Het ritme van de klok

Gisterenavond vertelde mijn man dat het dit weekend weer zover was dat de klok verzet ging worden. We mogen dus weer een uurtje langer blijven slapen. Althans de meeste van ons dan, kleine kinderen hebben immers geen besef van tijd. Denk je net een beetje ritme te krijgen dan word de klok verzet. Dat was het eerste wat ik dacht. Het is niet altijd even makkelijk om van zomertijd naar wintertijd te gaan en andersom. Hier in Hongarije mogen ze wat mij betreft de zomertijd laten staan.

Hongarije

In Hongarije is het bijna een uur eerder licht dan in Nederland in de vroege ochtend. Vanzelfsprekend dus dat het in de avond sneller donker is. Nu de tijd word verzet is het nog veel eerder donker. Ik denk dat het nu de klok nog niet is verzet al om half zes donker is en dat zal na morgen dus al half vijf zijn. Ik vind het niet zo gek dat de buren hiernaast al erg vroeg wakker zijn. Ze zetten elke ochtend Esmo buiten ruim voordat ik ook maar aanstalten heb gemaakt om wakker te worden. Soms staat hij om vijf uur al buiten. Nee laat de tijd in Hongarije maar op de zomertijd staan.

 

Ritme

We kregen eindelijk een beetje ritme in de dagen voor zover dat mogelijk is met een baby en nu veranderd alles weer. Eerlijk gezegd vind ik het dit keer niet zo een probleem omdat Sjors nu rond acht uur pas slaapt en dat nu morgen dus zeven uur zou zijn. En als het een beetje mee zit slaapt Isabella ook rond die tijd. Isabella lijkt in Hongarije wat rustiger te zijn en ze sliep twee nachten terug zelfs tot bijna vijf uur door. De andere nachten is het tot  drie uur half 4 best rustig geweest en ik ben erg benieuwd hoe dat gaat zijn als we in Nederland terug zijn.

Elke keer vragen we ons af wanneer de zomer naar wintertijd veranderd of andersom. Ik kwam bij mijn google rondje (Ja, google is mijn vriend) deze handige site tegen die precies de dagen aftelt tot er weer wat veranderd. Erg handig.

 

Wat vind jij van het veranderen van zomer naar wintertijd?

Liefs Andrea

3 gedachten over “Het ritme van de klok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge