Hoe gaat het nu met ons?

Hallo allemaal,

Wat ben ik blij dat ik weer kan typen zeg! Het is voor mij veel te lang geleden dat ik mijn toetsenbord weer heb aangeraakt en lekker heb kunnen bloggen. We zijn ondertussen een aantal maanden verder en zoals het altijd in het leven gaat, ging het niet alleen maar goed. Mijn planning was om eenmaal gesetteld toch zeker in juni weer te beginnen met bloggen. Helaas was mijn telefoon na de tweede week in mei ermee gestopt(batterij is opgezwollen en laad niet meer bij) en had ik een beetje een dipje wat bloggen betreft. Ik wilde heel graag mooie foto’s maken zat vol ideeën en er is genoeg gebeurd om te laten zien. Ik zal het even ‘kort’ proberen te omschrijven.

geitjes

familie uitbreiding

Dit is één van de leuke dingen die we meegemaakt hebben.  Nadat we een beetje gesetteld waren  en we voor de konijnen een goede ren hadden gemaakt brachten we een bezoek aan de markt in Pécs om kippen te kopen. We begonnen met 12 kuikens, 4 iets grotere, 2 hanen en 2 eendjes. De teller staat nu helaas nog maar op; 2 hanen, 10 kipjes/kuikens in totaal. Onze kat heeft er 2 gesloopt en de rest is helaas meegenomen door een roofdier vermoeden we. De eendjes waren al behoorlijk groot toen ze verdwenen en bij de buren was er zelfs een ganzenkuiken weggehaald door een vos of iets.

Geitjes

Melkgeiten stonden al lang op mijn lijstje van dieren die ik graag wilde hebben. We brachten begin juni(of eind mei ik weet het niet precies meer) een bezoek aan de geitenfarm om te kijken of ze ook geiten verkochten aan particulieren. Dat was inderdaad het geval en we hebben er twee gereserveerd. Ze hadden voor ons een melk en een vlees geit apart gehouden en nadat de wei en de schuilstal klaar waren gingen we ze halen. We hebben de bruine Susie genoemd en de witte heet Heidi. Momenteel lopen ze overdag bij de kippen samen met twee van de konijnen die hun eigen ren niet goed genoeg vinden haha.

Klussen

Met klussen hoeven we ons de komende tijd echt niet te vervelen. Er is eerder een gebrek aan tijd om alle klussen gedaan te krijgen in ons huis en in de tuin. Als eerste vonden we de dierenverblijven het belangrijkste en nog steeds zijn we daar niet helemaal klaar mee. Als we denken dat we klaar zijn laten de dieren ons weer weten dat het niet zo is. Er ontsnapt er dan weer ééntje of ze slopen iets. Ik heb ontdekt dat onze Vlaamse reus gaas stuk bijt en trekt :(. Ze mag nu een deel per dag loslopen(als ze de moestuin niet sloopt) en dan nog trekt ze aan het gaas.

moestuin

We hebben de afgelopen weken al verschillende groentes uit onze eigen tuin gegeten o.a. ; bonen, erwten, tomaten, komkommers, sla en rucola. Erg lekker maar ook veel werk om alles bij te houden en te laten groeien. Als we niks doen groeit er niks en ondertussen leren we uit de praktijk wat we volgend jaar anders/beter willen doen. Zo hebben we ruim twee weken heerlijk verse boontjes gegeten uit eigen tuin en zouden we die periode eigenlijk langer willen maken volgend jaar. Zo zijn er nog meer puntjes die we kunnen verbeteren.

huis

Met ons huis zijn we ook nog een hele tijd bezig. We hebben het best druk met de dagelijkse bezigheden en moeten voor sommige dingen ook nog sparen. We hebben voor het dak al een offerte opgevraagd welke waarschijnlijk begin volgend jaar word uitgevoerd. Alles zelf doen met jonge kinderen is moeilijker dan het lijkt. Ik vind de kinderen het belangrijkste en het huis komt echt wel een keer klaar haha.

We hebben eindelijk water in de keuken! Na drie keer een lekkage te hebben gehad was ik er helemaal klaar mee, maar na een tip om het met henneptouw te doen was het rond eind juni eindelijk lekvrij. Vorige week is er een nieuwe kraan opgezet omdat de oude kraan lek bleek te zijn.

Zo komen we stapje voor stapje in de juiste richting en word ons huisje steeds mooier en beter. Deze zomer willen we het dak(plafond) isoleren zodat de warmte beter binnen blijft. Op sommige plekken is het dak erg dun waardoor het huis in de winter snel afkoelt. Verder moet er een vloer in de gang gestort worden en de badkamer klaar gemaakt worden om te stukken. De muren in de badkamer moeten kaarsrecht zijn omdat er tegels tegenaan komen. Dit word als het goed is eind oktober/ begin november gerealiseerd door een Nederlandse aannemer. Hij heeft dan pas tijd en wij de tijd om de rest in orde te maken.

pech onderweg

Zoals jullie misschien wel hebben meegekregen begon de pech al onderweg naar Hongarije met de trailer. We hadden één kaal/slechte band hij stond nog hard maar de profiel was eraf gelopen en het was niet veilig meer om door te rijden. Daar stonden we dan aan de snelweg met twee kleine kinderen, 5 konijnen en een kat in de brandende zon… We waren pas na middernacht op onze stopplaats met plek voor de konijnen en katten.

De weken daarna gingen ook niet zonder slag of stoot;  Mijn telefoon stopte ermee, één van de jonge konijntjes was gegrepen door een roofdier, de wasmachineslag was stuk, vossen namen kippen en de eendjes mee, Sjors viel met zijn hand door een raam(hij had gelukkig helemaal niks), ik had per ongeluk onze mobiel betaalapp geblokkeerd waardoor we alleen maar konden pinnen en niks overmaken  en alsof het nog niet genoeg was kregen we ook nog eens een enorm hoge rekening van het water.

Er was een lekkage geweest in de waterput voor de deur. Die hebben we per direct afgekoppeld en we hebben alles nieuw aangelegd.
Ik hoop dat nu de grote tegenslagen zo een beetje voorbij zijn en we betere tijden krijgen. Natuurlijk krijgen we nog meer tegenslagen, maar we hebben ook een hoop mooie momenten meegemaakt en zullen er nog meer meemaken. We ontmoeten telkens weer nieuwe mensen, beleven nieuwe avonturen, vinden mooie plekken en dromen heerlijk verder.

Liefs Andrea

 

3 gedachten over “Hoe gaat het nu met ons?

  1. Sylvia - alovelyadventure schreef:

    Jeetje wat een spannende avonturen. Mijn ouders hadden vroeger ook ganzen en kippen op de boerderij en die werden ook telkens gegrepen door vossen. Zo vervelend. Ik vind het echt reuzeknap dat jullie ondanks de tegenslagen al zo je draai hebben gevonden. Ik blijf je volgen want vind het echt megaspannend hoe jullie het allemaal doen. Petje af.

    • admin schreef:

      We zitten in Almamellék dat is dichtbij Boldogasszonyfa (neem aan dat je deze plaatst bedoeld?) We gaan regelmatig uiteten bij het restaurant met het blauwe dak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge