Unieke verjaardagscadeau’s voor een kind

Over een maand is het alweer zo ver. Op 1 september word Sjors alweer 3 jaar!  Elk jaar krijgen we weer dezelfde vragen. Wat wil hij hebben voor zijn verjaardag? Elk jaar weer een hele hoop spullen erbij.
Vorig jaar hebben we wat leuke spullen gevraagd die hij nog niet had. Zo heeft hij o.a. een mooie carsfiets, Nijntje stoel, dekbedovertrek, servies, lieve pip knuffel, een leuk gitaar met geluid en van die foam tegels voor op de grond gehad. Allemaal erg leuk, maar dit jaar willen we het eens anders doen. We gaan het tenminste proberen. 

Wat dan?
Omdat We midden in de emigratie zitten en ons huis al vol met speelgoed staat bedacht ik me dat het niet handig is om nog meer speelgoed te verzamelen. Als je bedenkt wat een kind per jaar aan cadeaus krijgt en al die spullen in je huis erbij komen zul je zien dag dat nog best veel is.
In ons geval is het zo dat Sjors sowieso op zijn verjaardag al minimaal 15 cadeaus krijgt en met sinterklaas ook ongeveer zoveel, dat zijn al minimaal 30 cadeaus per jaar zonder alle extraatjes die hij tussendoor krijgt. Met Isabella erbij verdubbelen de hoeveelheden zich dus enorm snel.

Ideeën

1. Een bijdrage voor een duurder cadeau zoals een fiets, meubel ( bed, stoel)

2. Een bijdrage voor een abonnement of dagje weg voor bijvoorbeeld een zwembad of park in de buurt.

3. Een abonnement op een leerzaam tijdschrift

4. Een boekenbon, kinderen zijn dol op lezen

5. Een uniek handgemaakt cadeau, ik las een tijdje terug een blog van iemand die een schortje had gemaakt van een oude blouse. Ze gaf er een potje bij met ingrediënten voor koekjes te maken bij. Dit soort dingen vind ik echt leuk om te lezen.

6. Een lidmaatschap bij oerr. Mijn zoontje is al lid in elk seizoenkrijgt hij doe kaarten. Ook mag hij in November  zijn eigen boom planten waar hij een certificaat voor krijgt.

7. Een uitje met de persoon die het geeft. Naar het zwembad ofzo of met opa en oma een dagje op stap. ( moeten ze wel iets ouder voor zijn dan 3 😉)

8. Iets unieks met de naam van de jarige er op.

9. Iets van lego, duplo, playmobil in elk geval iets wat je graag zou willen hebben. Het is erg leuk om b.v. een uitgebreide set van playmobil te hebben. Alle poppetjes en spullen passen allemaal bij elkaar.

Zoals je ziet zijn er verschillende mogelijkheden om te vragen of te geven. Natuurlijk zijn we tevreden met alles wat Sjors krijgt als hij er maar blij mee is.

Wat vind jij ervan? Heb je nog tips of aanvullingen?

Liefs Andrea

11 gedachten over “Unieke verjaardagscadeau’s voor een kind

 1. Celine schreef:

  Wat een leuke handige ideeen. Ik geef ook wel eens een cadeaubon maar meestal gewoon geld. Kunnen ze ook nog sparen als ze willen.
  Groetjes celine

 2. Peggy schreef:

  Inderdaad, een kind krijgt altijd zo veel spul en dan moet je dat ook nog ergens kwijt en als je dan meerdere kinderen heb, leef je binnen no-time in een kinder speel paradijs om nog maar niet te spreken over de lego blokjes op de grond ;). Handige tips! Ik ga ze in mijn achterhoofd houden voor wanneer mijn nichtjes en neefjes jarig zijn!

 3. Sandy schreef:

  Leuke tips! Wij passen er hier ook al een aantal van toe. Mijn zoontje is op 7 december jarig, pal na Sinterklaas. We willen dan ook echt dat er tussen alle reguliere cadeaus ook iets speciaals zit 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge