Sjors zijn verjaardagscadeau en onze nieuwe huisgenoot – Snuffie

Shar pei puppy Twee weken geleden kwam er een blogpost online over het verlangenlijstje van mijn zoontje. We wisten toen serieus nog niet dat er van die dingen vrij weinig terecht zou komen. Wel wisten we een paar maanden geleden al dat we ‘ooit’ een hondje zouden nemen. Met een hondje bedoelde ik een kleiner tot middelmaat hondje voor voor onszelf en de kinderen. Vroeger hadden we een Maltezer gehad en zoiets leek me ook wel wat. Al zouden we met een vuilnisbakkie uit het asiel net zo blij mee zijn. Toen kwam Snuffie op ons pad. 

snuffie

Rond de verjaardag van Sjors kreeg ik een berichtje van een bekende of we interesse hadden in een puppy. Een bekende van haar had puppy’s die weg mochten. Omdat ik/we weinig tijd had reageerde ik wat later en uiteindelijk sprak ze zaterdag voor ons af. Thuis en onderweg in de auto waren we al namen aan het bedenken. Sjors wilde hem/haar graag Bella of Heidi noemen, jammer genoeg voor hem vond ik het geen goed plan om meerdere dieren dezelfde naam te geven.  We lazen boekjes en bedachten dat Snuffie (van Nijntje) of Takkie (die van Jip en Janneke) wel leuke namen waren. ”Ja” riep hij ;”Snuffie gaat hij heten!”.

Dat was duidelijk de naam die het ging worden. Hij heeft nog heel even geaarzeld om hem toch Takkie te noemen, maar na twee dagen Snuffie genoemd te worden vond ik het niet kunnen om zijn naam te veranderen.

Dit is dus ons nieuwe familie lid. Snuffie is dus een jongen en zijn precieze leeftijd weten we niet. De jongen waar hij vandaan kwam snapte niet helemaal wat we bedoelde met de vraag hoe oud hij was. Een dag om zijn verjaardag te vieren zou wel zo leuk zijn geweest. Van de week(of de volgende) gaan we met hem langs de dierenarts om hem te laten chippen en voor zijn vaccinaties.  We denken dat het een Shar-pei is maar 100% zeker weet ik het niet. Hij is in elk geval een schatje en een leuke aanwinst voor ons gezin.nachtwandelingen

Hij slaapt in de nacht in de bench in de keuken naast de woonkamer waar wij nu slapen. Hij geeft het zelf goed aan wanneer hij moet plassen of poepen door te piepen. Zo sta ik nu dus 1 a 2 keer in de nacht de sterrenhemel te bewonderen. En luister ik naar het geluid van de grote herten die in het natuurgebied voor ons huis lopen of achter op het land achter de wei. Wat een geluid maken die beesten zeg. Ik dacht serieus dat het koeien waren, maar mijn man had het over herten die probeerde te loeien. In de nacht hou ik het uitlaten kort en simpel. Ik draag hem naar buiten naar het gebied tegenover ons huis en laat hem zijn behoeft doen. Meestal gaat hij gelijk plassen en kan ik weer gaan slapen.

buitenrij-maatje

Snuffie word hopelijk de kameraad van onze kinderen en andere dieren. We laten hem nu kennis maken met de katten, konijnen en kippen en zo hoop ik dat hij ze niet gaat slopen zeg maar. Als hij straks wat groter is en langer kan wandelen hoop ik dat hij mij zover krijgt om meer alleen te gaan wandelen met de kinderen. Mijn man loopt helaas zelden tot nooit met ons een rondje mee dus ik hoop op goed gezelschap van Snuffie. Verder wil ik met hem agility doen en hem leren mee op buitenrit te gaan tijdens het paardrijden.

Wat vinden jullie van hem? Hebben jullie ook een hond of andere huisdieren?

Liefs Andrea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge