De afgelopen weken en een praatje

Zoals je vast al hebt gemerkt heb ik de afgelopen weken geen fotodagboek online geplaats. Het is die weken zo enorm druk geweest dat het er gewoon bij in is geschoten om iets te plaatsen. We zijn naar Hongarije geweest en nu net weer terug en die lange auto ritten kosten behoorlijk wat energie. Verder zijn de laatste loodjes erg zwaar. Ondanks dat we ons al lang hebben voorbereid en nog steeds bezig zijn gaat het ons niet in de koude kleren zitten. 

feestdagen

Ik dacht dat ik vanaf de feestdagen geen dagboek blog meer online had gezet. De feestdagen waren erg gezellig en druk en op eerste kerstdag hadden we s’avonds pech met de auto. Daardoor hadden we een korte nacht en lagen we pas na 01.00 eindelijk op bed. De planning was om woensdag na de kerst te vertrekken naar Hongarije. Dat ging natuurlijk niet lukken omdat we pas na de kerst aan nieuwe onderdelen konden komen voor de auto.

Nadat de auto gemaakt was konden we eindelijk onze spullen in de auto zetten en ons klaar maken om te vertrekken. We kozen ervoor om niet te vroeg weg te rijden en onderweg te zien waar we zouden stranden. We dachten dat er vast wel een hotel een plekje voor ons zou hebben. Op woensdag wisselde mijn telefoon van provider en ging ik van een veel te duur abonnement over naar een per maand opzegbaar abonnement met lagere maandlasten en onbeperkt internet.

hongarije

Onderweg besloten we om voor de eerste keer iets via Airbnb te boeken en zo kwamen we uit in een plaatsje in Oostenrijk ergens na Amstetten. Eerst hadden we een hoop gedoe met PayPal. Wist ik veel dat je eerst geld op je PayPal rekening moest zetten en dan pas iets kon betalen. Ik dacht dat het van mijn rekening door PayPal afgeschreven zou worden. Dat werkte helaas zo niet heb ik ervaren. Onderweg hadden we sneeuw. Soms veel sneeuw en soms weinig. Gelukkig viel het allemaal bij elkaar reuze mee en hebben we goed door kunnen rijden.

In ons huis aangekomen is het even omschakelen naar ‘overleven’. De kraan voor het water moest aan, de boiler en het belangrijkste het huis moest worden opgewarmd. Daar waren we de eerste dagen druk mee bezig. Thijs is zo’n type die liever 100 keer naar buiten loopt voor het hout en ik breng liever voor drie weken hout in één keer naar binnen toe. Gelukkig hadden we Sjors als hulp.

ziek en klussen

Ik kon niet wachten om te beginnen met wat te doen en zodra ik de kans kreeg begon ik aan de muur in de keuken om deze vlak te maken en te stuken. Natuurlijk moesten we ook nog om boodschappen, vierden we oudjaar avond voor het eerst in Almamellek en bezochten we Esmo.

Ergens daarna sliep ik één hele nacht niet en zag elk uur voorbij komen. Ik bezocht regelmatig de wc en verwonderde me over de mooie sterrenhemel en de volle maan. Ik had toch niks beters te doen en kon niet in slaap komen. De volgende ochtend heb ik nog wat gedaan (ik weet niet precies meer wat) en in de middag werd ik moe en kreeg ik hoofdpijn. Ik heb heel de middag op bed gelegen met Isabella naast me zonder te kunnen slapen. Hoewel ik liever helemaal geen paracetamol wilde nemen, maar ik ook voor Isabella moest zorgen nam ik er in de avond één en lag ik met de kids om 19.00 te slapen. De dag daarna voelde ik me weer helemaal top en heb ik nog wat gestukt in de gang.

Back in holland

En toen waren we helaas alweer in Nederland na een lange reis na een slecht nacht slapen (Isabella sliep pas na 01.00 ) en we moesten een heel stuk omrijden over slechtere wegen. De rest van de terugreis verliep wel goed eigenlijk. De kindjes sliepen veel onderweg en we hebben weinig files gehad.

Als alles gaat zoals het moet dan vertrekken we in mei definitief naar Hongarije. De laatste loodjes zijn zwaar maar we houden nog even vol. We willen nog een aantal dingen hebben voor we vertrekken en sommige daarvan zijn nu eenmaal makkelijker te regelen in Nederland. Ik zou graag mijn EHBO diploma halen en ook een Homeopathische EHBO doos aanschaffen en indien mogelijk daar meer over leren. Ik weet niet hoe het zal gaan ik heb nu amper tijd om Hongaars te leren. Ik heb wel zinnen en woorden aan de muur opgehangen in een poging het één en ander te leren, maar het is en blijft een kwestie van herhalen. Ach ja het komt wel goed. Als ik niet anders kan moet het wel.

Szia! (Dag)

Liefs Andrea

2 gedachten over “De afgelopen weken en een praatje

  1. Sylvia - alovelyadventure schreef:

    Ai wat een tegenslagen! Hopelijk gaat het vanaf nu van een leien dakje. Goh ben wel benieuwd naar wat voor een telefoon abb. Je hebt afgesloten. Een cursus Ehbo heb ik vorig jaar ook gedaan en ben blij dat ik het gedaan heb. Ik weet nu in ieder geval wat ik moet doen als er iets gebeurt. Heel veel succes met de laatste loodjes!
    Sylvia – alovelyadventure onlangs geplaatst…About last week.. week 2-2018My Profile

    • admin schreef:

      Ik heb een abbo afgesloten bij Tele 2. Heeft alleen als nadeel dat ik wel moet betalen als ik naar buitenlandse nummers bel, maar als het zover is kijk ik voor een Hongaars nummer. EHBO lijkt me erg fijn om te hebben niet alleen voor ons gezin maar ook om andere zo nodig eerste hulp te kunnen verlenen. Heb je kinder EHBO gedaan of de gewone? Volgens mij schelen ze niet zoveel van elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge