Fotodagboek 6 –

Afgelopen week hebben we weer fijn gespeeld, gewandeld en geknutseld. Helaas hadden we deze week ook weer een aantal slechte nachten gehad en ben ik vandaag nog steeds mee van slaapgebrek. Ik heb gisteren Floradix gehaald wat helpt bij vermoeidheid. In de kraamtijd en de periode daarna heeft het me goed geholpen dus ik hoop dat het nu weer zo goed helpt.

Sjors met zijn bingokaart

Vorige week besloten Sjors en ik eerst een soort van bingo kaart te maken met mogelijke dingen die we tegen kunnen komen. Sjors tekende onder andere een zon en auto, maar ook een olifant. Ik zei er niks over maar dacht met geen mogelijkheid een olifant te kunnen vinden in dit dorp. Tot we bij de plaatselijke supermarkt waren en hij lekker de ballenbak indook (ja een ballenbak in de supermarkt!) en de tekeningen aan de wand bestonden uit wilde dieren waaronder natuurlijk een olifant.  

Heerlijk liggen in de ballenbak in de supermarkt/

 

Sjors maakt een foto van mij.

Tijdens één van onze wandelingen maakte Sjors een foto van mij toen ik het hem vroeg en dit was het resultaat. We zijn deze week ook nog even langs het strand geweest mijn telefoon was leeg dus ik heb daar helaas geen foto’s van kunnen maken.

 

Onze Dirk (Ik weet het het is een meisje)

Elke dag rijden of lopen we even langs Dirk de dorpsgans. Thijs rijdt dagelijks met Sjors langs de kleine bootjes en Dirk de gans. Sjors vind het geweldig en nadat ze Dirk hebben gezien en korstjes hebben gegeven rijden ze een doodlopende polderweg in naar een vissteiger waar ze grote boten bekijken en Sjors wat auto mag rijden(op schoot en helpen sturen).

Kleuren oefenen.

Samen met Sjors oefende we met kleuren. Ik tekende even snel een provisorischere regenboog in de kleuren kralen die ik had en liet hem zijn gang gaan. Op een ander vel tekende ik gekleurde rondjes met hetzelfde doel al vond Sjors het leuker om de rondjes om te trekken met een kleur die erop lijkt.

Ik kwam er zaterdag achter dat er elk jaar in februari een kinderboek voor slechts €2 te koop is. Een populair kinderboek dat normaal een stuk duurder is en volgens de vele reacties was dit boek een absolute must have. Ik wilde er dus ook graag één halen en we zijn dan ook gelijk de auto ingegaan om hem te halen.

 bovenstaand zie je een stukje van mijn naaiwerk waar ik mee bezig ben. Ik had wat bollen wol gekregen en wilde graag leren haken. Via YouTube een filmpje gevonden met duidelijke uitleg en ondertussen ben ik al eventjes op eeg. Dit word een omslagdoek dat lijkt me fijn met dragen. Moet wel eerlijk zeggen dat hoe groter de doek word hoe langzamer het lijkt te gaan. Je moet met halen dus wel geduld hebben.

Om even in de wol te blijven ik had ergens in mijn hoofd zitten een schaapje voor de wol te gaan houden om een beetje te oefenen met vilten en weet ik veel wat met wol. Toen kwam ik het Angola konijn tegen en aangezien konijnen behoren tot mijn lievelingsdieren heb ik besloten dat ik voor de konijnen ga! Ik neem ze pas als ik er tijd voor heb en we wat gesetteld zijn. Ik weet hoeveel tijd de konijnen nodig hebben omdat ze regelmatig geborsteld moeten worden en begin er niet eerder aan dan ik er klaar voor ben.

Afgelopen zondag zijn we er eventjes tussenuit gegaan. Zowel Thijs als ikzelf hadden even ontspanning nodig. We zijn bij de Intratuin even wat soep wezen eten terwijl Sjors in de speeltuin heeft gespeeld. Toen kwamen we per toeval terrecht bij een carnavalsoptocht en hebben we vanuit de auto de tocht afgekeken. Sjors was enorm onder de indruk en ondanks dat we zelf geen carnaval vieren hebben we wel genoten van de mooie wagens in de optocht.

Hoe was jou week?

Liefs Andrea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge