Knutseltip: Walnootketting met geluid

Speurend op het internet kwam ik verschillende herfst knutselwerkjes tegen. Het idee van een eikeldopje met een belletje en daar een ketting van gemaakt sprak me wel aan. Het enige probleem was dat ik in Hongarije niet zo gauw een plek wist waar we die konden vinden. Op een middag zaten we in de zon te genieten achter op ons land onder de walnoten boom en bedacht ik me dat het wel erg leuk zou zijn om een ketting te maken met de walnoten. Zo ontstond deze leuke walnootketting als knutseltip.

Benodigdheden :

  • Walnoten
  • Draad of touw
  • Bellentjes (action)
  • Sterke lijm

Hoe maak je het?

1 .Probeer de walnoot als eerst netjes door het midden open te krijgen. Dit kan je heel zachtjes met een notenkraker proberen of met een steen zachtjes erop te tikken. Ik doe het met mijn door de walnoot tussen mijn handpalmen te duwen tot er een klein spleetje ontstaat. Dan duw ik met mijn nagels de spleet verder open tot die uiteindelijk helemaal open gaat.

2. Dan haal ik de binnenkant eruit en eet de walnoot lekker op. Ik haal het overige er zo goed als mogelijk uit en pas of er genoeg ruimte is voor het belletje. Als dat zo is haak ik met mijn vingers van het bolletje wol een ketting. Je kan het ook zonder te haken doen, maar dan is het minder stevig vind ik.

3. Maak het belletje aan de ketting vast en zorg dat het knoopje precies in de walnoot valt bij de bel dan is die mooi weggewerkt.

4. Lijm vervolgens de walnootstukken weer netjes op elkaar en wacht tot de lijm goed droog is voordat de kinderen hun ketting kunnen omdoen.

Eventueel zou je de walnoten nog kunnen verven of met glitters versieren.

Maken jullie nog iets moois voor de herfst?

Liefs Andrea

 

 

5 gedachten over “Knutseltip: Walnootketting met geluid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge