Hoe gaat het nu?

Na even niks te laten horen vond ik het weer eens tijd worden voor een update. Op dit moment hebben we echt bagger weer hier het regent lang en veel. Vorig jaar hadden we heel de maand mei geen regen gehad en nu lijkt het niet te stoppen. Lekker voor de plantjes, maar vervelend voor de was en de kinderen. Morgen word het schijnbaar weer wat beter, maar de 10 dagen vooruitzichten geven nog niet zoveel mooi weer. 

Hongarije

Halverwege maart zijn we terug in Hongarije beland. We hebben onze hele huisraad in gepakt en verhuisd naar ons 2e huisje. Een week later bleek dat voor niks te zijn, want diegene die het wilde huren kon de borg niet betalen. Ik vind het netjes dat hij het van te voren zegt en niet pas als hij het huurt dat hij het niet kan betalen. Wij zijn dus lekker in Almamellék gebleven en hebben de camper in de tuin geparkeerd. Zo kunnen we gewoon de was doen en koken op een 4 pits fornuis in huis. Toch zijn er nu weer twee mensen die het graag willen huren. Daar moeten we deze week over beslissen.

de tuin

Samen met de kinderen heb ik wat sla plantjes gezaaid en Sjors heeft bloemen gezaaid. Vorig jaar hebben we de rucola en bieslook laten uitschieten en daar hadden we al heel vroeg profijt van. Als ik zelf rucola moest zaaien, dan zou het nog langer duren dan de sla en nu kon ik er gelijk van plukken. Ook besloten we ”de voortuin” aan te pakken. Er staan frambozen in en er was een stuk met onkruid/rommel planten. De frambozen die zijn uitgelopen hebben we gestekt en ergens anders uitgezet. Dat worden lekker veel frambozen dit jaar!

We hebben gelijk het oude stukje hek (wat er nog van over was) tussen de buren en ons in weg gehaald. Nu ligt er gronddoek met houtsnippers eroverheen. Zo ziet het er een stuk beter uit en blijft het hopelijk ook netjes als wij er niet zijn.

auto

Toen we net een week in Hongarije waren hebben we omdat we echt een auto nodig hadden de auto van de buurjongen gekocht. We zijn trotse eigenaar geworden van de veel voorkomende auto een Suzuki Swift. We wilden eigenlijk een diesel station wagen hebben, maar omdat onze camper nogal duur in gebruik was en de auto vrijwel voor de deur stond kochten we deze.

Een auto kopen is nogal wat in Hongarije, ik kan zowat een hele blog over schrijven. We moesten van A naar B en dan weer daar heen. In Nederland hebben we het makkelijk zeg! Eventjes het postkantoor binnen en 10 minuten later heb je een auto op je naam.

Kinderen

Sjors speelt veel met de kinderen uit de straat en Isabella heeft pas haar tweede verjaardag gevierd. We zijn de zondag voor haar verjaardag naar het circus geweest en ze heeft een trampoline gehad voor haar verjaardag. De trampoline staat nog ingepakt omdat we die niet voor een paar weken heel dat ding willen opbouwen en afbreken. Ze hebben genoeg om mee te spelen en Sjors kan ook bij vriendjes en vriendinnetjes gaan springen als hij wil springen.

Isabella is al een echte peuter. Ze zegt alles na en kletst graag in haar eigen taal tegen iedereen. Ze is ook erg ondeugend en doet graag dingen die niet mogen. Ze eet stiekem diepvriesvruchtjes en haalt alles uit de kast. Ze is wel echt een lief en gezellig meisje die graag komt kroelen en kusjes geven. Van de week heb ik haar betrapt toen ze op de poortdeur omhoog klom. Ik moest zo om haar lachen, ze is zo vindingrijk en als ze iets wil is ze erg vastberaden.

Verder gaat het hier gewoon zijn gangetje. We zijn een beetje bezig in en rondom het huis, we maken taart gewoon omdat het kan, gaan eens een keer zwemmen, en paardrijden als het weer mee zit.

Liefs Andrea

 

 

 

 

Een gedachte over “Hoe gaat het nu?

  1. Sylvia - alovelyadventure schreef:

    Jeetje vervelend dat de verhuur niet door kon gaan. Hopelijk kan je het alsnog aan die andere mensen verhuren. Toch weer een stukje inkomsten. Over een auto kopen en alle ellende qua paperassen kan ik meepraten. We wachten nog steeds na 2 maanden op het officiële overschrijvings papier. Echt zo raar! Heerlijk dat je kids zich zelf ook weten te vermaken en superleuk dat Isabelle al zo vindingrijk is. Ik hoop dat de regen snel stopt en jullie weer heerlijk kunnen gaan genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge