Home made eierkoeken

Als er iets is dat ik regelmatig mis uit Nederland dan zijn dat wel eierkoeken. Ze zijn heerlijk met wat roomboter als tussendoortje of gewoon bij het ontbijt of de lunch te eten. Nu mijn man in Nederland zit en we al twee keer wafels hadden gemaakt viel mijn oog op een makkelijk recept voor eierkoeken. Ik had alles in huis en ben dus gelijk aan de slag gegaan en het resultaat was echt heerlijk. 

eierkoeken

eierkoeken, zelfgemaakte eierkoeken, recept eierkoeken

Heerlijke zelfgemaakte eierkoeken.

Ingrediënten:
  • 100 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • tl backing soda of bakpoeder
Zo maak je het:
  1.  Zet alle ingrediënten klaar en verwarm de oven voor op 180c°.
  2.  Klop de suiker en de eieren door elkaar tot je een heel luchtig beslag hebt.
  3. Meng de droge ingrediënten door elkaar en spatel ze voorzichtig door het luchtige  ei/suiker beslag heen. Gebruik eventueel een zeef zodat het meel mooi verdeeld word.
  4.  Maak hoopjes van twee volle eetlepels per eierkoek en pas op dat ze niet te dicht op elkaar liggen. Het beslag rijst nog wat in de oven.
  5.  Zet ze voor ongeveer 10 minuten in de oven. Ik raad aan om in de buurt te blijven, want de 10 minuten zijn zo voorbij.  Ze zijn goed als de randen licht goudkleurig zijn geworden. Als je brosse eierkoeken wilt kan je ze wat langer in de oven laten zitten. Ik heb dat nog niet uitgeprobeerd en weet dus ook niet hoelang ze extra moeten blijven zitten.

Tip: Bij mij bleef er een klein beetje op het bakpapier plakken. Dat heb ik toen het afgekoeld was eraf gehaald en opgegeten. Dat is zonde om weg te gooien. Vooral als je niet zoveel eierkoeken tot je beschikking hebt.
Ik ga ze zeker vaker maken. Er zijn niet veel ingrediënten nodig en ze zijn zo gemaakt. Ik weet wel wat ik vanavond ga pakken als ik trek heb.

Veel plezier met maken,
Liefs Andrea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge