Fotodagboek week 50 – Sneeuwpret en huttenbouwen

Afgelopen week hadden we sneeuw gehad, maakten we hutten en gingen we veel wandelen. Nieuwsgierig? Lees gauw verder! 

‘Als we naar Hongarije gaan, gaan we héél hard sleeën toch mama?’ Dit werd al een week aan mij gevraagd door Sjors. Hij had opgevangen dat er sneeuw zou komen en was door het dolle heen. Ik beloofde hem dat als er in Nederland niet genoeg sneeuw zou zijn en in Hongarije ook niet we in Duitsland of Oostenrijk zouden stoppen om in de sneeuw te spelen.

Op maandag ochtend toen we wakker werden was er niks te zien. Het was bij ons een beetje regenachtig en alle sneeuw die de dag ervoor was gevallen was alweer weg. Thijs maakte grapjes en riep dat het toch niet zou gaan sneeuwen ondanks dat code rood was afgegeven. Tot hij op weg ging om te werken. Hij reedt weg toen het was begonnen met sneeuwen en belde op om te vertellen hoeveel sneeuw er wel niet lag toen hij over de brug reed. Veel meer dan hier bleek daar te liggen. Omdat er in de avond regen was afgegeven besloten we om terwijl het sneeuwde naar buiten te gaan en te spelen in de sneeuw.

Opa had de slee al klaar gezet en we begonnen met een stukje te sleeën, wat is dat zwaar om door een diepe laag sneeuw de slee te trekken met een peuter erop en een baby in de drager. Isabella lag al snel te slapen en Sjors en ik begonnen na het sleeën aan een sneeuwpop.  Miep (de hond) kwam ook lekker mee spelen in de sneeuw.

Verder hebben we deze week kerstkaarten gemaakt en zijn we naar de zee geweest. Koud was het wel een beetje, maar we hadden ons goed aangekleed en hebben een thermoskan met thee meegenomen.  Ondertussen kwam met de post mijn bestelde wolviltnaalden binnen via alieexpress. Ik heb een tijdje terug wat wol van prikkeldraad af getrokken en gelijk de naalden besteld. Ik wil eerst kijken of ik het leuk vind om te doen en wilde er niet te veel geld aan kwijt zijn. Dat is gelukt en we willen nu rond kijken of er een schapenboer in de buurt is met wol wat we mogen hebben. Het liefst witte wol wat ik zelf kan verven en dan kan vervilten.

Ook werkte ik deze week aan de laatste dingen om mijn secret santa pakket in orde te maken. Sjors vond het niet leuk dat ik ‘zijn’ popcorn inpikte om als vulling te gebruiken. Terwijl hij de grote emmer vol popcorn oppakte viel het deksel eraf en de popcorn tussen de cadeautjes en Isabelle met haar speelgoed op de grond. Isabella besloot maar gelijk dat popcorn prima te eten was als rapley methode voor een baby van 7,5 maand oud… Ze spuugde de harde stukjes gewoon terug uit en de popcorn was niet gezout of iets. Ik denk dat zij de jongste baby is die popcorn heeft gegeten haha. Natuurlijk heb ik haar snel uit de popcorn gehaald en kon ik alles gaan opruimen.

Deze dagen gingen we ook weer wandelen en als we langs de boten lopen is daar deze gans altijd. Thijs noemt hem altijd Dirk terwijl het eigenlijk een vrouwtje is. Toen ik hem dat vertelde is hij hem Dirkina of zoiets gaan noemen. haha

Samen met Sjors heb ik deze week een echte hut gemaakt van pallethout en takken die we hebben gevonden. In een bosje hier niet zo ver vandaan bouwen de ‘grote jongens’ altijd hutten, maar deze maken ze hoog in de bomen en daar kan ik niet in haha. Nu leek het erop alsof ze al een tijdje niet zijn geweest en hebben we pallets die her en der verspreid lagen geleend om een hut te bouwen. Ik stond er van te kijken hoe sterk Sjors wel niet is. Dat ventje van 3 jaar tilt gewoon zware takken of sleept pallets mee naar de hut zonder te klagen. Echt leuk om te zien hoe hij mee helpt.

Met Isabella maakte ik deze selfie van bovenaf gemaakt. Op dat schattige koppie kijk ik elke dag neer. Ze is echt een schatje hoor, ik ben helemaal verliefd op haar.

Hebben jullie ook sneeuw gehad?

Liefs andrea
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge