lang="nl-NL"> Maak kennis met de bewoners van de Keutelberg - Happymamalife
Site pictogram Happymamalife

Maak kennis met de bewoners van de Keutelberg

Al van jongs af aan ben ik opgegroeid met dieren. We hebben poezen, konijnen, een hondje, cavia en hamsters gehad. Voor mij zijn dieren onmisbaar in mijn leven. Ze brengen zoveel liefde en vrolijkheid in en om het huis. Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met mijn konijnen. Ik heb er op dit moment vier en ik sluit niet uit dat als we op de juiste plek zitten het er ‘maar’ vier blijven. Ik droom namelijk van een konijnenheuvel. Zo één zoals de teletubbies hebben. 

Kwiebus

Kwiebus is een kruising tussen een middelgroot konijn met een Vlaamse reus. Zijn ouders waren allebei van mij en hij was het resultaat van een ‘oeps’ nestje. Dat zijn vader een Vlaamse reus was zien we nog steeds terug aan zijn enorme poten. Kwiebus is echt een schat van een konijn. Eentje die komt als je hem roept en terug zijn hok in gaat als ik het zeg. Hij is erg makkelijk en laat zich makkelijk koppelen met andere konijnen.

Kobus

Kobus kreeg ik vorig jaar van een Hongaar een dorp verderop. Hij had hem erg mager opgevangen en was hem aan het vet mesten met gras.  Toen hij zag dat ik bij de konijnen aan het kijken was vroeg hij of ik hem wilde hebben. Daar hoefde ik natuurlijk geen moment over na te denken.  Over zijn naam hoefde ik ook niet al te lang na te denken. In Nederland langs de snelweg staan twee enorme melkbussen met de namen Kwibus en Kobus. Kobus klonk leuk en vrolijk dus nu hebben we een Kwiebus en Kobus rondhuppelen.

Rubby Robijntje

Nadat twee jaar geleden mijn zo geliefde Franse hangoor konijn was overleden en ik nog altijd grote konijnen geweldig vind. Kwam mijn moeder rond mijn verjaardag vorig jaar een advertentie tegen op marktplaats van een Vlaamse reus. Dit konijn zou moeilijk te koppelen zijn en kon niet overal terecht. Ik ging kijken en was gelijk dol op haar. Haar eigenaresse ving hobbymatig konijnen op. Ze vertelde dat ze niet makkelijk te koppelen was en ik besloot haar mee te nemen en zou wel zien wat er van zou komen. Wat we niet wisten was dat ze enkele weken later een verrassing voor ons meegenomen had.

bella

Nadat Robijntje een paar weken bij mijn moeder thuis zat merkte ik ineens een bos met haren op. Een bewegende bos met haren. Ik keek voorzichtig en telde zes jonge konijntjes. Drie witte, een zwarte, een grijze en een bruine. Één van de witte is helaas overleden een paar weken later door onderkoeling en waarschijnlijk ook veel stress. Twee zijn er bij mijn moeder gebleven een zwarte en een witte. Drie namen wij er mee naar Hongarije niet wetende dat we er uiteindelijk, maar één zouden overhouden van deze drie.

Nina(bruin) , Nijntje(wit) en Bella(grijs) zijn met ons mee gegaan. Sjors had de namen verzonnen vandaar dat we een Bella konijn hebben en een Isabella als kind. De reis ging goed en de eerste weken in de ren ook. Tot onze kat German ineens het idee kreeg om konijnen als speelgoed te gaan behandelen. We kwamen terug van boodschappen doen en er was een konijntje verdwenen.  Kort daarna verdween er nog één en toen hebben we German voor een aantal weken in huis opgesloten overdag omdat hij niet alleen konijnen opjoeg, maar ook wat kuikens en zelfs een ganzenkuiken van de buren had gesloopt.

Ik heb al zoveel konijnen in mijn leven gehad dat het helaas te lang zou worden om over hun allemaal te schrijven. Toch hebben ze allemaal een belangrijke rol in mijn leven gehad en wil ik ze niet vergeten.
Lieve Nijntje, Flappie, Pluisje, Whisper, Rambo, Gizmo, Nijntje, Clicko, Muis, Zoë, Nijntje, Nina, klein wit konijntje Bedankt voor alles!

Zoë*, Fluffy, Robijntje, Kwiebus en Bella zijn met ons mee verhuisd naar Hongarije. Hier  vind je tips en informatie waar je rekening mee moet houden als je een konijn mee neemt naar een ander land of tips voor een lange auto rit.

Heb je ook een konijn of een ander huisdier?

Liefs Andrea

Mobiele versie afsluiten