Kletspraatje en kleine update

Afgelopen woensdag is er helaas niks online gekomen. Nadat Sjors vorige week ziek was had Isabella het flink te pakken. Ze is verkouden en heeft veel last van slijm in haar mond en dat haar neusje dicht zit vind ze ook maar niks. Ze heeft dus de nodige nachten gespookt en ik heb wat middagen wat slaap proberen mee te pakken. We zijn niet mee naar peutergym geweest en hopen komend weekend weer wat richting de goede kant op te gaan. Wat Hongarije betreft zijn we een CV en een trampoline rijker. 

Snotteren en ziekjes

We blijven een beetje met de verkoudheid hangen. Dan is Sjors weer verkouden en lijkt het een aantal dagen later beter te gaan en dan begint het weer overnieuw. Hij heeft het de afgelopen week behoorlijk te pakken gehad. Onder zijn linker oog zat een grote rode plek een ontstoken bijholte vermoeden we. We zijn flink aan de slag gegaan met neusspray, stomen, vit C en luuf en na een aantal dagen was de rode plek flink minder geworden en die bleef uiteindelijk weg. Ik wilde geen AB kuurtje voor hem en gelukkig ging het vanzelf over.

Isabella

Isabella is weer een ander verhaal ik denk dat Sjors haar had aangestoken, ze was een beetje warm, hoestte heel af en toe en was flink aan het snotteren. Natuurlijk was het in de nachten erger als overdag en heb ik een aantal nachten wakker gelegen met haar. Af en toe sliep ze op mijn buik een uurtje tot ze weer wakker werd van slijm en moest hoesten. Ze at al dagen slechter en leek telkens of ze zich verslikte met alles wat ze at. Uiteindelijk denk ik dat ze toen al last van slijm had in haar keel, want ze deed het ook zonder eten. Ik denk dat Isabella bijna vier dagen slecht tot niks heeft gegeten. Ze dronk zelfs een dag bijna niks, gelukkig bleef dat bij één dag en heeft ze om vier uur in de nacht alles ingehaald.

 

CV

Woensdag zijn we ondanks een slechte nacht toch om de CV geweest die we in Hongarije nodig gaan hebben. Isabella sliep overdag ook slechter(ondanks dat ik haar draag) en ik meestal slaapt ze in de auto wel goed door overdag. Dat bleek ook zo te zijn en die slaap had ze echt heel hard nodig.  We hebben een gereviseerde CV gekocht bij aardige mensen die ook in Hongarije een huis bleken te hebben. Nog wat gepraat en uitleg gehad over het aansluiten en als we hulp nodig hebben willen ze gerust langskomen in Hongarije om uitleg te geven.

Na de CV hebben we op de plaatselijke markt wat lekkere dingen gekocht. Een heerlijke warme stroopwafel, kip van de kipkraam, een appel voor Sjors en lekkere nootjes/rozijnen. Daarna besloten we om langs de Cranenbroek te rijden om te kijken naar de trampolines.

 

Trampoline

De trampolines bleken nog best prijzig te zijn ter vergelijking wat we op internet hadden gezien en in de folders van Cranenbroek. Na wat overleg besloten we maar om voor een tweedehands trampoline te gaan kijken. Dicht bij Dongen bleek er één te koop te staan en we konden langskomen. Hij was prima in orde en nadat Sjors proef had gesprongen ging ik met de auto geld pinnen. Thijs bleef samen met de man om de trampoline te demonteren en later hielp ik verder en bracht alles naar de auto toe.

Nu komt het leukste van alles. Nadat we in de avond terug in Stavenisse waren had ik een gemiste oproep van de man van de trampoline, of we even terug konden bellen. Ik riep Thijs om te bellen terwijl ik de kinderen verder naar bed bracht. Hij kwam terug en riep ‘Dat geloof je nooit!’ , ‘Dat heb ik nog nooit meegemaakt!’.                                                                                               Bleek dat de man had gebeld dat hij het geld wat wij hadden betaald terug wilde storten. ‘WAT!” riep ik. Ik geloofde het niet, waarom zou hij dat doen? ‘Ja’, riep Thijs ‘het is echt waar!’ De man had schijnbaar verteld dat hij geld genoeg had en dat hij zich zelf af vroeg waarom hij de trampoline niet gewoon weg had gegeven voor niks. We hadden er al wat geld van afgekregen bij het kopen en nu wilde hij het geld nog terug overmaken ook.

Ik ben er gewoon sprakeloos van en zo enorm verrast en blij dat er zulke goede mensen bestaan. We zijn er enorm blij mee en Sjors is helemaal in de wolken met de trampoline. Als u dit ook leest (Die kans zal klein zijn) Hartstikke bedankt!!

 

Verjaardag

Sjors en ik vieren bijna elke dag feest. Elke dag word hij wel ergens jarig van een lekker snoepje of gewoon wat extra tijd samen. Als hij een appel krijg word hij er jarig van zegt hij. We vieren dus elke dag feest met kleine en grote cadeautjes. Een speelgoed auto of een koekje alles vind hij leuk. Ik was met Sjors in gesprek over verjaardagen en ik kwam tot de pijnlijke conclusie dat zijn verjaardag zonder familie gevierd gaat worden. Hij zei; ‘als ik jarig ben komen tante L en ome R en oma en oom Melvin en tante H….’ Ik zei heel voorzichtig tante die en die komen niet op jou verjaardag, maar we maken er zelf een leuk feest van met veel lekker eten enzo. Best even een slikmomentje vooral dat het de verjaardag van Sjors betreft hij word dan vier jaar…

Het zou sowieso het eerste jaar moeilijk zijn met verjaardagen en feestdagen en niet zomaar even bij oma of zo op bezoek kunnen gaan. De tijd zal het leren hoe dat zal gaan. De laatste loodjes zijn niet altijd even fijn… Isabella haar eerste verjaardag gaan we goed vieren en voor Sjors zit ik te denk aan een extra verjaardag te houden in plaats van zijn vierde verjaardag, maar denk dat mensen me dan een beetje raar gaan vinden haha. Het gaat me niet eens om cadeautjes of iets, maar gewoon dat hij op een dag alle aandacht krijgt een speciaal feestje voor hem. Afijn misschien moet ik maar een afscheidsfeestje voor Sjors houden voor de familie, dat valt misschien wat beter dan een extra verjaardag haha.

Hebben jullie wel eens meegemaakt dat je iets hebt gekregen van vreemde mensen of zelf wel eens iets goeds gedaan voor een ander?

Fijn weekend ,

Liefs Andrea

 

2 gedachten over “Kletspraatje en kleine update

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge