Maak je eigen klei

Klei maken moeilijk? Niet met dit recept. Het is hartstikke makkelijk kost niks en het is zo klaar.

Benodigdheden:
100 gram zout – Pan
150 ml gekleurd water – houten lepel of iets anders om te roeren
200/225 gram bloem – Afsluitbare bakjes
beetje olie

1. Om te beginnen maak je het gekleurde water. Dit kan je door een klein beetje kleurstof toe te voegen of door een natuurlijke kleurstof te gebruiken b.v. rode biet (rood), Kerrie (geel), Spinazie(groen) of cacao(bruin).
2. Meng in een pan het gekleurde water met het zout en de olie en zet deze vervolgens op een laag pitje op het fornuis.
3. Voeg 1/3 van het bloem toe en blijf roeren terwijl het mengsel warmer word. Voeg tijdens het roeren nog 1/3 deel bloem toe.
4. Als het mengsel aan de pan begint te plakken zet je het vuur uit.
5. Bedek je werkplek met een dikke laag bloem en giet je mengsel erop. Kneed vervolgens de bloem goed door het mengsel tot je een goede dikte hebt. Pas op het mengsel is erg warm!
6. Veel speelplezier!

Dit recept is ook te maken zonder het op te warmen. Door het verwarmen word het mengsel iets luchtiger waardoor het nog fijner is om ermee te spelen.

veilig
Deze klei is veilig voor kleine kinderen om mee te spelen, het is door de natuurlijke ingrediënten niet erg als ze per ongeluk iets in hun mond stoppen. Vaak vinden ze het door het zoutgehalte erg smerig en zullen ze het wel laten om nog eens te proeven. Ik vind persoonlijk de kerrie variant erg overheersend van geur, maar dat maakt het niet minder leuk om mee te spelen.

Bewaren
De klei kan je in luchtdichte bakjes goed bewaren en zodra deze vies word gooi je het gewoon weg en maak je heel simpel weer een nieuwe lading klei.

Als je dit recept gaat uitproberen zou een foto of reactie erg leuk zijn.

Liefs Andrea

3 gedachten over “Maak je eigen klei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge