Wintermusthaves voor peuters en baby’s

Deze winter ben ik weer achter een aantal fijne dingen gekomen die bij mij in huis niet mogen ontbreken in de koudere dagen. Zo heb ik heel fijn spul voor op Isabella haar wangen en dat werkt gigantisch goed tegen schrale wangen. Ook heb ik dit ontdekt wat een balaclava is en sindsdien ontbreken die ook niet meer in mijn huis.

Let op dit artikel bevat affiliatie linken. Dit betekend helaas niet dat ik er rijk van ga worden, maar kan me wel helpen om mijn blog te helpen behouden. Door jou aankopen via mijn link ontvang ik een ieniemienie percentage voor de door jou gekochte artikelen. 

wollen Balaclava

Een balaclava kende ik eigenlijk alleen onder de naam bivakmuts. Ik ben ze wel eens tegen gekomen in een duitse paardenwebshop voor in de winter, maar dat ze ook voor kinderen te koop zijn en ze dan balaclava genoemd worden wist ik niet. Ik heb er lang over gedaan om die naam te onthouden wat een woord is het. Maar goed ik ga het niet over het woord hebben, maar over waarom deze zo fijn zijn om te hebben. Een balaclava is een muts en sjaal in één waardoor het onmogelijk is om een koude nek te krijgen.

Ik had eerst een 100% wollen balaclava besteld voor Sjors en omdat ik die zo enorm fijn vond bestelde ik er ook nog eentje voor Isabella. Beide hebben een wollen balaclava van het merk Joha. Isabella draag ik veel en buiten kan het soms best guur zijn in de wind. Met een balaclava is ze verzekerd van een koude nek en hoef ik niet bang te zijn dat ze toch in haar nek krijgt.

 

purelan/ wolvet

Bij Sjors gebruikte ik weleda weer en wind balsem. Sjors had last van eczeem op zijn wangen en het leek alleen maar erger te worden. Toen Thijs een tijdje terug op een vroege ochtend even snel langs de dokter ging nam ik Isabella even snel mee om een aan de dokter te vragen over het kleine schrale plekje op haar wang. Ik wilde weten of het beginnend eczeem was of wat het dan ook zou zijn en de dokter bevestigde dat het eczeem is. Ik besloot om niet verder af te wachten en haalde diezelfde dag een tube purelan van medela in huis. Ik smeer het op het plekje en ik moet eerlijk zeggen dat het gigantisch werkt. Er is niks meer te zien en als het weer een beetje rood begint te zien door het koude droge weer dan smeer ik het weer in.

Purelan is puur wol vet van een schaap. Het is erg vet en legt een beschermend laagje over de huid heen, maar blijft wel ademend. Je kan het ook bij luieruitslag gebruiken of op je schrale lippen smeren. Het word veel gebruikt bij tepelkloven en bij gebruik hoef je niet je borst af te wassen. Het is 100% veilig en natuurlijk, je zou het zo op kunnen eten bij wijze van. Bij mij mag dit niet meer ontbreken in elk geval.

warme sloffen en beenwarmers

In huis maar ook tijdens het dragen van mijn dochter kunnen warme sloffen niet ontbreken. Isabella heeft heerlijke wollen slofjes om haar voeten die als ze gedragen word alleen maar hangen. Ze koelen best snel af als ze alleen maar hangen en vooral buitenhuis zijn warme sloffen een echt must have! Sjor sloopt ook graag op zijn sloffen het liefste had ik voor hem ook wollen sloffen gehad maar ik kon ze toen nergens vinden. Ik ben half Hongarije rondgereden om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat het maar ‘ome ram sloffen’ werden. Sjors heeft van zijn oom een tante een tijgerknuffel gehad en kwam per toeval sloffen in hetzelfde patroon tegen. Die konden we niet laten liggen en draagt hij met veel plezier nu.

Kijk eens hoe leuk die unicorn sloffen zijn! Ik zou ze zelf wel willen hebben haha. En die koeka slofjes zijn ook erg schattig voor de kleintjes. De bergstein sloffen zou ik volgend jaar voor Sjors kopen en voor mezelf die lijken me heerlijk warm.

Beenwarmers zijn ideaal tijdens het dragen om de babybeentjes eens extra te beschermen tegen de kou van buitenaf. Ik heb leuke felgekleurde besteld voor nog geen euro bij alie express en we dragen ze met veel plezier. Deze mogen wat mij betreft niet ontbreken deze winter.

draagjas

Deze heb ik helaas niet en staat nog op mijn verlangenlijstje om te kopen. Het liefst zou ik een draagjas willen die zowel met buik en rug dragen te gebruiken is, maar ook normaal zonder baby/kind leuk staat. Helaas zijn ze best prijzig en aangezien ik een jas heb en het huis en de kinderen voor gaan wacht ik tot ik de perfecte voor een leuk prijsje kan vinden. Ik ga als ik terug in Nederland ben wish in de gaten houden. Ik zag daar even geleden een leuke draagjas die niet duur was.

Gevoerde regenlaarzen/snowboots

Omdat er niks leukers is dan buiten spelen, maar een beetje comfort ook wel fijn is kunnen laarzen eigenlijk niet ontbreken voor spelende peuters. In de sneeuw lopen is erg leuk, maar dan wel met droge warme voeten. Sjors heeft afgelopen maanden twee paar laarzen afgelopen. Hij kwam elke keer thuis met natte voeten en na een tijdje kwam opa aan en showde me de grote gaten van de niet zo oude laarzen. Sjors fiets veel op zijn loopfiets en remt dan af met zijn voeten wat er dus voor zorgde dat zijn zolen heel snel slijten. Zo gaan de laarzen er wel snel doorheen als hij zo door gaat. Gelukkig heeft hij ook nog klompen en die slijten niet zo hard.


Wat mag er bij jou in de winter niet ontbreken in en rond de gaderobe van de kinderen of jezelf?

Liefs Andrea

2 gedachten over “Wintermusthaves voor peuters en baby’s

    • admin schreef:

      Purol vind ik ideaal voor schrale lippen en droge handen en die heb ik ook altijd in huis. Bepanthen lijkt me ook een fijn merk ik heb hem alleen nog niet geprobeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge