Binnenspelletjes voor peuters

 Vandaag heb ik wat leuke binnenspelletjes voor jonge kinderen verzameld. Niks is er erger als een kind dat vervelend word van verveling. Vervelen hoort erbij vind ik, maar als Sjors al drie dagen niet naar buiten kan in verband erg slecht weer moet hij toch wat afleiding hebben. 

Hinkelspel van gekleurd papier

Hinkelspel

Bron: http://www.housingaforest.com/shape-hopscotch/

Ik weet zeker dat Sjors dat erg leuk zal vinden als ik het voor hem zou maken. Hij is sowieso dol op spelletjes spelen en hoe ruwer hoe beter.

Het is erg simpel te realiseren. Gewoon van gekleurd papier vormen knippen en wegleggen.

RAket van rietjes

Raket

Hoe simpel kan iets zijn dacht ik bij mezelf bij het zien van deze raketjes. Meer dan een rietje, wat papier en plakband heb je eigenlijk niet nodig. De papiertjes kan je zoals je ziet eerst mooi kleuren voordat je ze weg gaat schieten. Ik denk dat Sjors er niet de hele dag mee gaat spelen, maar dat hij er toch zeker wel even mee bezig zal zijn.

Tekenen met auto’s

Met auto tekenen

Dit kwam ik tegen op de site van firstpalette.com en lijkt me erg leuk om met de kinderen te doen. Ik zou zelf wel gaan voor een groot stuk papier zodat de auto’s genoeg ruimte hebben om te rijden. In Hongarije ligt er nog een rol behang wat we toch niet meer gebruiken en die is er ideaal voor denk ik. Wat ik ook tegen kwam is verven met de auto’s. Het is leuk om de autowielen in de verf te dompelen en dan met de auto’s over het papier te rijden.

Gekleurd speelrijst

Speelrijst gekleurde rijst

Met gekleurd speelrijst kunnen ze eindeloos spelen. Sjors is er dol op en speelt er nog steeds graag mee. Alleen jammer genoeg voor mij ligt de hele kamer bezaaid met rijst en dat loopt niet zo lekker. Het is wel leuk om mee te spelen  en voor isabella die ik wat rijst in een doorzichtige fles zo kan ze lekker ermee rollen en schudden zonder dat ze het op kan eten.

Veel plezier met de activiteiten.

Liefs Andrea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge