Benodigdheden:
- Appel
- Kaneel
- Suiker of een suikervervanger( b.v. Honing)
- Beetje roomboter of iets om in te bakken.
- Appelboor
- Mesje
- Pan en spatel of vork
Hoe maak je het?
Schil de appel en gebruik de appelboor om het hart van de appel eruit te halen. Snijd vervolgens de appel in plakjes zo dun of dik wat je zelf lekker vind.
Verwarm de pan met roomboter op het fornuis en voeg als de boter goed warm is de appelplakjes plakje voor plakje toe. Leg ze netjes naast elkaar en strooi er kaneel en suiker naar wens toe.
Draai de plakjes vervolgens om en bestrooi ook de andere kant met de kaneel en suiker. Laat de appelstukjes even in de pan liggen tot ze goed zacht zijn en draai ze eventueel nog even om voor je ze uit de pan haalt. Ik vind ze het lekkerst als ze zacht uit de pan komen en strooi er dan eventueel nog een klein beetje suiker overheen voor het knapperige.
Laat ze voor kleine kinderen even goed afkoelen zodat ze hun mond niet verbranden, want ze zijn erg warm.
En smullen maar!
Liefs Andrea