Tips bij vermoeidheid bij slechte nachten

moe, vermoeidheid, slaapgebrekSinds de geboorte van Isabella heb ik nauwelijks een nacht echt goed kunnen slapen. Toen ze een maand of drie was heeft ze een week of twee zowat hele nachten goed geslapen. Op de één of andere manier is ze daar tot op heden mee gestopt. Afgelopen twee jaar stonden bij mij in het teken van vroeg gaan slapen en meerdere keren per nacht wakker worden. Sinds januari kwam ik erachter dat ze rond de periode van volle maan en mijn daarop volgende menstruatie elke keer heel slecht sliep. Ze word dan soms echt elk uur wakker en dat is echt slopend. Ik heb hieronder wat tips die mij helpen met mij minder moe te voelen. Gelukkig slaapt ze tegenwoordig meestal langer achter elkaar en heel af en toe een nachtje door.

Floradix

Dit spul is voor mij echt onmisbaar bij slechte nachten. Zodra ik het niet in neem bij een slechte nacht word ik overdag erg moe. Ik kwam er voor het eerst mee in aanraking na mijn bevalling en gebruik het regelmatig.
Floradix is een vloeibaar ijzer-elixir speciaal voor vrouwen die wat extra ijzer kunnen gebruiken. Het is veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Ik was bang dat ik het in Hongarije niet kon vinden, maar kwam er een paar maanden geleden achter dat een biobolt (bio winkeltje) in Pécs het verkocht. Ik vind het wel zo apart dat een klein beetje van dat spul zo goed werkt tegen vermoeidheid.

middagslaapje

Wat ik altijd deed was slapen zodra de kinderen ook sliepen. Toen Isabella net geboren was ging dat prima omdat Sjors ook nog in de middag sliep. Toen Sjors niet meer wilde slapen in de middag hielden we een ”rustuurtje”. We lazen samen wat boekjes en deden even niks. Soms kon hij lekker zelf spelen en kon ik gewoon rusten.

momentje voor jezelf

Gewoon even helemaal niks doen, even een warm bad nemen of een boek lezen om helemaal op te laden. Ik heb het niet vaak nodig, maar wel aan aantal keer de kinderen onder toezicht van mijn man gelaten om eens lekker in bad te gaan of lekker een boekje te lezen. Wij moeders moeten goed voor onszelf zorgen en mogen best een keer egoïstisch zijn, zodat we er weer helemaal tegenaan kunnen.

Tegenwoordig ga ik lekker paardrijden als ontspanning en dat doet me echt goed. Ik had geen idee dat ik dat zo gemist had! Sinds ik vorig jaar weer op een paard stapte na bijna twee jaar niet gereden te hebben wist ik zeker dat ik hoe dan ook zorg dat ik zo nu en dan kan gaan rijden.

Magnesium

Magnesium werkt schijnbaar erg goed bij het slecht in slaap komen. Als je maandenlang amper nachtrust krijgt moet je lichaam er weer aan wennen om goed in slaap te vallen. Ik had/heb het nog wel eens dat ik s’nachts wakker lig en Isabella lekker ligt te slapen. Magnesium kan je op verschillende manieren gebruiken. Het is te koop in capsules, als olie of in een spuitflacon en in de vorm van zout. Het zout kan je in een bad doen of als je geen bad hebt lekker met je voeten in een badje van magnesium zout zitten. Zo trekt het via de huid naar binnen.

hou je vitamines en mineralen gehalte op pijl

Als je veel vermoeid bent en/of last hebt van vage klachten kan je op eigen verzoek bij de dokter je bloed uitgebreid laten testen op eventuele tekorten van vitamines of mineralen. Veel mensen lopen veel te lang rond met klachten die eigenlijk soms heel eenvoudig opgelost kunnen worden door je je bloed te laten testen en aan je te korten te gaan werken. Er word behoorlijk onderschat wat een tekort aan vitamine D bijvoorbeeld aan klachten kan geven.
Zelf moet ik mijn zinkgehalte(witte puntjes op mijn nagels) in de gaten houden en neem ik een aantal keer per week chlorella’s in. Verder veel groente en fruit en heb ik vitamine C poeder staan om mijn immuunsysteem een boost te geven zodra ik verkouden/grieperig word.

let op!

Let wel op dat als je een vitamine of mineralen supplement koopt dat het ook voldoet aan je verwachtingen. Veel producten beweren volgens hun verpakking te werken, maar bevatten te veel hulpmiddelen waardoor het juist niet kan werken. Ook kan een product te weinig vitamine of mineralen bevatten dat het weinig zin heeft om het in te nemen. Let op de ADH(aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Bij een zwaar te kort aan vitamine D moet je je niet houden aan de ‘lage’ ADH die op de verpakking staat, maar om dat te kort omhoog te krijgen moet je juist extra innemen.

Bij ernstige tekorten zal de dokter je zelf begeleiden en als dat niet voldoende is kan een natuurarts je goed begeleiden. De onze heeft ons in elk geval goed geholpen en vooral mijn man. Ga in elk geval niet zelf doktoren en neem bij twijfel altijd contact op met iemand dier er verstand van heeft. Vitamine C kan b.v. geen kwaad om te veel binnen te krijgen, maar sommige overdoseringen kunnen wel klachten geven of zelfs gevaarlijk zijn.

vermijd…

Als je slecht in slaapt valt kan je eens proberen om onderstaande dingen te skippen als je dat tenminste nog niet deed.

  • Koffie en cola, drinken met cafeïne erin dus.
  • Suikerhoudende drankjes (Frisdranken ect. )
  • Filmpjes kijken in bed. (Daar meld ik me schuldig aan.. Vooral al Isabella niet in slaap of maar bleef drinken.)
  • Fel licht
  • Te weinig bewegen (Ik weet het is moeilijk, maar geef jezelf een schop onder je kont om toch even een wandeling te maken of te sporten.)
  • Laat naar bed. (Ik probeer uiterlijk half 10 te gaan slapen(zeg ik nu het 22.00 is).)

Heb je zelf nog tips laat ze dan hieronder achter dan kan ik ze erbij zetten. Slaap lekker!

Liefs Andrea

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge