Project Badkamer: Sfeerplaatjes

Vanaf het moment dat we het huis hadden hebben we al twee verschillende plekken gehad waar we de badkamer van wilde maken. In eerste instantie wilden we gewoon de badkamer die er was renoveren, later zagen we het helemaal voor ons. De badkamer zal in de ruimte komen waar de wc komt. We wilden er een hoekbad bij zetten wat net zou passen met een ruim zodat we de tuin in konden kijken. Uiteindelijk hebben we besloten de badkamer in de hal te maken. Een ruimte waar we maar niet over uitkwamen wat we ermee wilden. 

Marmer

Ik geloof dat mijn man onderhand gek werd van mijn gepraat over marmer. Ik wilde een marmeren vloer en een marmeren wasbak en nu weer dat de vensterbank van marmer word. De vensterbank zijn we het over uit. Dat word van marmer, de vloer en wasbak zijn we nog aan het kijken hoe en wat we precies willen. Ondanks dat de kosten hier een stuk lager zijn hebben we al ons spaargeld in het huis zitten en moeten we opnieuw een buffertje opbouwen voor de verbouwing. Helaas komt er altijd wel weer een onverwachte rekening waardoor we weer een maand langer moeten wachten. Eigenlijk komt dat ons wel goed uit aangezien we toch elke keer van ideeën wisselen.

 

Ligbad, douche en dag en nacht rolgordijnen

Wat er sowieso komt is een ligbad, een douche en een wc. Het bad komt mooi naast een raam met plakfolie erop en dag en nacht rolgordijnen. Er komt ook een brede vensterbank zodat we er een mooie plant of misschien wel meerdere weg kunnen zetten. Er komt een kast waar de boiler in komt te hangen met genoeg ruimte voor alle spullen zoals handdoeken, zeep en shampoo en kinderspeelgoed. Zo blijft de ruimte netjes opgeruimd en makkelijk voor mij om schoon te houden. Onder de wasbak komt ook een bergruimte voor gastendoekjes en tandpasta enzo.

Naast het bad komt aan de rechterkant de douche met daarnaast de wc. De douche en wc worden met een dunne wand van elkaar gescheiden. We hebben expres voor deze indeling gekozen omdat het op deze manier makkelijk is aan te sluiten (riool en waterleiding). Verder is het gewoon handig om een wc vlak naast de voordeur te hebben zodat het bezoek niet het hele huis door hoeft te lopen. Ons huis heeft namelijk maar één leefbare verdieping momenteel. Mogelijk komt in de toekomst de bovenverdieping erbij als speel/hobby ruimte (deze is erg groot).

 

Sfeer

We willen de badkamer netjes laten ogen met niet te veel dingen zoals flesjes en potjes die het rommelig maken. In de badkamer willen wij één of meerdere mooie planten die tegen het klimaat van de badkamer kunnen. Ik zou graag grote vloertegels willen met kleinere wandtegels (maar niet van die standaard vierkante). De badkamer zou ik er luxe uit willen laten zien met tegelijkertijd een natuurlijke look. Een bohemien/ibiza sfeer lijkt me wel wat. Het zal ons kennende wel een mix worden van van alles.  Ik zie het al helemaal voor me, heerlijk na een drukke dag wat kaarsjes aan een glas drinken en met wat lekkers in bad. Met een rustig muziekje ( of niks) op de achtergrond en een enorme laag schuim genieten van de rust.

Hier wat leuke sfeer plaatjes niet allemaal zijn ze in de vorm van onze badkamer, maar het gaat om de sfeer.

Kijk hoe mooi die ruimte is waar de handdoeken liggen. En die mooie kleine tegeltjes al vind ik de iets grotere ook erg mooi

Deze is ook erg mooi! Zo’n losstaand bad zou ik ook wel graag willen hebben. Of zo een ouderwetse op pootjes. De muur is ook prachtig al vind ik het een beetje te donker.

Deze rand om het bad vind ik erg mooi. Ook de plek waar de planten staan is mooi al is dat bij onze badkamer niet haalbaar.

Misschien toch een poging doen om mijn man over te halen om zoiets te maken. Dit is erg mooi het hout zo gecombineerd met beton? Ik denk tenminste dat het beton is.

Dit is ook erg mooi. Ik zou graag een stenen kom als wasbak willen of een diepe grote ingebouwde wasbak die ook als baby bad te gebruiken is.

 

Zodra er vorderingen zijn ga ik jullie op de hoogte houden. Al vrees ik dat we niet binnen korte tijd alles hebben zoals we het zouden willen, maar het komt goed.

Welke vinden jullie mooi en hoe zouden jullie je badkamer willen inrichten?

 

Liefs Andrea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge