym en verder zien we het wel.

Liefs Andrea

2 gedachten over “Persoonlijke update – roadtrip, huis en babynieuws?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge