Dagboek week 23

Na weken van schommelen tussen een beetje lekker weer en regen kunnen we eindelijk van de zon genieten. Op woensdag na was het weer goed te doen. Benieuwd wat we allemaal hebben gedaan? Lees snel verder.

Maandag

Vandaag waren wij alweer in Dravakerestur aan het klussen. In het dorp waren er mensen bezig met de paadjes(stoep) voor de huizen aan het verwijderen en weer opnieuw te storten. Thijs kwam op het idee om de mannen te vragen of ze oude tegels en dakpannen die stuk waren wilde afvoeren. De mannen vonden het een beter idee om een groot gat te graven en ze daar in te storten. Zodoende hebben ze dat in de avond gedaan.

Ik was met de kinderen even geld wezen halen bij ons andere huis en onderweg begon de auto stom te doen. Aan de ene kant zat de rem vast waardoor de auto heel traag optrok en als ik te hard remde naar rechts trok. Ik was dan ook niet zo blij dat een vrouw voor mij van 95km ineens vol in de remmen ging om af te slaan. Ze deed pas heel laat haar knipperlicht aan waardoor ik ondanks ruim afstand te houden toch best hard moest remmen.
De rest van de weg heb ik nog langzamer gereden en toen ik van de hoofdweg af kwam kon ik weer fatsoenlijk remmen. Gelukkig hebben we een paar weken geleden een andere auto gekocht, maar daar moesten we iets van vier weken op wachten.

Dinsdag

Zijn we nog even naar het andere huis geweest. Even een paar kleine dingen regelen en wegbrengen en niet al te lang blijven hangen. De buurjongen kwam mee en heeft al het hout weggezaagd wat bestemd is voor de kachel. Thijs ging even bij andere Nederlanders langs en toen hebben de buurjongen en ik na een potje bezem-tennis (ja met beide een heksenbezem en een bal) de waterput uitgeprobeerd. Helaas is dat water verre van fris. Het stinkt enorm en we denken dat er een kat of iets in is gevallen. Er zit een houten plaat op, maar die sluit niet volledig af en de put is erg die dus onmogelijk voor een mens of dier om eruit te komen zonder hulp.

Woensdag

Het zou in de middag gaan regenen dus ik dacht s’morgens nog even alles uit de camper te gooien om te luchten en wat wassen te draaien tot ik opeens druppels voelde. De zon schijn eerst nog een beetje en ik had alle spullen in de camper gegooid op een hoopje.
Daarna ben ik er zelf bij gaan zitten en begon het bed op te maken. Ik hoorde het buiten regenen en onweren, maar wist niet dat het zo hard regende. Pas toen ik vanuit het huis mensen zag kijken naar de wegstromende water zag ik dat het een wolkbreuk was. Schijnbaar was in huis de stroom gaan knipperen en waren ze daarom bij het raam gaan kijken. Langs het huis liep een hele stroom water en ook op straat was het een zwembad geworden

.Later reden we nog een rondje en zagen dat het padje bij de speeltuin compleet onder water stond. Ook toen we het dorp uitreden kwamen we een soort modderstroom tegen. We hebben dat jaren geleden al meegemaakt, maar ook nu was het weer lekker modderig en nat.

Donderdag

Vanaf dinsdag middag is familie van de huurders bezig met de gang te stuken en de vloer erin te storten. Wij staan te kijken dat het zo snel gaat en ik ben dan ook benieuwd hoe alles eruit ziet als alles straks af is. Ondertussen pakken wij alle laatste spullen in die of in de camper gaan of naar ons andere huis. De fietsen van de kinderen gaan achterop de camper en ik zet alvast de koelkast aan. De koelast werd in de winter veel te koud en nu heeft die het zwaar met de warmte. Wel beter voor onze spullen. De roomboter is tenminste hard en niet compleet gesmolten.In de avond lopen we met de kinderen naar de speeltuin. Zoals altijd loopt Sjors op het liefste op blote voeten. Of fietst het liefst op blote voeten. Ik kan mij bijna niet voorstellen dat dat lekker is.

Sjors zijn slaapplek. Hij heeft het mooiste uitzicht van allemaal.

Vrijdag

Vrijdag heb ik nog meer spullen in de camper gezet. We hebben nu bijna heel de keuken leeggehaald en ik ruim alles in de camper. Tegelijk verschoon ik voor de laatste keer de bedden in de wasmachine en prop ik het wasrek, de tafels en stoelen in de camper. Ook ijzeren balken die we hadden liggen moeten in de camper. Helaas passen die niet in de auto. Het is niet helemaal ideaal, want de kastjes gaan nu amper open. Maar het kan even niet anders. Nu gaan ook de wasmachine en de loopauto’s van de kinderen in de auto.

zaterdag

Bepakt en bezakt brengen we eerst de spullen naar ons andere huis toe. We wilden eigenlijk naar het Orfú meer gaan, maar besloten om eens in Bárcs bij de Drava te gaan kijken. Daar zou een strandje of iets zijn om te gaan zwemmen en dat bleek er inderdaad te zijn. Het water was nog best fris, maar als je er eenmaal in stond was het heerlijk! Isabella week geen moment van mijn zij. Ze wilde alleen maar bij mij in de buurt zijn ook al was dat koud. Ze vond het heerlijk in het water. Sjors vond het nog een beetje te koud en die bleef dan ook in het ondiepe water.

Zondag

Vandaag hebben we de koelkast leeggehaald en hebben de keuken nog even gepoetst voor wij wilden vertrekken. Voor we wegreden zeiden de huurders dat ze voor eten hadden gezorgd voor ons. Zo hebben we van hun een lekkere maar vette Hongaarse hap gehad. Spek met bruin brood, bosui, augurken, wat tomaten en komkommer erbij en veel zout erop haha. Het is maar goed dat we dat niet elke dag eten, maar af en toe is vet eten wel lekker.

Samen met de kinderen nam ik afscheid van de konijnen, poezen en Esmo. We kunnen ze natuurlijk altijd even opzoeken als we willen, maar ik wil hun ook niet tot last zijn. Daarna zijn we een dorp verderop gaan staan met de camper om daar mensen te helpen (althans Thijs helpt ze).

 

Liefs Andrea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge