Brood bakken met je peuter

Samen met Sjors hebben we overheerlijke broden gebakken. Van het kneden tot het snijden heeft hij alles zelf mogen doen.  Lees je mee?

Nodig:

Om te voorkomen dat we aan het eind zonder brood zouden zitten heb ik besloten om 1/3 deel door Sjors te laten klaar maken en 2/3 zelf klaar te maken. Als hij dan halverwege geen zin meer heeft of alleen maar wil kneden is het ook prima. Met die instelling begonnen we met het maken van brood. Elk recept of kant en klaar pak om brood te maken kan je gebruiken. Ik heb de mix van Koopmans gebruikt om deze keer brood te maken.

brood bakken

Alles klaar zetten

Hoe doe je het?:
  1. Eerst heb ik alles klaargezet en verdeeld voor Sjors 1/3 deel en voor mij de rest. Ook de boter en het water heb ik door drieën gedeeld. Oudere kinderen kunnen het ook gewoon helemaal zelf doen natuurlijk.
  2. Alles stap voor stap voor doen en na laten doen. Eerst de meel in de schaal doen en dan de boter en het water erbij doen. Vervolgend kneden maar.
  3. Werk het recept af en help je kind zo nodig met kneden. Bij ons moest het deeg een tijdje rusten en daarna nog een keer gekneed worden voor we het in de oven konden doen.
  4.  Daarna in de oven en vervolgens heerlijk smullen. Om te kijken of het goed gaar is kan je een sateprikker of zoiets erin steken en als er nog deeg aan plakt moet die nog iets langer. Als die droog eruit komt  is het brood gaar. Laat het brood wel lang genoeg afkoelen voor je hem gaat proeven.

Lekker kneden

 

Hij vond het geweldig om te doen en was enorm trots op zijn eigengebakken brood. Ik vond het ook erg leuk om te doen en vooral om hem te zien genieten. Zijn deeg was minder goed gekneed als die van mij, maar gelukkig viel het resultaat niet tegen.

Bakken jullie wel eens wat samen? En zo ja wat dan?

Liefs Andrea

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge