De favoriete films en serie volgens mijn 4 jarige

Ondanks dat we al jaren zonder tv leven kunnen we wel via netflix mooie films of series kijken. Gemiddeld kijkt Sjors zo’n 3 keer per week een film of wat series via de laptop. Nu het winter is en het niet lekker is om de hele dag buiten te zijn mag hij wat vaker kijken. Ik vroeg Sjors welke films en series hij heel erg leuk vond om te kijken. Hieronder vind je ze.

Casper en Emma

Sinds we rond de kerst de film van Casper en Emma hebben gezien, krijgt hij er geen genoeg van om naar deze twee leuke kinderen te kijken. Casper en Emma zijn twee kleuters en samen met hun pratende knuffels beleven ze van alles. Veel dingen zijn herkenbaar voor jonge kinderen. Er word veel gezongen in de film en de series. De vrolijke liedjes blijven nog dagenlang in mijn hoofd zitten en het slaapliedje zingen we tegenwoordig ook voor ze gaan slapen. Oorspronkelijk komen ze uit Noorwegen. De Nederlandse stemmen zijn ingesproken en soms is dat duidelijk te zien al hebben kinderen daar geen erg in.
De films en series van Casper en Emma zijn o.a. te vinden op Netflix, Videoland en Youtube.

P.S. In juli 2019 komt er van Casper en Emma een nieuwe film in de Nederlandse bioscopen. Casper en Emma op jacht naar de schat. Ik ben er erg benieuwd naar en als we de mogelijkheid hebben gaan we zeker naar de bioscoop toe. *

Peppa Big

Sjors vind Peppa en haar familie erg leuk om naar te kijken. Ik kan mij dat best voorstellen aangezien deze familie big altijd erg vrolijk is. De eerste keer dat we het gingen kijken was een aflevering met modder. Peppa en George gingen in de modder rollen en later kwam hun vader er ook bij. Toen ze moesten lachen moesten wij ook lachen. Het zag er grappig uit ik kan goed begrijpen dat kinderen dit leuk vinden om te kijken.

Pieter post

Pieter post, Pieter post met zijn poes verdient  de kost.
In zijn rode wagen,
zon of regen vlagen.
Brieven pakjes brengt hij door het land.

Wie kent hem niet? Toen ik jong was keek ik er al naar, hij reed toen in een rode bus rond samen met zijn poes. Pieter is er wel flink op vooruit gegaan, tegenwoordig heeft hij zelfs een helikopter tot zijn beschikking staan. Al met al blijft het leuk om naar hem te kijken.

Woezel en Pip : op zoek naar de sloddervos

Woezel en Pip blijft hij leuk vinden en dan vooral de film ‘Woezel en pip op zoek naar de sloddervos‘. Onbewust heeft hij samen met zijn vriendjes van de zomer veel ‘de sloddervos’ gespeeld. Ik vroeg hem wat hij altijd speelde met zijn vriendjes en bijna altijd antwoordde hij; ” Roka, ik was de roka en ik ga je opeten, grrr.” Dit speelden en wat Sjors nog niet wist dat de roka in het Hongaars een vos is. Hij was erg blij dat ze ‘sloddervos’ speelden.

Nijntje

Ook Nijntje blijft hij leuk vinden om te kijken. Nijntje heeft zoveel leuke filmpjes dat hij voorlopig nog niet is uitgekeken. Meestal kijkt hij Nijntje via youtube, maar ook regelmatig via Videoland of gewoon op DVD in de laptop. Nijntje heeft ook veel leuke liedjes en er zijn ook leerzame filmpjes van. Zo kunnen ze er ook nog van leren. Er staat nu een filmpje op youtube over de seizoenen. Dat is best een leuk liedje en ze leren tegelijkertijd over de seizoenen.

Hij kijkt zo nu en dan ook andere programma’s, maar net waar hij zin in heeft. Hij kijkt b.v. ook naar Kikker en zijn vriendjes. Er zijn zoveel leuke kinderprogramma’s te zien dat hij voorlopig nog lang niet is uitgekeken.

Waar kijken jullie kinderen graag naar? Of waar keek jij graag naar toen je jonger was?

Liefs Andrea

*Bron : https://www.biosagenda.nl/film_casper-en-emma-op-jacht-naar-de-schat_34094.html

 Ps. Deze blogpost kan affiliatie linken bevatten. Dat betekend dat als je via de link iets bij de betreffende site besteld, ik daar een klein percentage  van krijg. Wil je mij sponsoren? Hier vind je meer informatie over affiliatie marketing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge