Recept: krieltjes in schil met broccoli, rundergehakt en rode pesto

Vandaag heb ik een lekker recept met krieltjes, broccoli, rundergehakt en rode pesto. We vinden het belangrijk om lekker en gezond eten te bereiden dat ook in de smaak valt bij de kinderen. Mijn ervaring is dat als we bepaalde groentes op een andere manier bereiden dan we normaal doen. Het wel graag gegeten word door onze kinderen. Natuurlijk hebben hun ook hun dingen die ze absoluut niet willen eten, maar normaal gesproken eten ze alles met ons mee.

Krieltjes met broccoli, rundergehakt en rode pesto

Soms weet ik niet wat we moeten eten of heb ik geen zin om zelfs iets te verzinnen. Dan ga ik op zoek naar verschillende websites en blogs die veel recepten hebben en probeer ik daar inspiratie op te doen.  Onderstaand recept is gebaseerd op een recept dat ik tegenkwam tijdens het rondsnuffelen op zo’n site. Het originele recept komt van HelloFresh en wordt bereid met een Italiaanse groentemix. In plaats van de Italiaanse groentemix heb gebruik gemaakt van een broccoli die ik nog had liggen. Ook heb ik er zongedroogde tomaten aan toegevoegd.

Onderstaand recept is voor ongeveer 4 personen.

Ingrediënten:
 • 500 gram Krieltjes
 • 400 gram rundergehakt
 •  80 gram rode pesto
 • Broccoli
 • Zongedroogde tomaatjes
 • Verse peterselie
 • Gehakt kruiden
Zo maak je het:
 1. Was de krieltjes en snij de te grote stukken door het midden. Kook ze vervolgens ongeveer 10 minuten met voldoende water en een flinke snuf zout.
 2. Snij de broccoli in gelijke roosjes en stoom ze gaar. Zorg dat ze niet te zacht zijn. Ze kunnen ook gewoon gekookt worden, maar let dan goed op dat ze niet te zacht worden.
 3. Kruid het gehakt naar smaak en bak het rul in een hapjespan met een scheutje olijfolie.
 4. Snij ondertussen de peterselie en de zongedroogde tomaten in stukjes.
 5. Voeg de krieltjes samen met de broccoli, zongedroogde tomaten, een deel van de peterselie en de rode pesto bij het rul gebakken gehakt toe. Verhit het geheel nog 5 minuten samen.
 6. Verdeel het gerecht over de borden en garneer het met de overgebleven peterselie.

Eet smakelijk!

Wij hebben er in elk geval lekker van gegeten.

Misschien vind je dit ook een leuk recept? : Home made eierkoeken of deze: Kwarkbollen ; Een tussendoortje voor jonge (en oude) kinderen

Liefs Andrea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge