Dagboek week 22 ~ Drukke week

Om toch weer een beetje in het ritme van het bloggen te komen probeer ik weer te starten met wekelijks al mijn belevenissen met jullie te delen. Over een paar dagen gaan we naar ons 2e huis toe en moet ik even gaan kijken hoe ik aan internet ga komen. Mijn telefoon heeft in dat dorp geen bereik en ik heb niet zoveel MB’s per dag. Schijnbaar is er in elk dorp in het gemeentehuis een plek waar je gebruik kan maken van de wifi. Daar gaan we eerst eens voor kijken en ander ga ik proberen een plek te zoeken waar ik wel kan internette.
Moet ineens denken aan het Orfú meer. Daar hadden we 3 jaar geleden gratis wifi punten toen we op zoek waren naar een huis. Aangezien het toch warm weer word ga ik eens met manlief overleggen. 

 

Week 21

Maandag

Maandag begon de dag droog en eindigde met regen. Isabella heeft nog even op Esmo gezeten en ze was dan ook niet blij dat ze er weer af moest. Afgelopen zondag was de boiler gemaakt en konden we na lange tijd eindelijk weer eens goed douchen. De afgelopen weken zijn we veel naar Thermaalbaden geweest en hebben we in de keuken gebruik gemaakt van de kleine boiler. Wat ben ik blij met een uittrekbare kraan die ook als sproeier gebruikt kan worden. Dat is echt ideaal voor haren te wassen (en emmers water vullen).

dinsdag

We zouden vandaag rustig aan gaan doen niet wetende wat er die middag zou gebeuren.. Ik zat lekker rustig in de camper de bloggen. Ik zit er graag met de zon in mijn rug en een laptop op schoot lekker op bed bezig te zijn. De kinderen waren bij buiten aan het spelen en ik had even rust.
Opeens hoor ik een hoop geschreeuw hiernaast en dat bleef maar duren. Ik roep Thijs dat het niet goed gaat hiernaast en hij komt ook luisteren. We kijken vanaf de straatkant of alles goed met de kinderen gaat en even later komt de buurman aangelopen of ze in ons huis mogen nu gelijk. Ze zijn helemaal klaar met de andere mensen in het huis en moeten daar nu echt weg.

We hebben dus in no-time één van de ruimtes gepoetst, ramen gewassen en een beetje leefbaar gemaakt.  Nu weten we dus ook eens hoe het is om met meerdere mensen in één huis te leven haha. We slapen in de camper, dat deden we sowieso al, maar de wasmachine staat in hun ruimte en één van hun slaapt in de woonkamer naast de keuken die wij nog gebruiken.

woensdag

We hebben vandaag al een volle auto naar ons andere huis gebracht. Onze huisgenoten hebben de gang al leeg geruimd en rechtgetrokken. Zodra hun geld binnen is gaan ze gelijk de muren stucen en de beton storten. Familie van hun heeft er ervaring mee en helpt hun voor niks. Wij blijven druk met alles inpakken en poetsen. Ze hebben hun eigen kachel meegenomen waar ze ook op koken. Ik blijf het apart vinden dat hun dat gewend zijn, maar ik denk wel dat sommige baksels lekkerder zijn uit een houtoven dan onze elektrische oven.

donderdag

Heel de tuin ligt overhoop er zijn afdaken bijgebouwd en er lopen nu ganzen en eenden rond. Eén eend heeft een leuke kuif. De ganzen zijn best brutaal en proberen heel de tuin in te pikken. Thijs was sla uit de tuin van de buren aan het halen en durfde niet meer langs de ganzen die de poort bewaakten. Ze vreten al mijn plantjes stuk, maar daar had ik toch zelf niet meer van kunnen eten. We kunnen onbeperkt sla en bosuitjes krijgen van de buurman dus verse groente genoeg. Ik heb een klein bieslook plantje gered en in een pot gezet. Hopelijk blijft die het doen en heb ik sowieso verse bieslook in de camper.

vrijdag

Vandaag zijn we heel de dag druk bezig geweest in ons 2e huisje in Dravakerestur. De buurjongen ging mee en samen met hem heb ik veel spullen op zolder gezet. Zo hebben we ruimte om de kamers stuk voor stuk aan te pakken. Isabella had heel slecht geslapen die nacht en ik had echt een hangerig meisje verwacht, maar dat viel heel erg mee gelukkig. Ze heeft zich best goed bezig gehouden.

Sjors had een mooie rups gevonden waar hij naar aan het kijken was, we hebben gelijk de Hongaarse naam ervan geleerd door de buurjongen. Thijs is niet zo dol op kleine beestjes en maakt het beestje gelijk een stuk groter dan die is. Hij riep mij omdat Sjors een soort slang vast had. Hoe hij daar bij komt weet ik niet hij heeft wat met slangen. We hebben hier van die enorme dikke regenwormen en op één of andere manier noemt hij die ook slangen.

zaterdag

Vannacht hebben we wel een goede nacht gehad. Het heeft flink geregend, maar het is geen moment koud geweest in de camper. We hebben ijsjes gekocht bij de ijsboer die hier al rond een uur of 10 in de ochtend langskomt.

Thijs is ondertussen met onze poes Bengel naar de dierenarts geweest, omdat ze al een paar dagen mank liep. Gek genoeg hoefde hij nu niet te betalen, maar maandag als ze terug moet. Ook kreeg hij een spuitje met spul mee voor drie dagen. Ik moet vanavond maar zien te proberen dat ze 1,5ml binnen krijgt vanuit een volle spuit. In Nederland kregen we gewoon een flesje mee met een spuitje waar je zelf moest doseren. Hier is de dierenarts weer goedkoper en ik denk dat het daar ook mee te maken heeft. We moeten haar ook insmeren met verkoelende balsem. Best moeilijk met zo’n dikke vacht en ik vraag me af of ze het niet gaat aflikken of iets. Lijkt me niet echt fijn.

zondag

Deze dag hebben we doorgebracht in ons 2e huis. Ook vandaag ging onze buurjongen weer mee om te helpen. Samen met Thijs hebben ze een begin gemaakt met de ruimte in de schuur helemaal leeg te maken en het hout bij elkaar te verzamelen. Het zag er een stuk beter uit zonder al die troep.

Zelf ben ik begonnen met de badkamer aan te pakken. Eerst heb ik alle rommel eruit gegooid er hing nog een kastje en het douchegordijn moest eruit. Verder heb ik alle spinnen webben eraf geveegd en ben ik begonnen met een klein stukje bij te stuken. In de hoek waar de boiler hing was het lelijk en ook op het plafond waar eerst een TL-lamp hing wil ik nog recht trekken.
Na de eerste stuklaag ben ik begonnen met het kozijn te schuren. Dat was nog lastig zonder goed en genoeg schuurpapier, maar ik wil het graag verven. Schuurpapier is helaas niet op het dorp te koop daar moeten we wel even voor rijden. Het is echt bizar hoe snel een ruimte opknapt met een goede lik verf. Ik kan dan ook niet wachten tot alles geschuurd is.

Liefs Andrea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge