Waarom ik heb gekozen voor een natuurlijk kraampakket

Normaal kraampakket en een (basic) natuurlijk kraampakket

Een kraampakket is iets waar je tijdens je zwangerschap niet onderuit kan. De eerste twee zwangerschappen heb ik gebruik gemaakt van het pakket wat ik standaard bij mijn zorgverzekering kreeg. Dit keer wilde ik het anders doen en heb ik bij Dalalou natuurlijk een natuurlijk kraampakket besteld.

Normaal kraampakket

Milieuvriendelijk

Het is waarschijnlijk geen verrassing om te lezen dat een natuurlijk kraampakket bestaat uit de meest ecologische en natuurlijke materialen. In tegenstelling tot een regulier kraampakket wat vooral bestaat uit plastic en met chloor gebleekte producten.

Op de website van Dalalou natuurlijk staat vermeld dat de kraampakketten in goed overleg met verschillende verloskundigen en kraamverzorgenden zijn samengesteld zodat er alleen producten in zitten die je ook daadwerkelijk nodig gaat hebben.

Cadeautje of verschrikking

Toen ik voor het eerst zwanger was en vanuit de zorgverzekering mijn kraampakket binnen had gekregen, schrok ik eigenlijk in eerste instantie van het pakket. Ik dacht echt even van waar ben ik aan begonnen en ga ik dat allemaal nodig hebben? Uiteindelijk begon ik eraan te wennen en accepteerde het dat het gene wat ik nodig had erin zou zitten.

Een grote verrassing was het dan ook voor mijn toen mijn kraampakket van Dalalou werd bezorgd. Ik had het luxe kraampakket besteld (vanwege het wollen mutsje en de wollen romper) en ik werd er gewoon helemaal blij van toen ik het uitgepakt had. Ik voelde mij net jarig zoveel leuke en handige dingen die erbij zaten!
(Ondanks dat de wollen romper in eerste instantie ontbrak heb ik alleen maar lof voor de eigenaresse van de webshop. Het contact verliep heel vriendelijk en snel en de romper en witte wollen strikmutsje werden snel nageleverd. )

Wat zit er in een natuurlijk kraampakket?

Om te beginnen zit er in een natuurlijk kraampakket hetzelfde als in een regulier pakket. Standaard zitten er in een pakket ; onderleggers, matrasbeschermer, kraamverband, watten, alcohol, gaasjes, handzeep, netbroekjes, en een navelklem/cordring.

Bij sommige zorgverzekeringen krijg je ook nog iets extra’s bij je pakket. Bij de eerste kreeg ik er niks bij en bij de 2e een thermometer, een knuffeldoekje en een boekje. Deze keer kreeg ik een kraampakket bij de ruilwinkel toen ik het badsetje, de box en ledikant kwam halen.

Ik had mijn natuurlijke pakket al binnen, maar ze stonden erop dat ik dat ook mee zou nemen. Ik heb het nu gebruikt om te vergelijken, maar ga het waarschijnlijk wegbrengen/ opsturen naar stichting baby hope.

Deze maansteenhanger zit o.a. in het natuurlijke kraampakket.

Natuurlijk kraampakket

Ik heb het luxe natuurlijke kraampakket van Dalalou natuurlijk en deze bevat naast bovenstaande ook de onderstaande extra’s.

 • Heilwol
 • Wolvlies
 • Biologische kamille olie
 • Biologische Kamillebloesem
 • Wollen/rayon strikmutsje
 • Wollen/rayon romper
 • Post-partum kruidenmix biologisch
 • Ketting met maansteenhanger
 • 4 wasbare merinowol/hennepfleece bio zoogcompressen
 • Biologische babymassageolie
 • Biologische ‘moederkruiden’
 • Big shopper van biologisch katoen
 • Digitaal magazine Yippie!
 • Kind magazine
 • Magnesiumvlokken

Omdat er iets niet helemaal goed was gegaan met de bestelling waarschijnlijk heb ik in mijn pakket extra dingen zitten die er normaal gesproken niet in horen te zitten. Bij mij zat er bij: grote verpakking magnesiumvlokken, Puur en vet (crème), bergkristal, en een blauwe wollen strikmutsje.

De handzeep en de katoenen tas staan niet op de foto omdat deze in gebruik zijn. Ik neem de tas mee als zwemtas en de handzeep heb ik even ‘geleend’ uit het pakket.

Mijn conclusie

Ik ben erg blij met mijn keuze voor het natuurlijke kraampakket. Ik ben erg blij dat ze bestaan ze maken de bevalling en kraamtijd iets om naar uit te kijken.

Zelf kijk ik helemaal niet op tegen de bevalling deze keer. Ik heb voor de eerste keer een bevalbad gekocht en dankzij een lieve mama uit een facebook groep heb ik o.a. het boek Vrije geboorte en affirmatie kaarten te leen .
Het aftellen is in elk geval begonnen. Ik ben 14 april uitgerekend en dat betekent nog anderhalve week en ik kan veilig thuisbevallen.

Voor welk kraampakket zou jij kiezen? Een natuurlijke of gewoon het pakket wat je bij je zorgverzekering krijgt?

Liefs Andrea

PS1. Deze blogpost kan affiliatie linken bevatten. Dat betekend dat als je via de link iets bij de betreffende site besteld, ik daar een klein percentage  van krijg. Zo help je mij een klein beetje mee om de kosten voor mijn blog te minderen.
PS2. Deze post is niet gesponsord, ik heb het kraampakket zelf gekocht en schrijf vanuit mijn eigen ervaring en mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge