lang="nl-NL"> Hoe hou je je huis opgeruimd met jonge kinderen? - Happymamalife
Site pictogram Happymamalife

Hoe hou je je huis opgeruimd met jonge kinderen?

Iedereen die één of meer kinderen heeft weet hoe moeilijk het is om je huis netjes opgeruimd en schoon te houden. Iedereen met een baby die veel aandacht nodig heeft weet hoe het soms onmogelijk lijkt om een huis schoon en opgeruimd te houden. Behalve mijn schoonmoeder (Grapje haha heb een lieve schoonmoeder hoor :)). Al sinds Isabella er is lijkt het soms echt onmogelijk om het huis opgeruimd te krijgen en houden. Ze hangt letterlijk heel de dag aan mij in de drager en maakt het soms onmogelijk om te bukken om speelgoed of wasgoed op te rapen. 

bukken en eigen tijd

Even snel iets oprapen van de grond is er niet bij. Ook de was ophangen op het rek en ramen zemen(We hebben maar liefst één raam ) gaat niet tot nauwelijks.  Buiten het feit dat ik soms erg moe ben door slechte nachten en overdag nauwelijks rust krijg, heeft een moeder ook wat tijd voor haar zelf nodig. Ik ga echt geen uren lezen of iets anders doen, maar even de douche in of met mijn zoontje spelen is echt niks te veel gevraagd. Toch als ik de keuze heb even snel op te ruimen of lekker in de douche te gaan doe ik vaak het eerste. Ik ben altijd blij als de stapel was netjes in de kast ligt of te drogen hangt aan de lijn. Ik probeer te minimaliseren met van alles, maar dat lukt nog niet helemaal zoals het hoort.

 

Gebrek aan ruimte

We leven met vier personen als we in Nederland zijn op een grote bovenruimte waar onze slaap en woonruimte in één ruimte is. Er staan een peuterbed, tweepersoonsbed, bureau, bank, een dichte commode, open commode en één babykamerkledingkast(Is dat een woord?). En daar moeten we het mee doen. Een kledingkast voor ons vieren en een hoop rondslingerende kleren. We hebben zelf voor deze situatie gekozen en vinden het ook niet erg om even zo rommelig te leven, maar o wat verlang ik soms naar een eigen kledingkast. Droomde ik eerst van een grote inloopkast nu droom ik van een eigen kledingkast. Met hangers voor mijn jurken en shirtjes en planken voor mijn broeken en leggings netjes gesorteerd op een rijtje.

In Hongarije is het niet veel beter. Mijn kledingkast die er staat is half in elkaar gezakt omdat er schroeven ontbraken bij het opzetten ervan en er was geprobeerd hem met beugels in elkaar te zetten, maar dat is dus mooi mislukt.. Ik gebruik nu een boekenkast en een nachtkastje voor kleding in te leggen en de rest ligt in dozen en tassen. Zomer en winterkleding is ook weer een cliché. Hier  is het al weer wat frisser terwijl het in Hongarije waar we zijn als deze post online komt rond de 20 graden zal zijn met een zonnetje. Wel zijn de avonden dan weer frisser en hebben we ook daar warme kleding nodig.

Oh en dan mijn schoenen; Laarzen, stal/werkschoenen, nette sneakers, crocs , slippers, huis/tuin en keuken schoenen en mooie enkellaarsjes in verschillende kleuren. De ene helft staat hier, de andere staan of ingepakt of in Hongarije. Wat zal ik blij zijn als de gang af is en we een mooie kast in de hal kunnen maken/laten maken voor al onze jassen en schoenen in op te bergen.

 

speelgoed

Genoeg geklaag over mijn kleren laten we over het speelgoed beginnen… Grapje laat ik dat maar niet doen want dan zit ik zo nog een paar honderd woorden verder. Ik zal wel even vertellen dat we het speelgoed op een paar dingen na best goed opgeruimd kunnen houden. Sjors heeft een bankje waar hij op kan zitten en wat speelgoed in kwijt kan en een bedbox voor onder de bank met speelgoed. Verder heeft hij een plank onder de open commode waar hij wat grotere dingen kwijt kan en ook een groot deel van zijn boeken staan. Dat speelgoed is hier in huis nog niet zo’n enorm probleem gelukkig.

Conclusie

Het is bijna niet mogelijk om in een perfect opgeruimd huis te leven met een hangbaby en een peuter als je 24/7 thuis bent. Is dat erg? Voor mij niet, zolang de muizen wegblijven en het wel schoon is heb ik er geen probleem mee dat het af en toe of bijna altijd een rommeltje is. Ze hebben voor creatieve mensen zo’n leuke quote. Ik dacht dat die ook altijd rommelig leefden. Ik zou trouwens niet anders willen leven. Ik weiger het om slaaf van mijn eigen huis te zijn en zeg nou zelf, wat vind jij belangrijker? Je kinderen aandacht en liefde geven of een keurig opgeruimd huis hebben? Ik ben bang dat het trouwens straks met thuisonderwijs ook ding gaat zijn dart opruimen haha.

Liefs Andrea

Mobiele versie afsluiten