kwarkbollen
INGREDIËNTEN:
- 180 gram (spelt) bloem (of glutenvrije bloem)
- 2 eieren
- 250 gram kwark (Bij gebrek aan kwark voldoet (Griekse )yoghurt ook.)
- 1 tl. bakpoeder
- 1 banaan
Zo maak je het:
- Zet alle benodigdheden klaar en verwarm de oven voor op circa 180°C.
- Meng de droge ingrediënten door elkaar.
- Gooi de banaan in de blender/keukenmachine of prak hem met de hand fijn en meng de eitjes en de kwark er doorheen.
- Mix alle ingrediënten goed door elkaar tot een glad beslag.
- Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes en zet ze voor ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer tussendoor of ze niet te snel bruin worden.
Als je wilt weten of ze goed gaar zijn vanbinnen kan je met een satéprikker of gewoon een vork even erin prikken. Blijft er deeg aan hangen dan zijn ze nog niet gaar en moet je nog even wachten.
Tip: Serveer ze met jam of slagroom voor de afwisseling of laat de kinderen ze zelf versieren met wat lekkers.
Veel plezier met bakken en met het opeten ervan!
Liefs Andrea
Misschien vind je dit ook lekker om te maken.: Heerlijke herfstlekkernij voor kleine kinderen met appels