Jeugdherinneringen: schoolagenda’s enzo

<In Hongarije keek ik in wat dozen met boeken erin en vond wat oude schoolagenda’s terug. Ik bedacht dat het misschien leuk zou zijn om met jullie jeugdherinneringen op te halen en hoe kan dat nou beter dan met oude schoolagenda’s.

Roosters

In elke agenda staan nog mijn oude schoolroosters. Ik vind het erg leuk om te zien welke lessen ik had en hoelang mijn schooldagen duurde. Helaas heb ik niet alle agenda’s van mijn schoolperiode hier liggen en ik denk dat er nog een paar bij mijn moeder op zolder zijn. Soms schreef ik roosters over en soms plakte ik ze er in. Zo nu en dan wisselde de roosters nog wel eens.

Hey hoe gaat het?, Saai hé deze les? Wat doe je straks? Briefjes als deze vulden mijn agenda.

Gekrabbel en geklets

”Hey, hoe gaat ie?, saai hé deze les. Wat doe je straks?”  Mijn agenda’s staan er vol mee, leuke berichtjes, tekeningen, gekrabbel, stickers en natuurlijk foto’s. De meeste foto’s zijn stiekem onder de lessen uitgeprint als we voor een opdracht achter de computer mochten werken. De teksten in mijn agenda brengen me met mijn gedachten weer even terug naar de tijd dat ik op school zat. Ik vraag me soms wel eens af hoe het met die en die gaat en ook of ze net als ik wel eens stiekem een rondje gluren bij oud klasgenootjes op Facebook. Ik vind naast de geschreven teksten ook losse briefjes terug veilig opgevouwen in een envelop of achter een halve pagina waar een plek is voor een geo-driehoek.

Naast de teksten staan er ook vele hartjes en puntjes in gekrabbeld. Die puntjes staan natuurlijk voor diegene waar ik verliefd op was of voor de namen van één van onze huisdieren. Op de dagen dat ik vrij ben staan er enorme hartjes met daarin de namen van de pony’s en paarden die ik heb verzorgd. Verder staan er simpele spelletjes in zoals ‘boter kaas en eieren’ en meer om de saaie lessen door te komen.

Loesje, penny

Als pennymeisje moest ik natuurlijk een paardenagenda hebben. Zo eentje met veel paardenplaatjes en roze natuurlijk. Een Loesje agenda heb ik ook gehad, wat vond ik die teksten toen geweldig ( nu nog steeds hoor).  Later kreeg ik een nick en simon agenda van mijn moeder en veel later nam ik gewoon een goedkope van de action die ik zelf mooi kon maken met foto’s en tekeningen. Ik heb helaas niet al mijn agenda’s op de foto gezet omdat de helft nog bij mijn moeder op zolder liggen. Dat komt nog wel een keer als ik Isabella even uit handen kan geven zonder dat ze gaat huilen en mijn moeder vrij is.

contactboekje

Buiten onze agenda hadden we allemaal verplicht een contactboekje. In dat boekje kon je je cijfers opschrijven en werd er iets genoteerd als je bijvoorbeeld je huiswerk was vergeten of te laat kwam. Ook noteerden ze het als je te druk was of de les werd uitgezet. Ik weet nog goed hoe we de handtekeningen van onze ouders soms vervalsten of er gewoon een pagina tussenuit haalde. De boekjes waren namelijk heel simpel met een nietje los te halen en zo konden we makkelijk iets verdoezelen.

 

Hadden jullie ook zulke leuke agenda’s? Wat zijn jou fijne school-herinneringen?

Liefs Andrea

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge