Waarom je nooit je auto moet beledigen

Zoals jullie weten hebben we in december een andere auto aangeschaft waar we de komende maanden mee zullen gaan rijden. Onze trouwe passat verkochten we en ruilden we min of meer in voor een Ford Focus. Een prima auto hij rijd en schakelt goed, maar toch missen we sommige dingen van de passat . Die stuurde namelijk net ietsjes soepeler en zo waren er nog wat dingen waar ik aan moest wennen. 

Wennen

Hoewel we verschillende auto’s gereden hebben is een andere auto toch altijd weer een beetje aftasten en wennen. We wisten niet hoe zuinig deze auto was en hoelang we met het tanklampje konden doorrijden bijvoorbeeld. In de Passat zaten we altijd erg laag en in deze auto juist weer hoog wat zorgde voor een goed overzicht op de weg. Wel hebben we nu minder ruimte in de auto en dat merkte vooral Thijs op toen hij zijn benen niet meer kon strekken als ik reed. De maxicosi staat tegen de stoel aan en daardoor kan de stoel niet naar achteren toe.

 

stom stuur

Ik was al dagen aan het klagen over dat het stuur zo ver van mij af was zodat ik met gestrekte armen moest rijden tot Thijs zei dat ook bij deze auto het stuur op mijn manier gezet kon worden. Dat voelde al een heel stuk beter maar nog was ik niet helemaal tevreden. De passat stuurde net ietsjes soepeler en dat is erg fijn op lange afstanden. Toch mogen we over deze auto niet klagen hij rijdt prima en dat is goed genoeg.

eerste kerstdag

Vrolijk reden we op de avond van de eerste kerstdag naar ‘huis’ toe. Ik reed deze keer en besloot om de tank nog even vol te gooien bij de goedkope pomp die we onderweg tegenkwamen. Daarna reed ik per ongeluk de snelweg weer op in plaats van de net iets kortere route te nemen over de oesterdam. Ik mopperde wat op de auto en riep dat als ik de passat tegen zou komen ik hem weer in zou ruilen. Die reed immers veel beter. Dat was iets wat ik beter niet had kunnen doen zo bleek een aantal kilometer verderop. Terwijl ik wat vrachtauto’s inhaalde en zei dat hij niet zo heel snel was was de auto het beu.

kapotte riem

Ik reed voorbij de vrachtauto’s en nam de afslag van de snelweg af toen ik opmerkte dat de stuurbekrachtiging weg was. Toen een paar seconde later ook het acculampje begon te branden wisten we al hoe laat het was. De Multi riem was gesprongen en de auto zou snel te warm worden dus lang zouden we er niet meer mee kunnen rijden. Voor de temperatuur te hard omhoog ging reed ik de auto in een hele brede berm en gingen we op zoek naar het telefoonnummer van de ANWB. Dat bleek nog niet zo eenvoudig te zijn om online te vinden, maar het is ons gelukt. Tegelijkertijd regelden we dat mijn vader mij en de kinderen op kwam halen omdat de kachel van de auto ook niet meer werkte en we niet wisten hoe lang we zouden moeten wachten.

Nieuwe auto

Omdat het kerstavond was en we nog een ANWB bedrijfsauto verzekering hadden kregen we een huurauto mee tot woensdag middag. Ik was net thuis en de kinderen lagen op bed toen ik hoorde dat ik terug moest komen omdat de huurauto op mijn naam moest komen te staan en ik een handtekening moest zetten. Ik heb de auto van mijn schoonmoeder geregeld en Isabella ingeladen en ben Thijs op gaan halen die aan het wachten was op mij en samen zijn we naar Roosendaal gereden om de auto op te halen. Ik geloof dat we pas om 01.00 in de nacht terug waren.

Vol ongeloof ontdekten we de volgende dag de de auto die we mee hadden gekregen slechts een maand oud was. We hebben we lekker mee geshowd op tweede kerstdag en genoten van de stoelverwarming die erop zat. Ook waren we tot de conclusie gekomen dat een nieuwe auto leuk is voor een paar dagen, maar totaal niet handig is met jonge kinderen en werken. Ik bedoel het is een auto hij brengt je van a naar b en dat maakt niet uit of die een maand oud is of 20 jaar. Een nieuwe auto rijdt heerlijk en ziet er prachtig uit, maar als ik er één zou hebben zou ik er heel goed voor willen zorgen en hem vanbinnen schoon houden. Dat gaat helaas niet lukken met paarden en even snel wat vervoeren van spullen of hout. Dat is gewoon zonde van zo’n mooie auto.

Dus mochten we ooit miljonair worden dan zouden we een nieuwe auto nemen voor als we op bezoek of een dagje weg gaan en voor door de weeks gewoon een oudere auto rijden. Op dat miljoen gaan we niet rekenen dat komt er toch nooit haha.                                                                       De auto heb ik trouwens mijn oprechte excuses aangeboden en hij rijd verder gewoon prima. Hoe lang we kunnen rijden met een lege tank heeft mijn man al uitgetest en dat is maar liefst 97km in heuvelachtig gebied.  Ik had hem nog gewaarschuwd, maar omdat meneer eigenwijs is en toch een jerrycan vol diesel bij had durfde hij het nog wel aan.

Hebben jullie wel eens pech gehad?

Liefs Andrea

 

Geplaatst in: Auto

2 gedachten over “Waarom je nooit je auto moet beledigen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge