Lekker en gezonde hapjes voor onderweg

Zoals jullie al weten reizen wij regelmatig tussen Nederland en Hongarije op en neer met de auto. De eerste ritten hadden we vooral ‘comfort food'(makkelijk kant en klaar zoals koekjes in een verpakking) of haalden we iets langs de kant van de snelweg. Na een tijdje waren we het zat om alleen maar te snoepen en snaaien en werden de koeken vervangen door krentenbollen en gekookte eieren. Nu hebben willen we nog meer afwisseling en hebben we al verschillende lekkere recepten gevonden en er ook al een aantal geprobeerd. 

Glutenvrij en gezond

We nemen voor onderweg alsnog wat makkelijks te eten mee zoals chocolade rijstwafels en krentenbollen(voor mij en Sjors dan), maar we wilden graag iets meer gezondere dingen meenemen. Ik weet niet of je wel eens bij een snelweg restaurant bent wezen eten? Wij hebben de ervaring dat ze negen van de tien keer vette rommel verkopen. Ik zal niet zeggen dat we nooit een frietje van de mac meepakken, maar de gewone restaurants frituren gewoon alles en eigenlijk is het gewoon niet zo lekker en het stoppen kost veel te veel tijd. Wij nemen tegenwoordig gewoon onze eigen maaltijden mee. Glutenvrij, gezond en lekker.

 

Groente ei muffins

Deze zijn erg eenvoudig om klaar te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Meer dan cupcakevormpjes(siliconen) eieren en groente heb je eigenlijk niet nodig. Sommige gebruiken wat meel(amandelmeel), kaas of melk wat ze erdoorheen mengen, maar ze kunnen ook gemaakt worden zonder die producten. Groentes die ik lekker vind om te gebruiken zijn onder andere; brocolie, spinazie, waterkers, prei, ui, tomaatjes en courgette. Sommige groentes zijn fijner om even voor te stomen voor je de ei muffins gaat maken. Wegwerp Cupcake vormpjes zijn niet zo een goed idee om te gebruiken ben ik achter gekomen doordat de eieren eraan vast blijven plakken.

Fruit & Groente

Fruit doet het altijd goed tijdens een lange autoreis. In plaats van een zak chips kan je ook lekker snaaien met fruit. Bananen ontbreken tijdens onze reis eigenlijk nooit en afhankelijk van het seizoen nemen we graag druiven, mandarijnen/sinasappel, blauwe besjes of aardbeien mee. Ook bepaalde groentes vallen hier in de smaak. Zo is Sjors dol op komkommer en hou ik wel van een tomaat zo nu en dan. Verder nemen we avocado’s, rozijnen, gedroogd fruit en nog wat noten en zaden mee.

Yoghurt met Muesli/vruchten

Voor een heerlijke yoghurt met muesli of vruchten neem je van huis uit een klein bakje of zakje met muesli mee. Voor de yoghurt loop je even snel een pompstation binnen en in de auto kan je de muesli erbij gooien. Zo simpel kan het zijn. Vergeet alleen geen (wegwerp)lepel mee te nemen van huis uit anders moet je een andere manier vinden om je yoghurt lekker op te eten. Daar hebben we helaas ervaring mee haha.

Wraps

Wraps zijn lekker en hoeven niet zo moeilijk te zijn om klaar te maken. Ik vind het heerlijk om als ontbijt/lunch een wrap te eten met een geklutst ei, kaas en of salami/servelaat en wat sla erop. Deze kunnen ook prima koud gegeten worden en zijn heel handig om opgerold mee te nemen in aluminiumfolie of cellofaanplastic.

Soep

Tijdens de koudere wintermaanden is het heerlijk om onderweg wat soep te kunnen eten. Ik zag mezelf al langs de kant van de snelweg een pan soep verwarmen tot ik ineens bedacht dat mijn schoonvader bijna dagelijks soep mee neemt in een thermoskan. Soep blijft net als thee heerlijk warm in een thermoskan en wie vind dat nou niet lekker om onderweg te kunnen eten. Je kan de soep zo gezond maken als je zelf wil of gewoon een blik opwarmen voor vertrek.

Banaanbrood

Banaanbrood is vrij eenvoudig te maken, smaakt heerlijk en ook kinderen zijn er dol op(Sjors dan). Hier vind je een lekker recept om het eens uit te proberen.

 

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben.  Wat eten jullie op een lange autoreis?

Liefs Andrea

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge