DIY verzorgende haarmasker met maar 3 ingredienten

Vandaag heb ik een heerlijk verzorgend haarmasker voor je. Het is erg simpel te maken en heerlijk om je droge haar een boost te geven. Ik heb sinds een week of twee erg last van droge handen en droog haar. Mijn haar is altijd al een aandachtspuntje dat is snel droog en pluizig daar hoef ik helaas niks bijzonders voor te doen. Dit recept is snel en simpel te maken. Ik maak het klaar terwijl ik het bad laat vollopen klaar en doe het in voor ik het bad inga.  Dan een boekje erbij en goed laten intrekken.

Goed voor je haar zorgen hoeft helemaal niet moeilijk en duur te zijn. Met slechts drie ingrediënten kan je een goed verzorgende haarmasker maken. De ingrediënten die je voor dit masker nodig hebt, heb je meestal wel in je keukenkastjes staan. Het recept hieronder is goed geschikt voor droog en pluizig haar. Is je haar echt heel droog en stug gebruik dan alleen het eigeel van het ei voor een nog beter resultaat. Als je echt een hele bos met lang en dik haar hebt kan je het beste het recept verdubbelen.

 • 1 eetlepel honing
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 ei

How to do:

 1. Klop het ei goed los.
 2. Roer de honing door het ei tot de honing goed is opgelost.
 3. Voeg de eetlepel olijfolie toe.
 4. Smeer het mengsel in je haar en laat het ongeveer 20 minuten intrekken.
 5. Spoel je haar goed uit met lauw water. (Van warm water gaat ei stollen)

Als je bang bent dat je haar raar gaat ruiken kan ik je geruststellen je ruikt er helemaal niks van. Het is echt puur een masker dat je inbrengt en wat je ook heel goed weer uitspoelt.

 • Ei: ei zorgt en hersteld je haar als het heel droog en beschadigd is.
 • Honing: laat je haar glanzen.
 • Olijfolie: Verstevigd je haar en werkt ook nog eens preventief tegen roos.

Wat vind jij van dit haarmasker? Heb je zelf wel eens een haarmasker gemaakt of gebruik gemaakt van een ingrediënt wat je in huis hebt?

Liefs Andrea

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge