Droomhuis voor je konijn

Op bunnybunch kwam ik eens een topic tegen met daarin verschillende konijnenrennen/verblijven. Ik zag de mooiste hokken en droomde over hoe ik voor mijn konijnen zo een prachtig droomhuis zou maken. Hun of mijn droomvilla gaat er zeker komen. Benieuwd of op zoek naar wat inspiratie? Lees gauw verder.

Konijnen
Al sinds ik me kan herinneren heb ik of hadden wij thuis konijnen. Toen ik nog erg klein was hadden we eerst een cavia, maar die vond ik schijnbaar niet zo leuk en die is ingeruild voor een konijn. Ik kan me ook mijn eerste konijntje nog herinneren die ik voor mijn verjaardag had gekregen. Pluisje heette hij. Mijn zusje had zijn zusje en noemde die Flappie. Pluisje heeft voor vele gezellige jaren gezorgd en is meer dan 8jr oud geworden.
Nu bestaat onze konijnengroep uit; Franse hangoor zoé (3), dwergkonijntje Fluffy (ik denk ook 3) en Kwiebus (3 of 4) een kruising tussen een Vlaamse reus en een normaal formaat konijn.

Natuurlijke leefomgeving
Al sinds ik op mezelf woon kijk ik goed naar hoe mijn dieren zich voelen en wil ik zoveel mogelijk de natuurlijke leefomgeving nabootsen. Konijnen hebben vriendjes en voldoende ruimte nodig om zich fijn te voelen. Verschillende soorten ondergronden, tunnels of liever nog een berg zand waar ze zelf tunnels in kunnen graven, uitkijkplekken (boomstam oid), genoeg om te knagen en takken of iets om mee te spelen en hun tanden te laten slijten.
Om een droomhuis voor konijnen te realiseren zijn deze punten van belang. In hun ren en huisje moeten ze zich niet alleen veilig kunnen voelen, maar die moet ook bescherming bieden tegen roofdieren, de brandende zon of juist koude snijdende wind.

Droomhuis
Een paar jaar terug kwam ik een echt foto tegen van een echt mini huisje voor konijnen. Het huisje leek een beetje op een speelhuisje voor kinderen en was zelfs voorzien van een deurbel, balkon en brievenbus. Op het balkon waren plantenbakken opgehangen met kruiden erin en gaas erover, zodat de konijnen de kruiden konden eten die door het gaas heen groeiden. Dit idee lijkt me erg leuk om zelf te ontwerpen en te maken voor mijn konijnen. Dit is voor mij een project voor de zomer. Althans ik hoop dat ik dan voldoende hersteld ben van de bevalling en dat met mij en de baby dan alles goed zit. Mijn droomhuisje krijgt als ik het voor elkaar krijg ook een eigen kraantje aan het huisje.

Voorbeelden

 Welk konijn droomt hier nou niet van. Het is net een miniatuur wereld op maat gemaakt voor konijnen met zelfs een padje, tuin en balkon.

 Dit konijnenhok is erg sprookjesachtig en voor het grootste deel gemaakt van afval pallet hout. Dit hok is dus ook budgetproof!

Deze set is leuk voor als je je konijnen binnen houdt. Het is erg leuk om zelf zoiets te maken, maar hij staat ook te koop op etsy.

Kijk hoe super leuk dit avonturenhuid is! Trappentjes, een brug en huisjes. Ik vraag me alleen af of de konijnen er niet aan gaan knagen.

Dit waren zo een beetje mijn droomhuizen. Tegen de tijd dat wij aan onze konijnvilla en een gaan beginnen laat ik graag de vorderingen zien.

Wat vind jij mooi aan een konijnenvilla?

Liefs andrea

 

 

3 gedachten over “Droomhuis voor je konijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge